![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu bitkinin ismi Euphorbia triucali, İngilizcesi süt çalısı.
Bir çeşit succulent (Sütleğen - Dikensiz kaktüs!). Bol ışık ister, çok su sevmez. Kaktüs gibi ihtiyaçları var. 2-3 metre büyüyebiliyor. (Büyüdükçe ışığa göre dalların şekli yamuk yumuk olabiliyor, belki o zaman desteklemeniz gerekebilir.) Üretimi basit dilediğiniz bir dalı kesin, içinden incir gibi süt akacak, bu süt zehirli elinize bulaştırmayın!. Bir hafta dikmeden, açık havada, ılıman bir ortamda saklayın ki, dalı biraz büzülsün. Sonra su geçirgen bir toprağa dikin, ilk sulamasını yapın. Dikimde uygun ölçüde saksı seçin, çok büyük olmasın, tepe çabucak gelişebilsin. Genel sulaması haftada **** birbuçuk haftada bir. Sakın sulamadan sonra dipte su kalmasın, kök çürümesi yapabilir. Bodrum, Marmaris gibi ılıman bölgelerde açık havada, bol güneşte deliriyor, koca ağaç oluyor. Buralarda ismi parmak kaktüs diyede biliniyor, fidanlıklarda var. Kuzeydeki şehirlerde ev içinde **** camekanlı ortamlarda tutmanız gerekiyor. Saygılarımla. Murat Pilevneli. http://bahcevan.com/ |
Geyik boynuzu ismini ilk kez duyuyorum. Kalem ağacı olarak bilinir. Kaktüs ve sukulent satan fidanlıklarda bu isimle de bulabilirsiniz.
|
Sn. Pilevneli ve Sn. Pakkaner'e ilgilerinden ve verdikleri kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederim.
Saygılar, |
1 Eklenti(ler)
İki ağaç resmi çekmiştim. Bana ilginç gelmişti. Fakat adlarını bilemiyorum.
İlkinde yaprak yok sadece çiçekler vardı. İkincisinde ise kavun gibi meyvaları vardı. Çekilen yer Hawai, belki yardımcı olabilir. |
1 Eklenti(ler)
mesajda gözükmesi için iki mesaj yazdım.
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar
Bu yaz saksılarımızın içinde aşağıda resmini göreceğiniz bir bitki yetişti. Biz zararlı olduğuna emin olmadığımız sürece bütün bitkileri muhafaza etmeye çalışıyoruz ve bu nedenle başlangıçta uzayıp büyüyen bu bitkiyi söküp çıkarmadık ve de gördüğünüz gibi harika bir çiçek açtı. Acaba bu bitkinin adı nedir ? Bir sorum daha olacak (burası yerimidir bilemiyorum ) senelerce önce aldığım “Wurzelfix” marka bir toz köklendirme hormonum var. Bu hormonların kullanım süreleri sınırlımıdır? Selamlarımla Eklenti 4290 Eklenti 4291 Eklenti 4292 |
Adını buldum galiba : Lysimachia vulgaris :)
|
Öyle görünüyor :)
Ayrıca Lysimachia türlerine halk arasında karga otu deniyormuş ve tıbbi bitki özelliği de varmış. Köklendirme hormonunuza gelince, en fazla etkisi azalmıştır.İyi koşullarda sakladıysanız yine kullanabileceğinizi düşünüyorum. |
Teşekkürler Mine Hanım. Bür gün İzmir'e yolum düşerse sizinle muhakkak tanişmak isterim. Tek kelimeyle HARIKASINIZ
Selamlarımla |
Iyi gunler sayin Ates Oztan.
Hawaide cektiginiz resimlerden ciceklerini acmak uzere olan agaci taniyorum[60. mesaj] APOCYNACEAE ailesinden PLUMERIA ingilizcesi FRANGIPANI Kuzey Kibristaki adi FITNE[Zakkumla akraba bir bitki] Kibrista yetistigine gore mutlaka Turkiyede de yetistirildigini dusunuyorum. Orta ve Guney Amerika yerli agacidir, yapraklarini doken bu kucuk agac, tropikal bolgelerde yapraklarini acmadan once ciceklerini aciyor. Yari tropikal ve daha serin bolgelerde ise once yapragini sonra cicegini aciyor. Pembemsi cicek acanindan baska, beyezimsi krem renginde ve bu ciceklerin ic kismi acik sari bir renk olani da var[P.obtusa] Cicekleri cok guzel kokuyor[yasemin ve ful kokusuna benziyen].Agac uzun sure cicekili kaliyor. Govdesinde ve dallarinda bir zedelenme veya bir yaralanma oldugu zaman beyez sut gibi bir sivi salgiliyor bu sivi zehirlidir. Cogalmasi celikle olur, ana agactan alinan celiklerin kesik yerinden akan beyez sivi kuruduktan sonra celikler ekiliyor. Soguktan olumsuz etkilenip eriyip curuyebilir. Diger resimdeki meyveli agaci da mutlaka bilen biri cikacaktir. Hosca kaliniz. |
Teşekkürler.
Gezerken hepsinin adını söylemişlerdi. Fakat, resim çek, isim yaz zor iş. İkinci resimdeki ağacın meyveleri yeniyormuş. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin resmini bugün yapmış olduğum gezide çektim sizce ne olabilir
Eklenti 4392 |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben de bir çiçek soracağım.Horoz İbiği,Yabani Kadife Çiçeği de deniyormuş.Resimdeki çiçek **** bitki ile yazdığım aynı mı?Bunu öğrenmek istiyorum.Elimde tohumlar var ve dün gece araştırmama rağmen yeterli birşey bulamadım.Ekim zamanı vs. gibi...Teşekkürler:) |
Horoz ibiği doğru isim Minka. Botanik adı da Celosia cristata.
Elindeki tohumları sakla.Mart ayı gibi ekeceksin. O zaman yine hatırlatırsan mevsimlik çiçeklerin yetiştiriciliğini anlatırım :) |
Çok teşekkürler...Google'dan kesinlikle daha iyisiniz:))
|
Minka sağol...
Arkadaşlardan haber çıkmayınca bende senin tam tersi türünü google'den öğrenmiştim:) |
Alıntı:
|
horoz ibiğinin bir başka türlüsü daha vardı..ince uzun parmak kalınlığında olurdu..
|
ben de beşiktaş ta iki horozibiği gördüm Mine Hanımın söylediği koca kafalılar gib değil çiçekleri küçük cinslere benziyor. yanlız beni şaşırtan tarafı abartısız birbuçuk metre kadar boy artı gövde kalınlığımda bileklerim kadar var. bu kada r büyüyebilir mi? eğer öyleyse seneye yazın ben de denemek isterim
|
Evet, Gallus, bazı çeşitler o kadar büyüyebiliyorlar.Benim resmini çektiğim koca kafalı horoz ibiği belime geliyordu. :)
|
3 Eklenti(ler)
Merhaba.Benim elimdede bir bitki var ancak internette bir türlü bulamadım.Yaprakları oldukça büyük ve iki sene önce bir kez garip bir çiçek açtı ama ne daha önceden nede sonradan bir daha göremedim.acaba ismi nedir nasıl çoğaltabilirim.Ayrıca resmini koymaya çalıştım ama gövdesinde küçük çıkıntılar var bunlar nedir ne işe yarar? bilgisi olan bir arkadaş bilgi verebilirse sevinirim.
|
Namtha hoşgeldiniz.
Lütfen yeni üyeler için kullanma kılavuzunu okuyunuz. Sorulara cevap alabilmeniz için yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtmalısınız :) Bir de, her soruyu lütfen tek başlıkta sorunuz. Bu sorunuz iki başlıkta. Diğerini sileceğiz. Katılımınız bol olsun. Kahvemize de uğrayın. Yarışmalarımıza katılın. Keyif almanız dileğiyle. :) |
Bugün şans eseri bahsettiğim bitkinin doğal olarak yetiştiği yerde fotoğrafını buldum http://onethumb.smugmug.com/gallery/78541/1/2725244 resmi bir fotoğraf sitesinde bulduğum için bitki hakkında ve çekildiği yer hakkında da bilgi yazmıyor.tabi tam olarak emin değilim ama çok benziyor.ismini bilen bir arkadaş varsa yazarsa sevinirim.ismini öğrendikten sonra internette araştırmasını yapabilirim.
|
http://img108.imageshack.us/img108/4947/pa230034zo8.jpg
Mine Hanım bugün Sarıyer sırtlarında fotoğrafladığım bitkinin adı nedir acaba? |
Iyi gunler Namtha.
Ismini sordugun bitki COLOCASIA dir. sebzelerin uretim formunda "bir yumru sebze" de bu bitki hakkinda bilgi bulabilirsiniz. Hosca kaliniz. |
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
|
Denizakvaryumu bu bir şekerci boyası-Phytolacca sp. olsa gerek.
|
Oktar bu senin çektiğin kadıköy çiğdemi de dedikleri çiğdem.
Ekim ayında Hidiv Korusunun her tarafı bu çiğdemlerle dolardı. |
1 Eklenti(ler)
Bugünlerde ormanda görülebiliyor.
Resimdeki ise bahçemde rastladığım. |
Bu sarmaşığın türü ne?
2 Eklenti(ler)
Geçen hafta Termal'de sonbaharın müthiş renklerini sergileyen bu sarmaşığı merak ettim, yazın sağda solda çok görüyorum fakat alelade yeşil bir sarmaşık olduğu için dikkatimi çekmemişti. Sonbahar renkleri büyüleyici. Acaba bu türün ismi nedir?
Eklenti 4753 Eklenti 4754 |
Parthenocissus quinquefolia (Amerikan Sarmaşığı)
|
Bu sonbahar güzeli, canım sarmaşığa "Amerikan Sarmaşığı" ismini hiç yakıştıramıyorum ama öyle deniyor. Geçen aydan bir gün, muhterem kayın validemin [Bizim "Hazan Dalı"mızı amerikan sarmaşığı mı yaptın?] diye sormasından bu güne ben de ona artık "Hazan Dalı" diyorum.
Saygılar, |
Evet Hazan Dalı çok güzelmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçegin adı ne?
Eklenti 4970 |
Latince veya başka bir dilde adını bilmiyorum ama anneannem buna japon dikeni derdi. Kadıncağız sürekli çoğaltmaya çalışırdı. Benim de balkonda her yerime dikeni batardı. Yaramazlık, afacanlık günleri işte .:D
|
teşekkürler Excellium aslında bilimsel adını da öğrenmek isterim ama hiç isimsiz olmasındansa bir adının olması daha iyidir. sağol.
|
Merhaba Gümüş
Resimdeki çiçek Euphorbiaceae ailesindendir ve adı Euphorbia milii' dir. Selamlarımla |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025