![]() |
3 Eklenti(ler)
Cok tatli bir kokusu olan bu cali türü agaccigin adi nedir acaba?
|
Alıntı:
(Not:Sirken otunun yemeği de çok güzel olur) |
Sn çiçeksever70,
philadelphus coronarius - filbahri - yalancı yasemin 5777 mesajı kastetmişim , diğeri sirken ,hemfikirim ...:) |
Herkese cok tesekkür ederim...
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar mesaj numaraları vererek açıklama yapalım, yoksa karışıyor.
Mesela 5575 numaralı mesajdaki bitki "sirken"dir gibi... 5777'deki "yalancı yasemin" gibi. |
evet kesinlikle haklısın, farkedemedim.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu hafta sonu aşağıda fotoğrafladığım çiçeği buldum. Kendiliğinden biten bir çiçek, çevrede bol miktarda vardı, pek hoş olmayan bir kokusu var fakat görünümü çok güzeldi. Tanıyan bilen var mı acaba?
|
Alıntı:
neden "yalancı yasemin" imiş ? ben onu çocukluğumdan beri normal gerçek yasemin diye biliyorum....... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 84941
Sevgili Hozat'ın resmini yayınladığı bu bitkinin ismi nedir acaba? Ben bir tür gelinciğe benzettim... Sevgiler ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Deutzia ya benziyor ama emin olamadim. Hafif bir kokusu var Deutzia kokulu mudur?
|
3 Eklenti(ler)
Geçen sene saksımın dibinde kendiliğinden çıkmıştı, sıra yapraklı, yere yapışık ve minik pembe çiçekliydi.
Bu yıl beni çok şaşırttı, daha büyük, dağınık yapraklı, uzun boylu ve iri çiçekli oldu. Bu fotoğrafları 1 hafta önce çektim, şimdi daha bol çiçekli ve güzel. Umarım adını bilen veya bitkiyi tanıyan vardır. |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
Sayın Herbaryum, doğru isimlendirmişsiniz, teşekkür ederim.
Türkçe ismi "hevhulma" ve şifalı bir bitkiymiş. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Agloanema- Kurdele Çiçeği- Telgraf Çiçeği
Selamlar. Daha önceki sayfalarda benzerlerine rastladım ama emin olmak istiyorum. En sağdaki çiçeğimin ismini bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi? http://img132.imageshack.us/img132/7403/s7301543.jpg http://img198.imageshack.us/img198/6587/s7301540.jpg İlginize şimdiden Teşekkürler... |
Aglaonema'nın solundaki saksıdaki "syngonium, filkulağı".
|
Kurdele çiçeğinin yanındaki, mor yapraklı olanın türkçe adı"telgraf çiçeği".küçük eflatun çiçek açıyor,bu çiçeklere arılar çok geliyor.
yer örtücü ya da saksıda sarkan çiçek olarakta kullnabilirsin |
Bu kadar küçük yüklerseniz, doğru bir cevap alamayabilirsiniz.
Ayrıca bu başlıkta sadece adını öğrenmeye çalışmalısınız. Öğrendikten sonra, o isimde forumda konu açılmış mı ona bakmalısınız. Yani bakımıyla ilgili bilgiler zaten yazılmış olabilir... |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu çiçeğin adını bilen var mı acaba? Herkeste vardır ama adını bilen yok lütfen yardımcı olacak olan varsa yazsın.
Eklenti 85476 Eklenti 85666 Bu çiçeğin adı Heliopsis helianthoides. |
Ben kanarya gülüne (Kerria Japonica) benzettim Sevgili Hocam100...
|
Ben kanarya gülüne benzetemedim.Çünkü hocam100 ün eklediği fotoğraftaki bitki kanarya gülünün aksine.Otsu gövdeye sahip ve çiçekleri daha büyük.Kanarya gülü ise çok yıllık bir çalı.hocam100'ün çiçeğinin ne olduğu hakkında kesin bir bilgim yok ama kanarya gülü olmadığı kesin.
Bence yerelması çiçeğine daha çok benziyor. http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=19554&c=686 |
Onaylıyorum bence de yer elması çiçeği :)
|
2 Eklenti(ler)
Peki bu çiçeğin adını bilen var mı arkadaşlar? Soğanlı bir bitki olduğunu biliyorum, çiçeği en fazla 3 gün duruyor üstünde. Çiçek ve yaprak olmak üzere 2 resim ekliyorum, boyu çok uzun olduğu ve yakın plana sokabilmek için bu şekilde resimledim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025