![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
https://eksiup.com/p/u837551xpcne
Aradım bulamadım maalesef. Bunların isimleri nelerdir? Solda ki çok büyür dediler yillar içinde doğru mu? Teşekkürler. Foto eklendi. Link. https://eksiup.com/p/u837551xpcne |
Merhabalar
2 Eklenti(ler)
Merhabalar aranizda yeniyim, bu kaktusun cinsini ogrenebilirmiyim acaba ? Daha anlasilir olsun diye 2 fotograf ekliyorum
Teşekkurler mesut temiz opuntia monacantha monstruosa.. |
Konu hakkinda bilgisi olan kimse yok mu ?
|
Alıntı:
Kaktüsünüzün türü opuntia monacantha monstruosa.. Sağlıklı gelişebilmesi için maksimum güneş ışığına ihtiyacı var, aksi takdirde cılız, solgun renkli ve bir süre kendi ağırlığını taşıyamacak şekilde büyüyecektir.. Bol şans... Güle güle büyütün... |
Alıntı:
cereus cinsindeki türler gerçekten epey büyük boyutlara ulaşabilirler.. Ama bunun için uzun yıllar gerekli... Bu tür değil, ama 2 metreyi geçen başka cereus kaktüslerim var... Diğer kaktüsün türünü maalesef bilmiyorum... |
Alıntı:
çok teşekkür ederim :) |
Kaktus
3 Eklenti(ler)
Merhabalar yuvarlak kaktuslerimin adi nedir hepsi ayni turmudur acaba ?
|
tur hakkında bılgısı olan bırılerı olmalı sanırım :)
|
Alıntı:
3. resimdeki kaktüslerinizin üst iki sırasındaki 6 kaktüs ve 3. sırasında ortadaki kaktüs de yine Kaynana Topuzu (echinopsis oxygona) Bazıları uzun dikenli bazıları neredeyse hiç dikensiz oluyor... Hiç dikeni olmayıp o bölgede beyaz tüylenme olan çok benzer bir Kaynana Topuzu türü de echinopsis subdenudata... Ama dikenler dışında birbirinin neredeyse aynısı oldukları ve ortalıkta çok sayıda melez kaktüsün de dolaştığı göz önünde bulundurulursa hepsini echinopsis oxygona kabul etmek mantıklı bence... Bir de, 3. resimde 3. sıranın en sağındaki kaktüsünüz görebildiğim kadarıyla mammillaria elongata... |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Bu kaktusun adi nedir
3 Eklenti(ler)
Turlerini bilen var mı?
2. Resimdeki cereus forbesi |
Konuda bilgisi olan var mı?
Birde bu cevaplanan en son cevaplanan konular filan kacta sifirlaniyor resimleri attim belki kimse gormeden sifirlandi ?? |
Bu kaktüsün adı nedir?
2 Eklenti(ler)
Bu kaktüsü teyzemde görüp aldım ama adını bilmiyorum. Bilen varsa biraz bilgi verebilir mi?
Opuntia subulata f. monstruosa, |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tür Hakkında Bilgi
3 Eklenti(ler)
Merhaba, aşağıdaki kaktüs türlerini öğrenebilir miyim? Forumdaki kaktüs bitkilerine uzunca süre göz gezdirdim ama bulamadım.
Bir de en uzun olan, kalem batılı olan kaktüs bir türlü kendini ayakta tutamıyor. Çözümü en son misina ile etrafını çevirmekte buldum. |
Alıntı:
Yalnız 1. ve 3. resimdeki bitkilerin daha fazla güneş ışığı almaları gerekiyor... Bahsettiğiniz kaktüsün ayakta duramaması da güneş ışığı yetersizliğinden dokularının sağlam gelişememesi ve normal şeklini alamayıp ince uzun büyümesi... Birden değil de yavaş yavaş süreyi arttırarak tam gün güneş ışığına çıkarırsanız çok daha iyi ve sağlam gelişirler.. (ilk gün 20-30 dakika direkt güneş ışığı, daha sonraki günler 20-30 dakika arttırarak güneş yanıkları oluşmaksızın alışmalarını sağlayabilirsiniz.) Bol şans... . |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Selamlar,
bu resimdeki kaktüsün türü nedir acaba ? Bilginiz var mıdır ? |
Alıntı:
|
Boya mı?
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar :)
Bu küçük arajmandaki uzun kaktüsün adı nedir ? Yanlarından kök gibi uzantılar çıkmaya başladı, acaba yanlış mı diktim diye düşünmeye başladım artık :)) |
Alıntı:
olduğunu düşünüyorum. Bu türün özelliği bolca havai kökler çıkarması. Bağımsız saksıya almalısınız. Aranjman için uygun değil. |
Evet o galiba, buna büyük saksı bulsam yeridir, çok teşekkürler :)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Bu kaktüsün cinsi ne olabilir ? |
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
1 Eklenti(ler)
Merhaba, bu kaktüsün türü nedir? https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...3d7d6bb32a.jpgEklenti 703128
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi |
Alıntı:
Siz bu türün resimlerine google'dan ve forumdaki sayfasından bakarak elinizdeki bitkiyle karşılaştırırsanız daha net bir sonuca varmanız mümkün olabilir... Forumdaki sayfası şu: http://www.agaclar.net/forum/kaktus/2504.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025