agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Bu Bitkinin Adı nedir? (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/)
-   -   Bu kaktüsün adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun) (https://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/38150.htm)

shpejt34 05-01-2019 16:10

Bende biraz araştırmalar yaptım ( pilosocereus pachycladus) a benzettim en çok fakat yinede tam emin olamadım :(

Makbule2 27-01-2019 14:42

Kaktüs türü

Arkadaşlar kaktüslerin isimleri nedir acaba .şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fda79896fb.jpg

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mesut Temiz 27-01-2019 17:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Makbule2 (Mesaj 1557028)
Arkadaşlar kaktüslerin isimleri nedir acaba .şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fda79896fb.jpg

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resmin solundaki echinopsis oxygona, resmin sağındaki ise bir mammillaria, ancak tam türünü bilmiyorum...

braytac 04-03-2019 10:50

1 Eklenti(ler)
echınopsıs chamaecereus
mesut temiz

braytac 04-03-2019 11:37

1 Eklenti(ler)
mammıllarıa elongata
mesut temiz

braytac 04-03-2019 11:38

1 Eklenti(ler)
Bilenler yazarsa sevinirim :rolleyes: Echeveria agavoides taurus ile crassula capitella arasinda kaldim.

braytac 04-03-2019 11:42

1 Eklenti(ler)
Bir tane daha ekleyeyim dedim ustteki bitkiye ait bu da.

braytac 04-03-2019 11:46

1 Eklenti(ler)
Şimdilik son isimleri tamamladigimda bitkilerimin fotograflarini aticam arkadaslar.

braytac 04-03-2019 11:49

1 Eklenti(ler)
Son demistim ama bi tanesinden de cok emin olamadim aslinda. Bu fotograftaki gasteria armstrongii turu mu

Mesut Temiz 04-03-2019 16:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi braytac (Mesaj 1561439)
Adını bilenler yazarsa sevinirim :rolleyes: gövdesinden bolca yavru veriyor fakat yılan kaktüs türü değil, dik uzuyor.

mammillaria elongata...

Yalnız bitkinin aldığı güneş yetersiz... Daha fazla güneş görmezse hem mantar hastalıklarına yakalanma ihtimali artar, hem de giderek daha cılız ve uzun büyüyerek kendi ağırlığını bile taşıyamaz hale gelir...

Mesut Temiz 04-03-2019 16:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi braytac (Mesaj 1561435)
Merhaba arkadaslar, foruma ilk msjim birkac bitkimin adini ogrenmek icin olacak. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

chamaecereus silvestrii... Diğer adıyla echinopsis chamaecereus...

Bu bitki de daha fazla güneş alırsa çok daha sağlıklı ve gösterişli büyür ve cüssesine göre kocaman sayılabilecek harika kızıl çiçeklerinden bol bol açar....

Mesut Temiz 04-03-2019 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi braytac (Mesaj 1561444)
Şimdilik son :D isimleri tamamladigimda bitkilerimin fotograflarini aticam arkadaslar.

Bu da bir mammillaria türü.. Ancak çok fazla mammillaria türü var, bazıları birbirine çok benziyor ve bir de çok sayıda melez de işin içine girince tam türüni tespit etmek bazen zor oluyor... Google'dan "mammillaria catalogue" ya da "mammillaria species guide" şeklinde aratırsanız mammillaria katalogları karşınıza çıkar.. Buradaki resimlerle elinizdeki türü karşılaştırıp daha sağlıklı bir sonuca varabilirsiniz..

braytac 04-03-2019 19:18

Cok tesekkur ederim, soyledikleriniz cok dogru ancak bikac bitkimi kisa girerken ektigimden ve doguda yasadigim icin yeterli gunes alamadan boya verip kis uykusuna gectiklerinden tam gelisemediler sanirim. Yazin toparlarlar umarim.

braytac 04-03-2019 19:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1561492)
Bu da bir mammillaria türü.. Ancak çok fazla mammillaria türü var, bazıları birbirine çok benziyor ve bir de çok sayıda melez de işin içine girince tam türüni tespit etmek bazen zor oluyor... Google'dan "mammillaria catalogue" ya da "mammillaria species guide" şeklinde aratırsanız mammillaria katalogları karşınıza çıkar.. Buradaki resimlerle elinizdeki türü karşılaştırıp daha sağlıklı bir sonuca varabilirsiniz..

Onerinizi dikkate aldim ancak dediginiz gibi o kadar birbirlerine benziyorlar ki emin olamadim. Biraz da takintiliyim sanirim emin olmadan karar veremiyorum. Zaten tamamlandiklarinda fotograflari aticam o zaman anlarsiniz ne kastettigimi. Yinede cok tesekkur ederim, sagolun.

braytac 04-03-2019 19:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi braytac (Mesaj 1561442)
Bir tane daha ekleyeyim dedim ustteki bitkiye ait bu da.

Forumda yeni oldugum icin bu bitkiyi ve alttaki gasteria oldugunu dusundugum bitkiyi buradan sormus bulundum ve nasil silindigini bulamadigim icin, kaldirip sukulent kismina yukleyemedim. Deneyimli arkadaslar yardimci olursa sevinirim

irmtrk 05-03-2019 06:41

kaktüs köklendirme ve ismi

1 Eklenti(ler)
merhabalar, bu kaktüsü yeni koparttım fakat forumda farklı farklı meyveli kaktüs isimleri okudum genelde kaynana dili yazılmış. Edindiğim bilgi doğru mudur?

Birde koparttığım yerlerin yaralarının geçmesini bekliyorum, yaralar iyileştikten sonra çok derin olmayan bir saksıya dikeceğim sizce yöntem doğru mudur? yoksa Farklı bir şekilde mi köklendirmeliyim?

Eklenti 688165

siflera12 05-03-2019 07:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi irmtrk (Mesaj 1561546)
merhabalar, bu kaktüsü yeni koparttım fakat forumda farklı farklı meyveli kaktüs isimleri okudum genelde kaynana dili yazılmış. Edindiğim bilgi doğru mudur?

Birde koparttığım yerlerin yaralarının geçmesini bekliyorum, yaralar iyileştikten sonra çok derin olmayan bir saksıya dikeceğim sizce yöntem doğru mudur? yoksa Farklı bir şekilde mi köklendirmeliyim?

Eklenti 688165

Evet kaynanadili ( opuntia ) , çelikleri 1 gün beklettikten sonra dikebilirsiniz

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

irmtrk 05-03-2019 08:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561547)
Evet kaynanadili ( opuntia ) , çelikleri 1 gün beklettikten sonra dikebilirsiniz

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

teşekkürler..

kocadere 08-03-2019 14:07

1 Eklenti(ler)
Resimdeki kaktüsün türü nedir ? Nasıl çoğaltılabilir?

Mesut Temiz 08-03-2019 21:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kocadere (Mesaj 1562084)
Resimdeki kaktüsün türü nedir ? Nasıl çoğaltılabilir?

Kaktüsünüz cereus cinsinden bir tür büyük ihtimalle...

Çoğaltmanız için yandan dal vermesini bekleyeceksiniz ya da kaktüsü dilimleyeceksiniz... İyi güneş görürse bir süre sonra belli bir yükseklikten dal verecektir, bu dal 20-25 santim uzunluğa eriştiğinde ana gövdeyle birleştiği noktadan keskin bir bıçakla kesip, kestiğiniz dalın yarasının kuruması için 5-6 gün sıcak bir ortamda bekletin... Sonra dik durabileceği şekilde 4-5 santimi toprağa gömülü şekilde dikip bir sulayın... Normal köklü bir kaktüs gibi bakımını yaparsanız bir süre sonra köklenecektir... Yalnız birçok arkadaşın yaptığı gibi köklenip köklenmediğini merak edip kontrol etmek için topraktan çıkarmamalısınız... :p Bitkinin sarsılmaması, yerinden oynamaması esastır... Bir süre sonra mutlaka köklenir...

Beklemek istemiyorsanız, ana gövdeyi 20-25 santimlik dilimler halinde kesip yine 5-6 gün yaranın kuruyup kabul tutmasının ardından alt yüzeyi aşağıda olacak şekilde yukarıda anlattığım şekilde toprağa dikebilirsiniz... Bunun dezavantajı, en üst dilim dışındaki çeliklerden köklendirdiğiniz kaktüslerin üstlerinin kesik olması nedeniyle pek estetik durmamasıdır... Bunlar uzamazlar, ancak daha kısa süre içinde yandan dallar vererek büyürler, ki onların her birini de kesip köklendirmeniz mümkündür...

Not: Kaktüsünüzün belli bir bölümünün incelmiş olduğu dikkatinizi çekmiştir.. İşte o bölüm, gelişirken bitki gereksinim duyduğu güneş ışığını alamamış olduğu için o şekilde cılız büyümüş... Bitkinin kalın, sağlam ve sağlıklı büyümesi için mutlaka çok güneş alabileceği bir konuma yerleştirilmesi gerekir...

Bol şans diliyorum....

kocadere 12-03-2019 07:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1562151)
Kaktüsünüz cereus cinsinden bir tür büyük ihtimalle...

Çoğaltmanız için yandan dal vermesini bekleyeceksiniz ya da kaktüsü dilimleyeceksiniz... İyi güneş görürse bir süre sonra belli bir yükseklikten dal verecektir, bu dal 20-25 santim uzunluğa eriştiğinde ana gövdeyle birleştiği noktadan keskin bir bıçakla kesip, kestiğiniz dalın yarasının kuruması için 5-6 gün sıcak bir ortamda bekletin... Sonra dik durabileceği şekilde 4-5 santimi toprağa gömülü şekilde dikip bir sulayın... Normal köklü bir kaktüs gibi bakımını yaparsanız bir süre sonra köklenecektir... Yalnız birçok arkadaşın yaptığı gibi köklenip köklenmediğini merak edip kontrol etmek için topraktan çıkarmamalısınız... :p Bitkinin sarsılmaması, yerinden oynamaması esastır... Bir süre sonra mutlaka köklenir...

Beklemek istemiyorsanız, ana gövdeyi 20-25 santimlik dilimler halinde kesip yine 5-6 gün yaranın kuruyup kabul tutmasının ardından alt yüzeyi aşağıda olacak şekilde yukarıda anlattığım şekilde toprağa dikebilirsiniz... Bunun dezavantajı, en üst dilim dışındaki çeliklerden köklendirdiğiniz kaktüslerin üstlerinin kesik olması nedeniyle pek estetik durmamasıdır... Bunlar uzamazlar, ancak daha kısa süre içinde yandan dallar vererek büyürler, ki onların her birini de kesip köklendirmeniz mümkündür...

Not: Kaktüsünüzün belli bir bölümünün incelmiş olduğu dikkatinizi çekmiştir.. İşte o bölüm, gelişirken bitki gereksinim duyduğu güneş ışığını alamamış olduğu için o şekilde cılız büyümüş... Bitkinin kalın, sağlam ve sağlıklı büyümesi için mutlaka çok güneş alabileceği bir konuma yerleştirilmesi gerekir...

Bol şans diliyorum....

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

ümrann 24-03-2019 17:30

https://i.hizliresim.com/XMRjEk.jpg

Arkadaşlar herkese merhabalar. Sizlere zahmet fotoğraftaki kaktüsümün adını biliyorsanız ve bilgilendirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. Ayrıca fotoğrafta görebileceğiniz mavi renkli boya gibi şeyler gövdelerinde oluşmaya başladı. Ne olduğu ve neden oluştuğuna dair de bir fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. :)

iremcagdas 07-04-2019 23:27

Merhabalar.
Bu kaktüsün adı nedir?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...094aed8689.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mesut Temiz 13-04-2019 03:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iremcagdas (Mesaj 1565274)
Merhabalar.
Bu kaktüsün adı nedir?

https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...094aed8689.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

acanthocereus tetragonus "Fairy Castle"

kinqsta 15-04-2019 21:39

1 Eklenti(ler)
Soldaki kaktüsün adı nedir? Şimdiden teşekkürler

arno66 17-04-2019 20:46

euphorbia ingens

berfinodabasi 01-05-2019 10:03

Bu katüsün adı nedir

1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün adını öğrenebilir miyim?

irmtrk 03-06-2019 08:36

1 Eklenti(ler)
merhaba bu kaktüsün adı nedir?

Eklenti 694450

Mesut Temiz 03-06-2019 09:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi irmtrk (Mesaj 1569662)
merhaba bu kaktüsün adı nedir?

Eklenti 694450

austrocylindropuntia subulata

irmtrk 03-06-2019 10:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mesut Temiz (Mesaj 1569664)
austrocylindropuntia subulata

Teşekkür ederim..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025