![]() |
Bu kaktüsün adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız.
Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz. Teşekkür ederiz. Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler: 1. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sorunuz.Cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler: 1. Sadece emin olduğunuz durumlarda cevap yazınız. Yanlış cevaplar verdiğinizi farkettiğiniz zaman, bu bölümü sadece izlemekle yetininiz.Önemli: 1. Bu kurallara uymayanların yazıları silinir, ısrarla uymayanların üyelikleri engellenebilir. 2. Bitki fotoğrafları, (sonradan eklenmiş isimleriyle birlikte) dışındaki mesajlar, daha sonra silinecek ve arananların takibi kolaylaştırılacaktır. 3. Soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle "Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?" yazarken dikkat edin. Hiç olmazsa burada, öğrendiğiniz bilginin karşılığını böyle ödemiş olursunuz :) |
Bu kaktüsün adı nedir? (Sormadan önce ilk mesajı okuyun)
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu Türün adı nedir?
Eklenti 534174 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
'Acharagma' türlerine benzettim ama emin değilim... |
Alıntı:
Echinocactus grusonii |
Echinocactus grusoniii
|
2 Eklenti(ler)
Echinopsis varyasyonuna benziyor ama ismiji bulamadim....
Bu kaktusun ismini bulamadim, benzerleri var ama buyume sekli degisik ve çicek yok henuz sokakta buldum ve kurtardim .... ismine yardimci olabilirseniz sevinirim |
1 Eklenti(ler)
Merhabalar
Bende bir kaktüs tohumu var ektim yeni filizlendi fakat adını bilmiyorum Eklenti 543742 ( Alıntı fotoğraftır) Tohumun Üzerindeki görseli ekledim bilen arkadaşlar varmıdır |
1 Eklenti(ler)
Bilen var mı hangi tür acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Fotograf ço kalitesiz çekildi ama bilen bilir sanırım?
|
Ben atlasa benzettim sanki ama arkadaşlar da baksın
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Ben baktığım resimlere göre hep Chamaecereus silvestrii olduğunu düşünüyordum ki A_NOMAD olmadığını ifade etmiş sizce nedir..?.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3_091014-1.jpg |
Bu sukkulent mi kaktüs mu? Turu nedir? Aynı kaktusten uzun bır sey cıktı ne olabilir niye olabilir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sağda ki notocactus magnificus, solda ki ise pilosocereus azureus.. |
Bu kaktüslerin adını öğrenebilir miyim?
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Türünü bilmediğim kaktüsümün cam tarafındaki dallarda köklenmeler başlamış. Bugün tesadüfen farkettim. Sizlere türünü belirlemede belki fikirlerinize faydalı olur..?. |
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsümün adı nedir ?
Eklenti 583565 |
Alıntı:
|
Echinocactus Grusonii
Golden Barrel / Altın Fıçı Kaktüsü Olmez Fotoğrafını daha önce şurada paylaşmış olduğum için tekrar yükleme yapamıyorum. Sık karşılaşılan bir kaktüs ama ismini bir türlü öğrenemedim. Kimlerdendir acaba? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Google'da karşılaştığım bazı fotoğraflarla kıyaslayınca benimkinin dikenlerinin ve gövde yapısının biraz daha farklı olduğunu düşündüm. Örneğin wikipedia'daki şu fotoğraf. Bendekinin sanki daha uzun, sivri ve ayrık dikenleri var. Tüm gövde boyunca değil, daha seyrek bir dizilimde ve her bir noktadan birkaç diken şeklinde... Henüz bebek olduğu için mi benzetemedim acaba? |
Alıntı:
Echinocactus grusonii var albispinus |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün türünü bilen var mı?
|
|
Fikir verebilecek kimse yok mu , yoksa soruyu yanlış bölümde mi sordum ?
|
1 Eklenti(ler)
Bu kaktüsün türü nedir?
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Bu kaktüsü Çatalca'da bir otelin bahçesinde gördüm. Fotoğraf geçtiğimiz Haziran ayına ait. Çok güzel iri çiçekleri vardı. Geçtiğimiz hafta eşimle tekrar gittiğimizde çiçeklerin kırmızı renkte meyvemsi tohum keselerine dönüştüğünü gördüm ve bu keselerden birkaç tane aldım :) İçlerinde tohumları var. Bu kaktüsün türü nedir acaba? Opuntia vulgaris (Kaynana dili) A_NOMAD Eklenti 596538 Eklenti 596539 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025