![]() |
Alıntı:
Bu bitki, uzun yıllar önce Ankara Ağaç Okulu Kursunda Orman Bakanlığı mensubu hocalarımızın soyunun tükenmekte olduğunu, görürsek kendilerine haber vermemizi istedikleri endemik bitkilerimizden "Yanardöner çiçeği"ne benziyor. |
Yabani ot yemekleri, kazayağı alt başlığı altında #33 No.lu mesajımda fotografını yüklediğim (ikinci kez yükleyemiyorum, sanıyorum site izin vermiyor) bitkiyi tanıyan var mı, adı nedir?
|
Alıntı:
|
Yanar döner Çiçeği Buradan Karşılaştırabilirsiniz
Alıntı:
Ben msj no:#163 te görünen resimdeki çiçeklerden söz ediyorum. Alıntı mesajınızda iki yanda görünen çiçekler ise küpe çiçeği benzeri tamamen farklı tanımadığım bir çiçeğe ait. Msg. #163 ekindeki çiçekler yanar döner çiçeğine benziyorlar:) Ilginize teşekkürler |
Alıntı:
|
Teşekkürler Sayın Jineop ben çok acemiyim yanlardaki çiçeklerle kıyaslayacağımı zannettim.
Bir de sorum vardı benim; Yabani ot yemekleri; kazayağı alt başlığına gönderdiğim #33 sayılı mesajım eki fotografta görülen yabani bitkinin ne olduğunu sormuştum. Bu sorumu cevaplamak suretiyle yardımcı olacaklara şimdiden teşekkür ediyorum. Kazayağı başlığındaki #33 sayılı mesaj da görülen bitkinin adı nedir, nasıl bir bitkidir yenilebilir olduğu doğru mudur? Teşekkürler. |
Alıntı:
|
Sayın jineop,
Mesajınızı burada göremiyorum, ancak mailime geldi. Chenopodium bilgisi için çok teşekkür ediyorum. Benden de sevgiler:) |
Bu bitkinin ismini bilen varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.
http://i46.tinypic.com/2lqjj8.jpg http://i47.tinypic.com/28kokeg.jpg |
Alıntı:
|
81 nolu mesaja yorum yok mu?
|
Alıntı:
(Bu da farklı bir yorum olsun. :) |
2 Eklenti(ler)
Clematis Viticella
Güngör Salman Yine Ballıkayalar'dan bir sarmaşık. Yerli Clematis olabilir mi acaba? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa, İzmir
Nif Dagı etekleri, Çınarköy-Çarıkderesi Orman yolu kenarları Tarih : 17 Haziran 2012, Pazar Bitki / Çiçek Nedir Acaba..? Saygılarımla Xeranthemum sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla |
Alıntı:
Xeranthemum sp. |
4 Eklenti(ler)
Yer : Kemalpaşa, İzmir
Nif Dagı etekleri, Çınarköy-Çarıkderesi Orman yolu kenarları Tarih : 17 Haziran 2012, Pazar Bitki / Çiçek Nedir Acaba..? Saygılarımla Helianthemum sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. her zaman olduğu gibi imdadıma yetiştiniz.. Saygılar. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı 06 Haziran 2012 Kemalpaşa, İzmir Fotoğraftaki çalı türü bir çiçekli bitki. Nedir acaba ? Saygılarımla, Teucrium sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla, |
2 Eklenti(ler)
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı 06 Haziran 2012 Kemalpaşa, İzmir Fotoğraftaki bitki nedir acaba ? Saygılarımla, Echium sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla, |
5 Eklenti(ler)
Nif Dağı
Dere Mesire Alanı 06 Haziran 2012 Kemalpaşa, İzmir Fotoğraftaki bitki Nedir acaba ? Saygılarımla, Anchusa sp. Sn. herbaryum teşekkürler. Saygılarımla, |
bitki dracunculus vulgaris(yılan bıçağı)ülkemizde yaşayan böcek yiyenlerden tohum yapmış hali(ama bu üstteki değil baya bi geride kaldı galiba)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Doğru yeremi soruyorum, bitki mi?, ağaçmı? çalı mı? bilemedim ama sevgili ağaçseverler bu bitkinin adı nedir. Meyveler olgunlaşınca kararıyormuş ve yenilebiliyormuş.
Ribes grossularia Teşekkürler Jineop.. Bektaşi Üzümü |
Alıntı:
Ribes nigrum, blackcurrant dediğimiz meyve iken, bu fotoğraftakileri gooseberry denilen bektaşi üzümüne benzettim. Ne dersiniz? |
Alıntı:
Yaprak formu, meyve yapısı Ribes uva-crispa yani bektaşi üzüme benziyor. Size katılıyorum. Sevgiler. |
2 Eklenti(ler)
Bahçede hızla yayılıyor.Görüntüsü güzel, halı gibi kaplamaya başladı.Ama çok sık olduğu için diğerlerini boğacak galiba.Bu bitkinin adı nedir?
|
|
Alıntı:
|
Bitkinin ismini bilmiyorum ama ayrık otu değil. Bir süre sonra mısır püskülü gibi birşey çıkaracak. Bu da pıtrak gibi kıyafetlere yapışıyor ve kıyafetinizi kullanılmaz hale getiriyor. Temizleseniz bile sürekli diken var gibi batıyor insana. Bence söküp atın bu otları.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Cuscuta spp.
Veremotu jineop Küsküt smnunal Cosmosların gövdesine sarılan bu bitkiyi tanıyan var mı? Bir süre sonra sarıldığı bitkiyi kurutuyormuş. Eklenti 313204 Eklenti 313205 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025