![]() |
1 Eklenti(ler)
Scabiosa prolifera
herbaryum |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitki ile Balıkesirde bir tepede karşılaştım.. Koskoca bir yamaca yayılmıştı.. Ne olabilir ?..
Tussilago farfara jineop |
Alıntı:
|
Son resimdeki acacia dealbata (mimoza)
|
2. ve 3. resimlerdeki ağacın Magnolia Soulangeana olduğunu düşünüyorum.
|
Ismini hatırlayamadım
2 Eklenti(ler)
ismi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kalanchoe pumila |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Legousia
jineop |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Cistus laurifolius
jineop Bu çalının adı nedir? Teşekkür ederim sayın jineop. Çalının güzel, sevimli çiçekleri ve çiçeklerinde mis gibi bir kokusu var. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Antalyada Orman kenarinda bir agactan kopardigim bu cicegin ve agacinin adini bilen varmi acaba?
|
1 Eklenti(ler)
Seferihisarda yol kenarında rastladığım bu güzel bitkinin adı nedir?
LUPİNUS ANGUSTİFOLİUS(acı bakla) Teşekkür ederim cem kaptan |
Lupinus angustifolius
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
selamlar,
Resimde görünen , kurumuş ve bazılarının boyu iki mt kadar olan, tohumları mercimekten biraz küçük, koyu kahverengi olan bitkinin adı nedir? Teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir?
Teşekkürler |
Resimde görünen , kurumuş ve bazılarının boyu iki mt kadar olan, tohumları mercimekten biraz küçük, koyu kahverengi olan bitkinin adı nedir?
Bu bitkinin adı gülfatma, çok yıllık bir bitki. |
5 Eklenti(ler)
merhaba,
bu bitkinin adı nedir ? İstanbul Belgrad ormanında yüzeyde kuru yaprakların üzerinde ingiliz sarmaşıklarıyla beraber bulunuyorlar. 20 cm civarı boya sahip ve yüzeyde yayılmış vaziyette. nemli yosunlu bölgelerde daha çok. yaprakları ve sapları baya sert. saplar kırmızı renkli. gövde diye bişey yok. yaprak ve yaprak saplarından oluşuyor. kökler ise çok sağlam değil. fazla gelişmemiş kökleri var. |
Alıntı:
Saygılar |
Alıntı:
Mahonia' ya benzettim. Emin değilim. |
Alıntı:
resimdekiler çiçeksiz. ve çalı gibi büyümüyor.. sadece yer üstünü 20-30 cm gibi kaplıyor ve yayılıyor.. yeşillik sadece. ama güçlü yaprak ve sapları var.. ot gibi değil.. ilginç bir bitki. ne ot , ne çalı.. nasıl bulabilirim bunun ne olduğunu ? :/ |
Mahonia repens, bir çeşit sarılıcı gibi cüce mahonia çeşidi. 30-40 cm büyüyor. Olabilir mi demiştim ama biraz bekleyelim bakalım, bilen, tanıyan çıkacaktır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
yaprakları çok benziyor ama Epimediumun yaprakları çok yumuşak, resimdekiler ise sert ve parlak. |
Alıntı:
Epimedium olarak Sn. herbaryum zaten tanımladı. |
1 Eklenti(ler)
Verdiğiniz bilgiler için gerçekten teşekkür ederim, sizleri yormak istemem ama ben bu adını bilmediğim bitkileri araştırmalarımda bir sonuca ulaşmadığım zaman sizlerin bilgilerine başvuruyorum.
Bu güzel ve bana çok değişik gelen, resmini tam çekemediğim bitkinin adı nedir? Teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Çalıların arasında farkettim, meyvesi siyah, hatta tadına da baktım.
Adını rica edebilirmiyim? Teşekkürler |
Not: bugün bütün gün kitapçılarda çalılar ve bilmediğim bitkiler hakkında araştırma yaptım, ama istediğim bitkilerin adlarına ulaşamadımı Belirtmek isterim.
|
Alıntı:
Trifolium ailesinden medicago türlerinden biri olabilir. |
Alıntı:
peki tanıyormusunuz nasıl bir bitkidir, bakımı vs. ? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Bu güzel çiçekli yabani bitkinin adı nedir?
Onosma sp. Boraginaceae (emzikotu) Herbaryum, teşekkürler... ;) Eklenti 287107 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bahçe duvarında baharla birlikte yeşeren ve inanılmaz bir hızla saran bu sarmaşığın adı nedir.
|
yaban bitkiler bunların ismi nedir
1 Eklenti(ler)
kırda dolaşırkken çektiklerim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:55. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025