![]() |
Bu Bitkinin Adı Nedir ?
|
Elballium Elaterium (Acı kavun)
|
1 Eklenti(ler)
Goji Berry ye benzeyen bu bitkinin adı nedir ? Bitki Kendiliğinden duvar kenarlarında çıkkıyor.
|
Alıntı:
Wildflowers of Turkey - Lythrum salicaria |
Alıntı:
|
bu nedir?
ölümsüzlük çiçeği diye bir bitkinin tohumunu diktiğim yerden aşağıdaki bitki çıktı. Netten araştırdığım kadrıyla bu ölümsüzlük çiçeği değil. Ayrıca çok hızlı büyüdüğü için yabani olduğunu düşüyorum. Bu bitkiyi tanıyan var mı acaba? Güzel bir bitkiyse dokunmayacağım. Yoksa sökeceğim. O kadar hızlı büyüyorki bahçemi ele geçirecek diye korkuyorum ;)
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. http://img715.imageshack.us/img715/2012/01082012292.jpg By aigneis at 2012-08-01 http://img28.imageshack.us/img28/4015/01082012293.jpg By aigneis at 2012-08-01 |
Alıntı:
|
Linkteki bitkinin adı nedir öğrenmek istiyorum ama bulamadım bir türlü.
https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink |
Alıntı:
Sizin foruma fotoğrafı yükleme inceliğini göstermeniz dileğiyle. Astragalus sp muhtemelen Astragalus hamosus. |
Alıntı:
Sulak alanlarda bu bitkilerden çokca var. Çoban değneği denilen sarmaşık çalı ise bu o değil. İlk fırsatta tamamen sökün. Kök bölgesinden parçalar kalmasın. Seneye tekrar çıkabilir.. |
1 Eklenti(ler)
Jineop Eklenti 325127
Periploca graeca Ormandan söktüğüm bitkinin toprağından çıktı.. Güzel bir şeyse bahçenin bir köşesine dikeyim.. |
Alıntı:
Alıntı:
Teşekkür ederim. Sayenizde bu yabani ottan kurtuldum. Arada adını da öğrenmiş oldum. |
4 Eklenti(ler)
Yer : Akkaya, Yukarıkızılca, Kemalpaşa, İzmir
İlkbahar aylarında doğa yürüyüşü sırasında kayalar üzerinde koloni halinde sık gördüğüm bu yabani çiçekler nedir acaba..? Endemik olup, olmadığı hakkında bilgi var mıdır. Saygılarımla, Aubrieta deltoidea Sn. Jineop Çok teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çok güzelmiş... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Minik bir saksıda oldukça uzamış bu sarmaşık türü ne olabilir?
|
Alıntı:
Periploca graeca çıktı. Güzel bir sarmaşık...:p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn. Jineop, çok sevdim.. İstilacı bir şeye benziyor..
Elinize sağlık.. :) |
1 Eklenti(ler)
Solanum nigrum L. subsp. schultesii
Stifno, Bambul Jineop Ödemiş'de bahçemde bol miktarda var. Adı nedir ve yenebilir mi acaba? |
Alıntı:
Sizin bitkiniz İt üzümü, stifno denilen Solanum nigrum L. subsp. schultesii. Meyveleri yenilmemekte. Yanlız Güney Bölgelerimizde yapraklarının uç yeni sürgünlerinin yenildiğini şimdi okudum. İstifno Salatası (Stifno) Sevgiler... |
Kuşadası'nda pazarlarda Bambul adıyla satıldığını şimdi hatırladım. :)
|
Bu yabani bitkinin adını merak ettim
1 Eklenti(ler)
Capparis ovata Desf.
Kapari kelebek çalısı Not: Kapari olduğu kesin ama türünün "Capparis ovata Desf." olduğu sonucuna vardım. Bu kanıya bir belgedeki şu bilgiyle vardım: "Ülkemizde kaparinin iki türünün yaygın olduğu görülmektedir; Capparis spinosa L. ve Capparis ovata Desf. türleri arasında bazı belirgin farklılıklar vardır. Spinosa boyu 2.5 m kadar ulaşabilen çalı formunda, genelde kıyı şeridinde deniz seviyesinde gelişir. Çiçek tomurcukları iri ve gösterişlidir. C.ovata ise yatay olarak gelişen bir çalıdır. ------------ Hafif dikensi, beyaz çiçekleri var. 20-30 cm boyunda. Resimde kırmızı olarak görünen meyvesinin nar gibi yarılmış hali. Çekirdekleri sert. Kurtçuklar pek seviyor, çünkü daha meyve yarılmadan içine yerleşiyorlar. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir ?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Ağustos Çiçekleri-1
Bu yabani bitkinin adı nedir? SAygılarımla:) Echinops sp. Herbaryum |
1 Eklenti(ler)
Ağustos Çiçekleri-2
Bu yabani bitkinin adı nedir? SAygılarımla:) Petrorhagia sp. Herbaryum |
1 Eklenti(ler)
Ağustos Çiçekleri-3
Bu yabani bitkinin adı nedir? SAygılarımla:) Nigella sp. Kelebek Çalısı |
1 Eklenti(ler)
Ağustos Çiçekleri-4
Bu yabani bitkinin adı nedir? SAygılarımla:) Centaurea sp. Herbaryum |
1 Eklenti(ler)
Ağustos Çiçekleri-5
Bu yabani bitkinin adı nedir? SAygılarımla:) Salvia sp. Herbaryum |
1 Eklenti(ler)
Ağustos Çiçekleri-6
Bu yabani bitkinin adı nedir? SAygılarımla:) Phlomis sp. Herbaryum |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025