![]() |
Alıntı:
|
Düzeltme: Bu mesajı dikkate almayın. Aşağıda Sayın ali ekber'in belirttiği üzere Tüylü Meşe olması daha muhtemel, üzerinde resmen tüy var.
Alıntı:
Ama değilse bence Quercus macranthera İspir Meşesi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tohumcu Nilgün'e cevabım;
Sanırım Katalpa bu.. Alıntı da yapamadık iyi mi.. :) |
Alıntı:
Taxodium ascendens (Pond Crypress) - Gölet Servisi |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bu ağacın adı nedir ?
1 Eklenti(ler)
Hastane bahçesinde sadece 1 adet bu ağaçtan var. Küçük elmacık gibi yeşil meyvaları ve akasya yapraklarının çok daha irisi yaprakları var.Fotografı ektedir.
Bu ağacı tanıyan var mı? |
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, bu Agacin adi nedir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/uzumsu-meyveler/8593.htm Çok faydalı bir meyvesi varmış, tohumlarını bulabilirsem ekmeyi düşündüğüm ağaç. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yaprakların daha yakından fotoğrafını çekip ekleme şansınız varsa iyi olur. Yoksa da internetten fcus benjamin resimleri ile karşılaştırın bir. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu gun baska bir Agaci arastirirken tesadufen fotografini gordum. Agacin adi: Mendil Agaci (Davidia involucrata) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yıllar önce uzak doğuda bu ağaca çok benzer bir ağaç görmüştüm; fasülyeye benzer meyvesi olgunlaştığında mavimsi bir renk alıyor. Sizin resimdeki meyveler henüz olgunlaşmamış olduğundan yeşil olabilir, emin değilim ama eğer o ağaç ise ismi: Decaisnea fargesii (Ölü Adamın Parmakları) NOT: Soğuğa dayanıklı olduğunu biliyorum ama sizin iklime uygun bir ağaç olup olmadığından emin değilim! Forumumuzda başlığı da var: http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/17917.htm |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Görünüm olarak Taxodium'a çok benzer ama kendine has gövde yapılarıyla farklılaşır. Nesli tükenmeye yüz tutmuş bir tür. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bahsettigim o mesajima bir goz atarsaniz cok sevinirim. ( 3. sayfa 84. mesaj ) |
Alıntı:
TAXONOMY : The currently accepted scientific name for Montezuma baldcypress is Taxodium mucronatum Ten. (family Taxodiaceae). There are no accepted infrataxa. Montezuma baldcypress differs from its congener baldcypress (Taxodium distichum) primarily by the presence of a needlelike point (a mucro) on the megasporophylls (female cone scales). Also Taxodium mucronatum is much less cold hardy than the other more northern species. Yani yaprak uçları iğnemsi şekilde sivri olan Taxodium mucronatum, sivri olmayan ise Taxodium distichum. Aynı zamanda mucranatum, diğer Taxodium türlerine göre soğuğa dayanıklılığı daha az ve bu yüzden kuzeyde pek bulunmuyor (başka bir yerde, Meksika da sık yetişen bir ağaç olduğunu okumuştum). Bu bilgiye göre ve eğer yaprak uçları iğne gibi sivri değilse T. distichum olma olasılığı yüksek! Ama 222 numaralı mesajınızdaki ağacın Metasequoia Glyptostroboide olduğuna eminim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://chalk.richmond.edu/biology/tr...rinum_leaf.jpg |
Alıntı:
Fotograflari burada. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:52. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025