![]() |
Alıntı:
|
Seratblyz' e cevabım; Dişbudak'a benzettim ben.
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bu ağacın adı nedir ?
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar saksıya çekirdek atmayı severim yediğim meyvelerin çekirdeklerini saksılara eker yetişmesini beklerim :)
Saksımdan böyle bir ağaç çıktı ve ne ağacı olduğunu bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler... Fotoğraf 1: Eklenti 424154 Fotoğraf 2: Eklenti 423881 Fotoğraf 3: Eklenti 423880 Fotoğraf 4: Eklenti 423882 Fotoğraf 5: Eklenti 423884 |
böyle bir konu daha önce zaten açılmış.özel mesajlarınıza bir göz atarmısınız.
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.fitorganic.net/dosyalar/g...ISI_FIDESI.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Kendi çimlendirdiğim kayısılara da benzemediği için merak etmiştim, bu kadar destekten sonra kabul ediyorum. Bekleyip göreceğiz..=)
|
1 Eklenti(ler)
Bu Ağaç ın ismi nedir arkadaşlar bilen varmı ?
|
ismini öğrenmek istediğim ağaç Bir üniversitemizin bahçesinde İstanbul
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
ikinci ağacımız bu aynı yerde ismi meçhul henüz şimdiden ***
|
Sn ozanturna ve dregoist,
Ağaçları tanımlamayı sağlayan en önemli ayrıntı yaprakları olduğundan, varsa veya çekebilirseniz yapraklasını daha yakından fotoğraflamanız iyi olur. Saygılar |
Alıntı:
|
Alıntı:
daha once bu Agacin ismini sormus ve tahminde bulunan bir Arkadasimiz cikmamisti. Ben de sabirla Agacin filizlenip, cicek acmasini bekledim ve sonuc beni cok sasirtti. Meger bu gizemli Agac bildigimiz ihlamur Agaciymis. :) |
Alıntı:
|
Nilgün hanım 146. mesajdaki ağacın ıhlamur ağacı olması mümkün değil. Acaba başka bir ağaçtan mı bahsediyorsunuz. Arkadaşlarımızın söylediği gibi Ters Aşılı Sofora (Sophora Japonica Pendula) olduğunu düşünüyorum. http://www.agaclar.net/forum/genis-y...clar/18128.htm
|
Alıntı:
evet 146. mesajda sordugum Agacin isminin Sizin de belirttiginiz gibi (Sophora Japonica Pendula) oldugunu ilk olarak Sayin Orhan Ozbilgic'ten ogrendim. Benim Ihlamur Agaciymis diye bahsettigim ise 1. sayfada bulunan 4. mesajdaki Agacti. :) Saygilar... |
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/calilar/9156-2.htm |
Alıntı:
|
Arkadaşlar ilginize teşekkürler. Ama yaprakları leylak yaprağına da ortanca yaprağına da hiç benzemiyor çünkü tüylü bu yapraklar. Ful de olmadığı belli çünkü arap fulu aldım yakın zamanda, ve gördüm ki arap fulunun yapraklarının kenarları bariz bir şekilde tırtıklı ve daha geniş, enli yapraklara sahip ful. Fakat Arap fulu dışında bir ful cinsi ise o başka tabii..
|
Arap fulüne benzerliğine bakarak nette clerodendrum cinslerini araştırdım da; Clerodendrum chinense olabilir, quadriloculare olabilir diye düşünüyorum. Sanırım chinense...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, bu Agacin adi nedir?
|
Alıntı:
|
Catalpa bignonioides
Sevgili Orhan Özbilgiç, cevabınıza teşekkürler.
Ve evet, hiç kuşkum yok bu bitki o bitki, Catalpa bignonioides! Çünkü birkaç sene önce alt komşumun balkonundan bana uzanan bir sarmaşığın fasulye biçimindeki meyvesinin tohumlarından birini bir saksıya diktiğimi hatırlıyorum. Ancak sonradan bu çıkan şeyi ona benzetemeyip, galiba bu benim diktiğim bir çelikti diyerek fikir yürütmüştüm. Gerçekten de, o bitki bir sarmaşıktı ve komşum daha diker dikmez o sene çiçek açmıştı, oysa bu hiç bir yere sarılıp uzamıyor ve çiçek verdiği de yok:) Belki çiçeğin gelişim sürecinde bir de böyle bir evre var? Neyse... Cevabınıza tekrar teşekkürler. Sevgiler, Nil |
Bu ağacın adı nedir?
3 Eklenti(ler)
Bu ve bir sonraki mesajda bulunan ağaçlar Yıldız Parkı'nın aşağı bölümünde beraber duruyor ve muhtemelen parkın en yüksek ağaçları. Bu fotoğrafları galeriye yükleyecektim. Ağaçların altında bulunan ibre ve kozalaklar Akdeniz Servisi'ne benziyor, ama gövde deseni bana farklı gözüktü. Daha kırmızı ve çok tüylü, Sekoya gibi.
Cevabınız için teşekkürler. |
Bu ağacın adı nedir?
4 Eklenti(ler)
Bütün kozalak bulamadım. İnternetten edindiğim bilgiye göre bu ahşap gül şeklinde oluşumlar kozalakların son kalan tepe kısmıymış. Çok tatlılar. Ağaçlar önceki mesajda sorduğum servi ağaçlarıyla aynı yükseklikte. Ayrıca yeri değil biliyorum ama, bu ağaçlar sizce kaç metredir? Ağaç kültürüm zayıf olduğundan apartman katlarına bölerek hesaplıyorum: yaklaşık otuz metre?
Cevabınız için teşekkürler. |
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, uzerinde hic meyve goremedigim, cok guzel govdeli bu Agacin adi nedir?
|
Alıntı:
Sorbus aucuparia Kuş Üvezi |
Alıntı:
Prunus serrulata var. Japon Kirazı (Paperback Cherry) Bir benzeri, bu da çok güzel Prunus rufa |
Alıntı:
Bu arada alıntı yapınca resimler görünmüyor,eskiden bu sorun yoktu. |
Alıntı:
Bu ağaç Liquidambar Orientalis var. Anadolu Sığla Ağacı Kultivarı muhtemelen 'SLENDER SILHOUETTE'. |
Alıntı:
Dağ Akçaağacı Kultivarı 'Leopoldii' olabilir. Sormamın mahsuru yoksa, bu resimler nereden? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025