![]() |
Benzetmenizde haklısınız KAYAHANN. Yalancı Keçiboynuzu bu.
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, buyuk yapraklari olan bu Agacin adi nedir?
|
Bu ağaç mimoza mı
1 Eklenti(ler)
Aldığımızda 60 cm boyundaydı bir yılda 2 metreyi geçti. Seradan mimoza diye aldık ama emin değilim. Yardımlarınız için teşekkürler
|
Ada mimozası.
Leucaena leucocephala |
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, kalin yaprakli ve kucuk meyveli olan bu Agacin adi nedir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/igne-ya...aclar/2660.htm |
Bu ağaç nedir?
1 Eklenti(ler)
İlgili formu çok aradım ama bulamadım. Geçen gün yolda keçiboynuzu görünümünde ama çok daha büyük, içinde erguvan tohumuna benzer ama en az 3 katı büyüklüğünde tohumlar buldum . Bunları ektim, şimdi büyüyorlar ama hangi ağaca ait çok merak ediyorum.
|
Alıntı:
|
Gleditsia Triacanthos (Gladiçya)
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Chanomeles Japonica-Japon Ayvası-Bahar Dalı. |
Alıntı:
|
Bu ağacın tam adı nedir ?
2 Eklenti(ler)
Tohumdan çoğalmıyor mu ?
|
Bu bitkiyi tanıyan arkadaşlar lütfen yazsın
2 Eklenti(ler)
Kokulu çiçekler açtığını ve malta eriği fidanı üzerine aşılandığını biliyorum ama adı nedir bilmiyorum fotosunu ekliyorum bilen lütfen yazsın. teşekkürlerEklenti 446176
Sayın Orhan Özbilgiç'in masajı ile yola çıkarak araştırdım altta buldugum resim benim eklediğim bitkiye çok benziyor genç sürgünlerdeki kırmızı başlangıçta aynı tam emin olamadım ama (Magnolia grandiflora 'Victoria' ) galiba Eklenti 446463 |
2 Eklenti(ler)
bu ağacın adı nedir?
teşekkürler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Tohumdan üretilebilir, kanısındayım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Cennet kuşu çalısı, Cennet çiçeği, Tavus çiçeği, Aslan bıyığı, Bodur akasya, Paşa bıyığı, Yöresel adı: (Zampara bıyığı):) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu ağacın adı nedir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
http://<a href="http://www.agaclar.n...mage_thumb.jpg
Bu tohumu veren arkadaş kırmızı çiçek açan bir ağaç olduğunu söyledi. Bu tohum mercan ağacına ait olabilir mi? Teşekkürler [/IMG] Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, turunu bilmedigim bu Porsuk agacinin meyveleri diger Porsuk turlerinin meyvelerine gore daha yuvarlak ve hemen hemen tohumlarin yarisi meyvenin disina tasmis sekilde.
Ayrica diger turlerin tohumlari kahverengi tonlarindayken, bu turun tohum rengi daha koyu ve bordo tonlari hakim. Diger turlerin meyveleri biraz daha uzunca ve tohumlari genellikle meyvenin ic tarafinda kaliyor. Bu Porsuk turunu meyve formuna bakarak internette arastirdim ve bazi turlere benzetsem de, aynisi oldugundan emin degilim. Son fotograf baska bir ture ait meyve, ilk fotograflardaki meyveler ile kiyaslama yapmaniz icin ekledim. Arkadaslar Sizce bu Porsuk agacin turu nedir? |
Alıntı:
|
Pinus Wallichiana (Ağlayan Çam)
Alıntı:
Bu mesajınızı, üzerinden 6 ay geçtikten sonra şu an farketmiş bulunmaktayım :) Eklediğiniz fotoğrafları inceledim ve kıyasladım. Benim görüşüm, kozalak ve tohum büyüklükleri de bunu ele veriyor ki Pinus Wallichiana (Ağlayan Çam) olduğundan yana. Eş anlamlıları Pinus Griffithii Pinus Excelsa |
4 Eklenti(ler)
Cok buyuk ve guzel bir agacin yaparkalari ve kabugu cektim. Henuz yapraklarda hic bir sararma yok, belki de herdem yesil? 'Agaclar' (Tugrul Mataraci) kitabinda yok ve baska hic bir yerde gormedim. Hangi tur bilen var mi? Son resimdeki gibi az sayida cicekleri var, uzun beyaz.
|
Alıntı:
pirnal mesesi, quercus ilex herhalde. |
1 Eklenti(ler)
Bu ağacın adı nedir? Teşekkürler şimdiden.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Arkadaslar, diger turlere gore daha iri ve uzun meyveleri olan
bu Porsuk agacinin turu nedir? Meyve boyu: Ortalama 1 bucuk cm. Meyve eni : Ortalama 1cm. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025