![]() |
Mürver sonbaharda çiçek açmıyor...Mürverin sonbaharda meyvesi olgunlaşmış oluyor... bu ağaç ise sonbaharda çiçek açıyor...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Büyük ihtimal Schinus terebinthifolius |
Biberiye muhtemelen...
Bir de uzaktan foto alalım :) Zaten yapraklarını koklarsanız eğer biberiye ise kendini hemen belli eder... |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Birinci resim Euodia yaprak detay diğeri Schinus yaprak detay, videodaki hemen baştaki yaprak detayı ile karşılaştırabilirmisiniz?
Ben emin olamadım. |
Kanatlı yaprak sapı (winged rachis) Evodia hupehensis (Tetradium) de görülen bir özellik değil sanırım...
|
Çiçeğin açma zamanı da önemli ...sonbaharda çiçek açacak...
|
Evet yaprak kenarları farklı..Schinus'a daha çok benziyor. Evopodia sp. tam olarak özellikler arı ağacını tutuyor.. Schinus'ta aynı maksatlı kullanılıyormuş, tam olarak videoda bahsedildiği gibi yayılıcı bir türmüş.. Kusura bakmayın yaprak kenarlarına bakmadan evopodia'yı karıştırdım.. Ama aynı maksatlı arılar için soğuk iklim için evopodia'da değerlendirebiliriz..
|
Alıntı:
Ben Rhus chinensis ' e benzettim. September beauty olarak da geçiyor. |
Açıkçası benim kafam karıştı...
Son kararı Sn.herbaryum versin ...bu bitkinin adı nedir ? :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İstediğiniz uzaktan foto Eklenti 356597 |
Sn.Herbaryum
son noktayı koysun derim. |
Matthiola longipetala subsp. bicornis çiçeğin Türkiye'de/Türkçe'de adı nedir? Bu sene yetiştirdim ve o tarçın ağırlıklı kokusuna ailece bayıldık...Teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bir siteden bu resme istinaden aldım, beyaz çiçekli tatar hanımeli diye satılıyordu ancak tatar hanımeli cinsi olduğunu pek düşünmüyorum, kargodan az evvel teslim aldım, sarılıcı forma sahip görünüyor.
Üyelerimizden sn. Lonicera bu bitkinin Lonicera Fragrantissima olduğunu söyledi ancak birkaç hafta önce satın aldığım Lonicera Fragrantissima çalı formunda. Bu hanımelinin adı nedir ? |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Gelen bitkinin fotoğrafını ekliyorum, daha ambalajı üstünde :p
|
1 Eklenti(ler)
merhaba 2 ay kadar önce topraktan resimdeki bitkiler çıktı. ne olduğunu bilmiyorum , yardımcı olabilir misiniz acaba? Eklenti 357396
|
Alıntı:
|
Alıntı:
hayır hiç nar ekmedim , zaten bunlar topraktan kendiliğinden çıktı. daha çok çalı olabilirmi diye düşündüm , ama bildiğim bişi diil. sadece dışarıdan bi kaç torba toprak almıştım biraz nemliydi bikaç gün sonra çimlenmeler görünce alıp bir saksıya koydum... |
sn ipektuğçe
biraz önce nar fidesi resimlerine baktım , pek de haksız değilsiniz. çok ilginç oldu bu, ankarada kışın nar filizlendi. Başka bir arkadaştan farklı bir düşünce gelmezse nar diyeceğiz artık. yardımınız için teşekkür ederim... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkiyi Tansaş'a yılbaşı dolayısıyla bol miktarda getirmişler. Çok değişik geldi bir tane aldım ama bitkinin durduğu rafta ismiyle ilgili bir bilgi bulamadım. Sadece fiyat yazıyordu etikette. İsmini bilen var mı acaba? Bakımı konusunda hiçbir bilgim yok maalesef.
|
Alıntı:
|
Bu çiçeğin isimi nedir ? Şimdiden teşekkür ederim :)
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Peki bunun adı nedir ?
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025