![]() |
1 Eklenti(ler)
Yılbaşı çiçeği gibi loblu, ama çok ince ne olabilir?
Yani yılbaşı çiçeği lobunun yarısı kadar ya var ya yok eni. |
Alıntı:
|
Alıntı:
İstanbul'da Botanik Bahçesinde görüp bayılmıştım. Çiçekleri de çok ilginç, o lobların her birinin kenarından birsürü minik çiçek çıkıyor. Satın almak istemiştim ama yarı şaka yarı ciddi 100TL demişti okulun müdürü... Ben mırın kırın edince de 50TL'ye indirmişti. Bu kadar dengesiz bir fiyat salınımı kime güven verir ? Herhalde paraya ihtiyacı vardı! Almadım tabii. Her neyse, umarım ismini bilen ya da hatırlayan birileri çıkar. |
1 Eklenti(ler)
bu bitkinin adını bilen varsa lütfen yardımcı olabilir mi, daha bir yıllık bir bitki ve ben çelikle çoğalttım ama şu an ne olduğunu bilmiyorum...
|
1 Eklenti(ler)
Saksının kenarında gelişmeye başladı. Rahat büyüsün diye ayırdım. Genelde birşeyler eker-dikerim ama unuturum. Bu bitki nedir acaba arkadaşlar?
Eklenti 132869 |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ligustrum(Kurtbağrı) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sevgili Berduray bu çiçeklerden birinin saksısında çıktı. Akşam sefası olduğunu sanmıyorum bunun tohum kapsülü oldukça büyüktü. biraz daha yapraklansın bakalım ne çıkacak:) Yine de teşekkürler.
|
benim bitkimi tanıyan yok mu? :((
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
bu bitkinin adı nedir? bilen var mı
|
Sevgili Lun@tiC,
Bitkiniz Clerodendron' a benziyor. Alt yapraklarından birinin ucundan biraz koparıp, iki parmağınızın arasında ezin. Kötü kokuyorsa Clerodendron' dur. |
bitki şöyle ortaya çıktı ben iznikte bir okaliptus ağacının tohumlu dalını kesmiştim kasımda o tohumları saksıya attım ve bu bitkilerden onlarca çıktı fakat şimdiye sadece 2 tane kaldı okaliptus değil bu haliyle ve yaprağını da ezdim kötü bi koku yok sadece çok az acı kavun vardır ya onun kokusundan var başka bilgisi olan varmı acaba bu arada orhan bey teşekkürler
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir ?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
(Viola canina , Viola rupestris vaya Viola reichenbachiana lardan biri. :)) (Gölge sever. Genelde kuytu çalı diplerinde büyür. Çok güzel kokar. Yazın kurur, baharda tekrar yeşerir,) |
Alıntı:
|
http://www.mayberryassociates.com/Im...eliad4edit.jpg
Bu bromeliad türünün adını bilen var mı? Vriesea sanıyorum ama emin olamadım... |
1 Eklenti(ler)
Bitkinin adını bilen yardımcı olabilir mi?
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 13:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025