![]() |
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Eve gidince saksıyı ve yeni filizlenmiş yaprağı çekerim.. |
Bugün , iklimsizin piknikte denk geldiği sukulent türlerine ben de denk geldim demek ki ülkemizde çok yaygın bu türler.
http://img185.imageshack.us/img185/894/suculentikz2.jpg http://img185.imageshack.us/img185/84/suculentiioa3.jpg |
Bu güzelliklere İstanbul'daki pikniklerde rastlanmıyor. Karadeniz yaylalarına çıkmak lazım sanırım. Böyle bir şeyi doğal ortamında görmek için bu yıl Karadeniz gezisine çıkacağım
|
Üstteki kırmızı tür çok hoş, sanırım bir tür sedum. Saksı aranjmanlarında çok hoş dururdu gerçekten. Karadenize gitmek artık farz oldu ;)
|
Evet sedum olmalılar.Su kenarında büyükçe bir kayanın her yanı bu 2 çeşitle doluydu.Yer Kızıldere-Almus/Tokat.Önce getireyim eve dedim ancak her taraf kırmızı örümceklerle doluydu açıkçası evdeki türleri riske etmemek için almadım.
http://img517.imageshack.us/img517/1...mkolonixi7.jpg |
Rota Tokata yöneldi ;)
İyi yapmışsınız doğadan türler alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Rengi çok hoş gerçekten, paylaştığınız için teşekkür ederim Sevgili the engine... Sevgiler ;) |
Sevgili Sebo, rota ister Tokat, ister Karadeniz yaylaları olsun öyle her adım başı rastlanamıyor bu sukulentlere.
Benim gördüklerim oldukça sarp yerlerdeydi, biraz akrobasi yaptırıyor anlayacağın :) |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Resim için teşekkür ederim sayın Caretta.Bende öneriniz üzerine çok güzel alan bir alana koydum .Saygılarımla
|
succulentler
2 Eklenti(ler)
Merhaba,
Ben bunları geçen seneden beri yetiştiriyorum..Mat yeşil olan deli gibi çoğalıyor ve havada kalan kökleri bile oldu.Ama türlerinin aradığım halde ne olduğunu pek çözemedim. Sevgiler. |
Görüntüsü çok güzelmiş ,sevgili darla.
Güle güle büyüsünler diyebileceğim,isim konusundan hiç anlamıyorum da:)) Sevgilerr |
Teşekkürler.Nasıl olsa deli gibi büyüyorlar isteyene yollayabilirim.
|
Eee ilk sıraya benim adımı yazın o zaman sevgili darla:))
|
Tamamdır Sevgili Cemo.Bana özelden adresinizi yazın en kısa zamanda size yollayayım.
|
Bu sulukentin ismi nedir?
1 Eklenti(ler)
|
Burası yardımcı olabilir.
|
Teşekkür ederim İklimsiz sanırım iyice araştırmadan sormuşum.Adı kaz ayağıymış.
|
Bu sukulent bir tür stapelia olabilir mi?
1 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar,
Resmini eklediğim sukulent stapelia ya da bildiğimiz adı ile leş kaktüsü olabilir mi?Eğer öyle ise ne tür çiçek açacağı hakkında bir bilginiz var mı? |
Alıntı:
|
Alıntı:
daha çok sonbaharda ve ilkbaharda ortaya çıkıp yazın kayboluyor.... |
1 Eklenti(ler)
İsmi nedir bilmiyorum. Geleneksel olarak şenlik yapılan yaylada buldum.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Hepsini çok beğendim arkadaşlar bu da bizimki adını yeni öğrendik kaz ayağıymış ama suyu çok seviyor sukkulent olduğundan emin misiniz :p
|
Sevgili Baldaş evet bu bitki bir sulukent. Araştırdım bayağı bi. Forumdaki arkadaşlar da yardımcı oldular. Bende de var suyu seviyor, kolay kolay birşey olmuyor susuzluğu değilde bence sıcaklığa dayanıklı harika çiçekleri var.
|
Susuzluğa da dayanıklı :)
|
Alıntı:
teklifiniz hala geçerliyse bende sıraya girmek isterim:) |
Sevgili İklimsiz karadenizi bilmemde denizli çok sıcak olduğundan sürekli sulamak gerekiyor sanırım:)
|
1 Eklenti(ler)
Adını bilmediğimiz bitkimiz...
|
Sevgili mermaid,
İsterseniz yollayabilirim bana adresinizi iletin lütfen. ***. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025