![]() |
1 Eklenti(ler)
|
Çöl Minesi?
3 Eklenti(ler)
Euphorbia millii
Çöl Minesi / Yılbaşı Minesi herbaryum Merhaba bu çiçeği tanıyan var mı? Anneannem çocukken bahçelerinde olan bir çiçekmiş. Gövde tamamen dikenden oluşuyor. Uzayıp gidiyor, dallanmıyor. Ancak kenardan çıkan yeşil yaprakları var, ve inanılmaz zarif çiçekleri. Görebildiğimiz pembe ve beyaz açan türleri var. Bir dükkanda yetiştirildiğini gördü de, uzun uğraşılar sonucunda sahibinden bir dal almayı başardı :) Çöl minesi demiş adına yetiştiren kişi ama bu veya benzer adda bir bitki bulamadım maalesef. Biliyorsanız çok sevinirim. Bakım koşulları hakkında daha çok bilgim olsun istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe
Sdurul Büyük bir ihtimal çok bilindik bir çiçek ama ben adını bilmiyorum. Söyleyebilir misiniz? |
Bu çiçeğin adını bilen varmı?
2 Eklenti(ler)
Üstadlar Merhaba;
Hediye gelen bu çiçeğin adını öğrenmek istiyorum. Hakkında daha fazla bili edinebilmek için. Şimdiden Teşekkürler echeveria Kiraz |
bunun ismini bilen varmı
1 Eklenti(ler)
arkadaşlar bu çicegin ismini türünü bilen varmı.
Euphorbia millii Çöl Minesi / Yılbaşı Minesi Kiraz |
1 Eklenti(ler)
NE KADAR ZEHİRLİ ?
Tohumunu aldım, evde bir panik başladı. Yutulursa zehirli imiş. Bana sakın dikme diyorlar, birisi zehirlenirse sorumlu olursun... Ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen bilenlerden yardım rica ediyorum. ABRUS PRECATORIUS |
Bu soğanlı çiçeğin türü cinsi nedir acab? Teşekkürler...
Adasoğanı (Urginea maritima) herbaryum http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=32801 http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=32800 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bu güzel çiçeğin adı:
Jacobinia carnea Teşekkürler Sn. sabah |
Bu ağacın adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Bostancı Tren istasyonunda yanyana dizilmiş 3-4 ağaç. Bir ay önce üzerlerinde bu meyvalar oluştu. Olgunlaşanlar da yerlere döküldü. tenis topu büyüklüğünde ve açık yeşil renkli meyvalar veren bu ağacın adı nedir? Meyvaları ne işe yarıyor? İlginize şimdiden teşekkür ederim...
Yalancı Portakal Ağacı (Maclura Pomifera) Güngör Salman |
2 Eklenti(ler)
Viburnum Awabuki "chindo"
Tatlı kartopu Lonicera Geçen hafta fidanlık gezerken görüp, bir hafta aklımızdan çıkartamayıp, dün gidip aldığımız, alev ağacına benzeyen, yaprakları kızaran bu bitki nedir acaba? Eklenti 116443 Phottinia değil sanırım. Phottinia alev ağacı dediğimiz bitki, fidanlıkta o da vardı, hatta biz ondan almaya gitmiştik ilk seferinde ama bu bitki daha başka, yaprak yapısı da farklı, genel görünüşü de. Bodur alev ağacının yaprakları da küçük oluyor sanıyorum, bunun yaprakları da büyük büyük. Alıntı:
Bizim forumda Awabuki diye bir kayıt yok. Bir de boydan yakışılklı bir fotoğrafını ekliyorum, bu bilgi ışığında siz ne dersiniz? Eklenti 117065 |
Bu çiçeğin adı nedir?
1 Eklenti(ler)
Fotoğraf bu gün çekildi.Uzaktan yıldıza benzettim,dal yapısı farklı.
yıldız çiçeği (dahlia) Safranbolu78 Eklenti 116939 |
1 Eklenti(ler)
Ökse Otu (Viscum album)
Güngör Salman Arkadaşlar bahçe dışındaki armut ağacının gövdesinden bu bitki çıktı. Bu bitki nedir? Bilen varsa yardımını bekliyorum. Ayrıca zehirli birşeymidir? |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu çelikler abutilon mu yoksa japon gülü mü? Bir yardımcı olursanız sevinirim.
Ben de japon gülü olduğunu düşünüyorum. Sayın Orkun Kırcı yaprak yapısı farklı sanırım sizin sorduğunuz bitki japon gülü. Arkadaşlar teşekkür ederim. Dediğiniz gibi japon gülü :(( |
1 Eklenti(ler)
Berberis. Kadın tuzluğu
Güngör salman, Sabah Bu çalı türü yanılmıyorsam. Ama adını bilmiyorum ve üzerindeki meyvalar yenirmi. Eklenti 117280 |
Böğürtlen, çilek değil bu nedir?
3 Eklenti(ler)
Hocalarımdan bu meyva türünün ne olduğunu öğrenmek isterim, içinden çıkardığım çekirdekleride fotoğrafladım.
kocayemiş dudi |
1 Eklenti(ler)
Bahçemde, kendiliğinden türeyen bu güzel çiçeğin adı nedir?
Calendula Portakal Nergisi Güngör Salman Eklenti 117477 . |
Saksımda çıkan bu bitkilerin adı nedir?
2 Eklenti(ler)
Saksımda çıkan bu bitkilerin adı nedir?
Kısacası yabani otlar... Hepsinden kökleriyle beraber kurtulun, sarılıcıdırlar. Yalnız alttaki resimdeki Ballıbaba _kardelen_ |
2 Eklenti(ler)
Cestrum Elegans
Kırmızı Çiçekli Cestrum(Ada Mercanı) herbaryum Bu çalıyı tanıyan var mı? Eklenti 119038 Eklenti 119039 |
2 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
CANNA INDICA
Tesbih çiçeği Herbaryum |
Salon Bitkisi
2 Eklenti(ler)
GUZMANİA OSTARA
GUZMANYA umıt79 Merhaba, bana hediye gelen bu bitkinin adını öğrenmek istiyorum. Bilen var mı acaba? Teşekkür ederim. Eklenti 120534 |
1 Eklenti(ler)
Phalænopsis
Sevilay Arkadaşlar, Bu fotoğrafta sunduğum çiçeği bir arkadaşım hediye olarak bu akşam getirdi:)Bu çiçek canlı ve 4 günde bir su vermemi söyledi.Bu çiçeğin ismini bilen varsa söylerse sevinirim? Eklenti 120916 |
1 Eklenti(ler)
Allium aflatunense Top Sarımsak Çiçeği Orijin İnternette gördüğüm bu bitki için Allium aflatunense yazıyor. Türkçe adını bilen var mı? |
2 Eklenti(ler)
Solanum Rostratum |
Bu bitkinin, adı nedir?
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Bu bitkinin adın nedir?
2 Eklenti(ler)
Antalya'da bir otelin bahçesinde gördüğüm bu bitkinin adı nedir?
Kısa iğne yapraklı, bodur ve dallarının uç kısımlarında çiçekler var. Grevillea rosmarinifolia 'Scarlet Sprite' Eklenti 122766 Eklenti 122767 Alışkanlık ve Kültürel Bilgiler Kategori: Shrub Family: Proteaceae (Proteas) Origin: Avustralya (Australasia) Evergreen: Evet Çiçek Renk: Gül Pembe Bloomtime: Kış / Bahar Height: 4-5 metre Genişlik: 6-8 metre Pozlama: Tam Güneş Seaside: Evet Sulama Req.: Düşük Su İhtiyacı Kış cüret: 20-25 ° F |
Bitki ismi ve bilen üyenin ismi eklendi ve ilgili yere taşındı
1 Eklenti(ler)
Bergenia Crassifolia ( Kış Sümbülü )
Güngör Salman Geçen yıl aile dostumuzdan aldığım ve ilk kez çiçek açtığını gördüm. Bu çiçeğin adını bilen var mı? |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025