![]() |
Bu ağaç nedir? Bir arkadaşım sordu. Dendroloji okuluna gitmiş biri olarak utandım, ama napiim bilemedim işte :)
http://www.geocities.com/muj_gun/nedir.gif |
fotoğrafı gönderdiğinde yan duruyordu, önce börülce sandımm, sonradan ağaç olduğunu söyledi hehee :p
|
Catalpa bignonioides(sigara ağacı).genelde katalpa olarak tanınır.
|
çok teşekkür ederim :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Evet haklısın genelde parklarda görmeye alıştığımız için doğal ortamda rastlayınca bir an tereddüte düştüm farklı bir şey olabilir mi diye
|
doğru, doğal ortamda hiç denk gelmemiştim bu türe.bizim bölgede doğal olarak yetişmiyor.aklıma hemen yabani leylak gelmişti bu yüzden.istanbul çevresinde de galiba karadeniz ikliminin etkisinin görüldüğü yerlerde yetişiyor.iyi yakalamışsın.
|
4 Eklenti(ler)
|
yanılmıyorsam Cedrus libani(Toros sediri).
X |
bence göknar olsa gerek cunku ıbrelerınden benziyor ...
|
Bu bir sedir diyorum.
|
Alıntı:
Bu ceratonia ve Mine Pakkaner'in dediği gibi bir Toros Sediri. X |
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar hazır hepinizi yakalamışken bir sorum daha olacak:)
Resmini gönderdiğim bahçemdeki ıhlamur ağacı. Ben hangi tür olduğunu merak ediyorum bizim ülkemizde üç tür yetişiyormuş Tilia platyphyllos - Büyük yapraklı ıhlamur Tilia rubra - Kafkas ıhlamuru Tilia tomentosa - Gümüşi ıhlamur Eklenti 4733Eklenti 4734 Eklenti 4735 X |
resmin elverdiği ölçüde tilia tomentosa olduğunu söyleyebilirim
X |
Gümüşi ıhlamur olabilir ama sanki gümüşi ıhlamurun ön yüzü daha koyu yeşil arka yüzü de daha gri (kül rengi) renkte olması gerekiyor.
X |
Duyduğuma göre gümüşi ıhlamurun çiçeklerinden yapılan çay pek tercih edilmiyormuş o yüzden türünü öğrenmek istedim. Anlaşılan benim yeniden ıhlamur almam gerekecek.:)
|
Alıntı:
|
ıhlamur oldugu belli saten ama bunun su uc kısmındakı tomurcukları olsa daha ıyı olurdu :D
|
Alıntı:
|
toros sediri olması gerekır ******* katılıyorum sana....
|
gümüşi ıhlamur olması gerek buda...
|
Adı nedir?
Elimde yeni aldığım bir ağaççık var. Hanımeline benziyor ama anlayamadım. Bilen varsa yadım edin lütfen. Şimdiden teşekkürler..
Eklenti 4949 Eklenti 4950 |
Vangelya deniyor. Latincesi Weigela florida. Çelikle üretimi çok kolay olan bir bitkidir.
|
Hemen araştırıyorum. Yol gösterdiğiniz için teşekkürler sahin002. Saygılar..
|
Şıp diye buldunuz teşekkürler.. Gerçektende vangelya. Bu siteyi seviyorum...
|
1 Eklenti(ler)
Ben Acer pseudoplatanus (Dağ Akçaağacı) 'a benzettim ama emin olamadım bu ağacın adı nedir.
Eklenti 4968 |
Doğru.
Çınar Yapraklı Akçaağaç da deniyor |
1 Eklenti(ler)
|
Mjgn Bu Ağaç Ceratonia Nin Söledigi Gibi Sigara Ağaçidir;)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 00:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025