![]() |
Alıntı:
|
Maydanoz yapraklı olan; Alıç (Crataegus)
Kıvrak dediğiniz; İğde (Elaeagnus angustifolia) kuş iğdeside deniliyor Turuncu kabuklu; Elma (Malus) |
Alıntı:
|
O küçük şeyler büyüp elma olacak. tabi bir önceki mesajımdaki sorudan sonra kendime şu soruyu sormak geldi içimden bir de bilmediğimiz bir elma mı var? :D
|
Geriye sadece beyaz buketli kaldı gibi...
Bir de Alıç için American Hawthorns - C. arnoldiana; C. crus-gallii & var. inermis (thornless); C. lavallei; C. carrierii; C. mollis; C. mordenensis 'Toba'; C. nitida; C. phaenopyrum or C. cordata; C. pruinosa; C. pubescens. English Hawthorns - C. monogyna & var. stricta, biflora, pendula, semperflorens; C. oxyacantha & var. superba, paulii, plena, rosea-plena, flore-plena, punicea, rosea, Gireoudii, Masekii. Oriental Hawthorns - C. Azarolus; C. hupehensis; C.orientalis; C. tanacetifolia; C. Wattiana Böyle bir çeşitlilik buldum. :) |
Crataegus monogyna olma ihtimal yüksek fotoğrafı nerde çektin ?
|
Ankara, Atakule'nin yanındaki botanik parkında.
|
Alıntı:
http://images.google.com.tr/images?q...monogyna_2.jpg |
Beyaz buketli!
Bu arada bu ağaç hakkında bilgisi olan var mı? |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşımın hediyesi bir fidan. Girasun'dan getirdi orada halk arasında yemiş diyorlarmış sizce ne olabilir?
X |
1 Eklenti(ler)
Yakından görünüş
X |
Bu bir arbutus, türkçesi de koca yemiş, dağ çileği de denir.Bunlar da meyvesi.
http://www.bbc.co.uk/northernireland...utus-unedo.jpg X |
aa. bundan İzmirde Çatalkaya dağında heryeri kaplayacak kadar çok olur.sonbaharda heryerde meyve dolu ağaçlar görebilirsiniz..çokta lezzetli
|
Mine Hanım siz olmasanız ne yapacağız bilmem siteye ilaç gibi geldiniz çok teşekkürler.
|
Her birimiz iyi ki varız Oktars :)
Grup olarak bir anlam ifade ediyoruz. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Yaptığım gezilerde çok sık rastladığım bir tür sizce ne olabilir?
|
Bu bir karaçalı
|
Bu çalı formunda olan yabancı kökenli kartopu
kışın yapraklarını dökmediği için görünüşü güzel |
Alıntı:
Daha bunun gibi türünü belirlemeye çalıştığım bir sürü resim var. Bittiği zaman bilimsel bir şey olmasada köyümüzün florası çıkmış olacak . Bu arada karaçalının latincesinide buldum (Paliurus aculeatus Lam.) |
1 Eklenti(ler)
Bu fidanı Şubat ayında almıştım.
Ne olduğunu bilmiyorum. Nedir? Alırken çok güzeldi ama meşe ve kestanelerimdeki mantar buna da bulaştığı için bugün epeyce dalı gitti. :( Toprak değişimi yaparken neredeyse aralarında toprak kalmayan köklerini de önce taradım, sonra budadım. Belki bu son görüşünüz olabilir. :( |
karşıdan taxus baccata(adi porsuk) gibi görünüyor. ama ben acemi bir ormancıyım. belli olmaz. fotoğraftan da pek seçilmiyor.
|
Kesin olarak Taxus baccata olsuğunu söyleyemeyiz. Bana bu bitkinin yaprakları Taxus yapraklarından uzun gibi geldi. Eğer öyle ise ve yaprakların alt kısımlarında iki stoma çizgisi varsa cephalotaxus (Yalancı Porsuk)'tur.
|
Nasıl yani? Ne oluyor bu şimdi?
Alırken adamın hayal meyal "çok uzun ömürlü bir tür" dediğini hatırlıyorum. |
Yaprağı ters çevir.
Ortada ana damar vardır. Oldukça belirgindir. Bu damarın sağ ve solunda buna paralel iki adet beyaz çizgi varsa cephalotaxus. |
Görebildiğim beyaz olmayan tam ortada ve
aynı şekilde yaprak kenarlarında yeşil cizgi. emin olmak için gündüz bakmalıyım. |
Alıntı:
|
Cephalotaxaceae familyasına ait bir türdür. Doğu Asya'da nemli ve dağlık bölgelerde yetişir. Yaprakları Taxus yapraklarına benzer ama biraz daha uzundur. Benim gördüğüm ağaçta da yapraklar Taxus'a göre biraz daha açık yeşil rekliydi.Yaprakların alt kısımlarında iki adet stoma lekesi bulunur.
Türkiye'de doğal olarak yetişmez. Yaygın olmasa da peyzajda kullanılır. Ülkemiz için çok önemli bir tür olmadığı için benim bildiklerim de bu kadar. Zaten vatanını da kitaptan ben de yeni öğrendim. |
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025