![]() |
Hımmmmm artık tanıyorum iyi kötü galiba :)
Neyse bu parkta fotoğraflamayı düşündüğüm 1-2 tane daha ağaç vardı. Onları da fotoğraflayınca eklerim. Şimdilik biriken malzemem bitti :) |
bu ne ağacı
1 Eklenti(ler)
kendiliğinden yetişiyor mahallede beş altı ağaçlık bir topluluk halinde.
çelik alınabiliyorsa saksıya almak istiyorum. ne ağacı olabilir bu? |
İki sorum olacak
1-Çalı formunda mı? 2-pembe, sarı ve beyaz renklerin karışık olduğu çiçekleri var mı? İkisine de evet cevabı verirsen tahminde bulunacağım. |
Yılmaz tahminde bulunduktan sonra bende ona katılacağım :D
|
çalı değil ..ağaç.. çiçekleri yok belirgin olan.yaprağın yanında görünen şeyin içi boş.bir tür sünek oluyor içinde..
|
Olmadı. Eğer evet cevabı alsaydık (sanırım Plumbago'da aynı fikirde) Lantana diyecektik.
|
Daha resmini eklemedim ama. resim için güz mevsimini bekliyorum. Bizim buralarda Adına KURMUT denilen bir ağaç var. Meyveleri kuşburnu kadar ama armut tipli, eskiler bu meyveleri turşu içine atarmış. Gövde meşe ağacını andırırken yapraklar dut ağacı misali. Sonbahar ayında yaprakları hoş bir kırmızıya çalıyor. Bu kadar tarifden sonra adını öğrenebilirmiyim..
|
ne ağacı ?
1 Eklenti(ler)
..Bu ağacın türü nedir ve çelikle üretilebilirmi?
X |
1 Eklenti(ler)
buda yakından görüntüsü
X |
Bu bir ılgın, çelikle ürer. :)
X |
çeliklerin kalınlıkları ne olmalı ?
|
Yazın yarım kurşun kalem kalınlığında yarı odunsu çeliklerden, kışın ise en fazla kurşun kalem kalınlığında daha odunlaşmış çeliklerden köklendirilerek üretilebilir.
|
bu topikdeki #5 ve #6 mesajlardaki ile aynı sanırım
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=286 |
1 Eklenti(ler)
Bu meyveleri ve üzerinde bulundukları çalıyı S.Ü. kampüsünde bugün gördüm. Meyveler tıpkı ceviz ama yapraklar ve ağaç hiç de cevize benzemiyor. Adını biliyor musunuz?
|
Meyveleri cevize benzemiyor. Meyvenin alt kısmı cevizden farklı. Yaprakları italyan eriğine benziyor ama meyvesi böyle mi oluyor, bilmiyorum.
http://www.devletsah.com/typo3temp/pics/c50b4e1dfb.jpg |
sevgili hasan bitki esas itibari ile çalı grubundan bir süs bitkisidir Cydonia japonica bahar dalı,japon ayvası olarak anılır çok erken kırmızı baharı müjdeleyen çiçekleri vardır
|
Teşekkürler Sedrus. Çalılar bölümüne fotoğraflarını ekledim.
|
Alıntı:
Katılımınız bol olsun. Yeni gelen arkadaşlar kısmında kendinizi tanıtmanızı bekliyoruz. :rolleyes: |
2 Eklenti(ler)
Bu linkte daha önce fotoğrafını çektiğim ağacın meşe olduğunu düşünmüştük. Ama sanırım değil.
http://www.agaclar.net/gallery/agac.php?id=972 Aşağıdaki yaprak ve kabul fotoğraflarından ağacın türünü tespit etmemiz mümkün mü? Yaprak Eklenti 3081] Kabuk Eklenti 3080 |
yılmaz bey bu ağacın trünü öğrenebilir miyiz?
|
aybala tanıyamadım. Bu yaprak bu gövdenin değil gibi. Sen emin misin bu ağacın yaprağı olduğuna.
Plumbago veya ormanbotaniği tanıyabilir bunu. |
1 Eklenti(ler)
Yakından bakınca buna benziyorsa Phytolacca dioica (Şekerciboyası) diyebilirim.
Eklenti 3091 Gövdesi yaşından dolayı çok çatlaklı ve yaprakları da fazla güneşlenmenin etkisiyle küçüldüyse tabii. Bunun dışında pek fazla bir fikrim olduğunu söyleyemem.. Galeriye bu bitkiyle ilgili bir resim koymuştum. Tabii kesin bir şey söyleyemediğimi de tekrar ekleyeyim... Phytolacca dioica (Şekerciboyası) gövdesi |
1 Eklenti(ler)
Sizce türü ne olabilir?
Eklenti 3980 |
Merak ettiğim bir ağaç.. Nedir üstadlar?
|
http://img92.imageshack.us/img92/9831/buxusol1.jpg
bu BUXUS olması lazım.. Eğer bir bilen varsa BUXUS un tohumdan üretilip üretilmediğini merak ediyorum.. |
Fotoğraflar tanımak için yeterli değil. Daha yakın çekimler varsa onları görsek iyi olur.
Diğer arkadaşlar da bir baksınlar ama onlar da sanırım aynı şeyi isterler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
yılmaz haklı. virgül, eklediğin resimden bir şeyler söylemek çok zor. Biraz daha detaylı resmi varsa veya resmin nerden olduğunu belirtirsen ona göre bir şeyler söylenebilir belki...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025