![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Bu resmini yayınladığım çiçeği soğan olarak 1,5 ay önce diktim bahçeme..Bu 2 yanyana olan çiçeklerin Böyle 3 yaprak olarak uzadılar epey hatta yaprakları çok uzadığı için eğildi biraz ama hala neden çiçek açmadılar sorun nedir? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2009
|
Merhabalar, bu çiçeğe susam diyoruz, farklı bir ismide olabilir. Sizin susam yeni dikildiği için çiçek açmayabilir, mayıs-haziran döneminde eflatun-beyaz karışımı laleye benzer çok güzel bir çiçek açar ve eylül dönemi gibi budanır, gelecek ilkbaharda kökünü genişleterek kendini tazeler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
çiçeği soğan olarak 1,5 ay önce diktim bahçeme..Bu 2 yanyana olan çiçekler ... Sn.kubat_izmirli , Gladiolus sp. cok guzel cicek acar , sabredin ve sulamaya devam edin . Düzenleyen Volare : 06-06-2009 saat 20:12 Neden: gramer |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
Sayın berduray ve sayın fatmadundar, süpersiniz çok teşekkürler. Sedum sieboldii (October Daphne) Biraz araştırdım ama nerden edinebileceğime dair bir ipucu bulamadım henüz. Ama Edinilecek bitkiler listeme ekledim. Tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2009
|
Çİçeğinizin ismine susam demiştim, süsen olarak değiştiriyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2006
|
Nostalji..
Eski fotoğraflarımı karıştırırken buldum. Bu güzellik, yeşil, yaprakları 50 kuruşdan ufak bir bitkiydi ve birden boyundan büyük, inanılmaz güzellikde bir çiçek açarak bizi şaşırtmıştı. Sonradan kötüleşti ve ben kurtaramamıştım. Bu fotoğrafı bulunca yeniden edinesim ve kendimi affetiresim geldi. Bir bilen var mıdır "Adı nedir?". Hatta hiç rastlayan var mıdır yapımarketlerde **** internette satışına? |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|