![]() |
|
![]() |
#4445 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bizde sarılıcı ponpon gül diye tanınıyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4446 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Lalecan'ın sorduğu çiçek bende de var fakat adını bilmiyordum.Şükran Hanım'ın tesbiti doğru sanırım çünkü nette Peperomia obtusifolia ismiyle yer alan bitkinin aynısı.Ben de bu vesileyle öğrenmiş oldum.Teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4448 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Bu Bitkinin Türü?
Selamlar tohumlarından ektiğim fakat ne olduğunu anımsamadığım bu b itkinin adı nedir? Maydanoza benzettim tadına baktım ama zehir gibi tatsız bişeydi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Evet, Kudret arkadaşımız doğru diyor. Bu varyetesi İstanbul bahçelerinde sıkça kullanılmaya başlandı. Nandina domestica Fire Power'' adı ile fidanlıklarda satılmakta. Yerörtücü olarak ön satıhlara dikiyoruz . Sonbahar-kış döneminin en güzel renkli yerörtücülerinden biri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4451 |
Ağaç Dostu
|
Sn Ozsagman, sanırım çiçeğiniz Aquilegia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4452 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Bir ay kadar önce denizde sahile yakın bu bitkiyi görmüştüm üstü kıpkırmızıydı ve hiç yapragı yok sadece daldan ibaret fotograf makinası olmadıgından çekememiştim bu hafta tekrar aynı yere gittim üstünde çokaz kırmızılık kalmıştı bunu saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum fakat ismini bilmiyorum acaba tanıyan varmı . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4453 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, bugün dağda görüp söktüğüm bu soğanlar ne soğanıdır acaba? Bulundukları bölgede çok fazla vardı, çiğdemlerle birlikte çıkmışlardı. Acaba çiçek açar mı? Yemlik otuna benzettim ama onun soğanlı olup olmadığını bilmiyorum, umarım çiçekli bir bitkidir.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4454 |
Ağaç Dostu
|
Sn Member şip, bitkinin adı Osyris. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4456 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Teşekkür ederim şükran hanım bizim dilimizdeki ismiyle sanırım haseki küpesi oluyor sorduğum çiçek, yanlız biraz araştırdım da haseki küpesinin ekiminden 2 yıl sonra çiçeklenmeye geçtiğinden bahsediliyordu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4457 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4458 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğadaki kimi bitkilerin, özellikle soğanlı olanların, risk altında olduğunu biliyoruz. Yerinde çok gibi görünen bir bitki genelde zor yetişiyor, soyu risk altında olabilir. Konunun uzmanı olmadığımız için çıkardığımız türe zarar verebiliriz. En iyisi hiçbirine dokunmamak. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4459 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asagidaki linkte bu bitki hakkinda bilgiler bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4190 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4460 |
Ağaç Dostu
|
Romulea sp. sanırım, çiçekli hallerini görmek lazım, eğer açarlarsa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4463 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
Bu bitki nedir?
Aşağıda resimlerde gördüğünüz çiçek bana hediye olarak geldi. Latince ismini bilemediğim için bakımı ile ilgili bilgi toplayamadım. İsim ve bakım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim. Düzenleyen pelpel : 20-01-2009 saat 14:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4465 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
ayhan |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4466 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-06-2008
|
4473 nolu mesajımdaki bitkiyi tanıyan yok mu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Bu çiçeği bilen var mı?
Yerel adı dağ zambağıdır. Göbeğinde sarı tonda tozları vardır. Latince ismini hocalar bilir. Müthiş güzel ve yoğun kokuludur. Karaburun Akdağ'da zirvelerde bulunurdu. Soğan toplayıcılar bitirdiler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4468 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın Zeytinci. Gerçekten çılgın bir kokusu var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Yol kenarlarda sıkça kullanılan ve şimdi tohum zamanı olan yaprak dökmeyen bu bitkinin adı nedir? Bir de tohumdan mı yoksa çelik ile mi üretmeliyim? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4470 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın Pelpel sanırım çiçeğiniz Barış çiçeği. Link göndermeyi bilmiyorum ama forumda -Yelken çiçeği,Barış çiçeği- başlığı altında istediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|