![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
-
Giriş Tarihi: 22-08-2006
|
Herkese yardım ediyonsunuz bi biz kaldık arkadaşlar gerçekten soruyorum bu bitkinin bakımı nedir? Bilenlere soruyorum bilmeyenler bişey yazmasın.Teşekkürler http://www.yuklerim.com/uploads/165042630b.jpg http://www.yuklerim.com/uploads/c46438358c.jpg |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-06-2006
|
bu çiçeğin adı ne? (kırmızı ve saksıdan dışarı doğru taşmış, sarkmış olan.) fotoğraflar; 1 2 3 4 5 6 Düzenleyen ibuprofen : 11-07-2006 saat 19:02 Neden: birazcık nezaket lütfen... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2006
|
bu çiçeğin adı ne
merhabafotoğraf dan anlıyabildiğim kadarı ile çiçeğinizin latince adı aeschynanthus. bu isim ile girerseniz çiçeğinizin diğer farklı ceşitlerini de görebilirsiniz.selamlar. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Ayağınızın tozuyla katılımcı olmanız da bize ayrıca mutluluk verdi. Yeni gelen arkadaşlar kısmında kendinizi tanıtır mısınız bize biraz? Lütfen bildiklerinizi ceyaplamaya, yorumda bulunmaya, bilmediklerinizi ise sormaya çekinmeden devam ediniz. Hep söylediğim gibi biz üyelerimizin ortak katkılarıyla beslenen bir gönüllü platformuyuz. Yalnız bu arada aeschynanthusun yaprakları, ibuprofen'in çiçeğine göre sanki daha düz kenarlı ve etli yapıda. Türkiyede bulunan türleri genelde sarkıcı formda ve karşılıklı dizilişli yapraklı. Bu yüzden ben tam emin olamadım. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-07-2006
|
mine hanım haklısınız,ben yaprak dizimine dikkat etmemişim.yazınızı okuduktan sonra tekrar baktım,teşekkür ederim. ibuprofen sizden de yanlış bilgi için özür dilerim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-08-2006
|
Kırmızı çiçek
[QUOTE=ibuprofen]bu çiçeğin adı ne? (kırmızı ve saksıdan dışarı doğru taşmış, sarkmış olan.) Merhaba.. Eğer bir hata yapmıyor isem çiçeğin açış şekli ve yapraklarının duruşu bende "streptocarpus-cape primula" olduğu izlenimini verdi.. Dilerim doğrudur da size yardımım dokunur.. Sevgiler, Günüm Alkan |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
agaclar.net
|
Alıntı:
Bu vesileyle hoşgeldiniz demek isterim. Bu bir streptocarpus sp. olabilir haklısınız. Katılımlarınızın sürmesini dileriz. Selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim.. Hoşbuldum..Aranızda olmaktan dolayı çok mutluyum.. Sevgilerimi sunarım.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2008
|
Bu çiçeğin adı borazan çiçeği olması lazım. ancak saksıda olduğundan sadece benzettim. Sarılıcı bir bitki. Bahçe duvarlarına, bahçe kapılarına sarılandırılan çok güzel görünümlü bir çiçek. Aydında hemen hemen tüm yıl yıl çiçek açıyor. Bence saksıdan alıp uygun bir yere dikin. Uzayıp sarılacaktır. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
hiç önemli değil, ilgilenmiş olmanıza teşekkür ederim. şimdi ne olacak bizim çiçeğin son durumu ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldin Gardenya; Evet bana da bir streptocarpus sp. gibi geldi. özellikle de şu remiyle.. Bu resimde gerek yaprakları gerekse çiçeğiyle bizim çiçeğe çok benziyor. RESİM Düzenleyen ibuprofen : 10-08-2006 saat 12:32 |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim sevgili ibuprofen.. Yardımcı olabildi isem ne mutlu bana.. Çok sevdiğimi itiraf etmeliyim çiçeğinizi..Büyüleyici güzellikte açmış..Güle güle büyütün.. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
peki Platycerium'lara türkçede ne diyoruz ben hep geyik boynuzu farnı diye tercüme ediyordum da yazılarımda... siz duymamışsanız demek bu isim türkçede benim uydurmam oldu...ben almancadaki adından bire bir tercüme edince platycerium güme gitti... bir de COLOCASIA'ları soracağım fil kulağı diye bir isim var aklımda ben hep bu bitki ile ilişkilendirdim... bu da mı yanlış? cevaplar için şimdiden teşekkürler Düzenleyen praecox : 10-11-2006 saat 13:07 Neden: düzelt |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2009
|
Sn. Pilevneli ve Sn. Pakkaner'e ilgilerinden ve verdikleri kıymetli bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Saygılar, |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2006
|
Merhaba.Benim elimdede bir bitki var ancak internette bir türlü bulamadım.Yaprakları oldukça büyük ve iki sene önce bir kez garip bir çiçek açtı ama ne daha önceden nede sonradan bir daha göremedim.acaba ismi nedir nasıl çoğaltabilirim.Ayrıca resmini koymaya çalıştım ama gövdesinde küçük çıkıntılar var bunlar nedir ne işe yarar? bilgisi olan bir arkadaş bilgi verebilirse sevinirim. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
Fil Kulağı. Bende bir kere çiçeğini gördüm. Ama sonra yaprakları küçüldü! Kökü sanki soğan gibi, çoğaltamadım. İlgi gösterdikçe sanki inadına küçülttü kendini. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2007
|
Fil kulağı.
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Bunu bana geçen sene "Ağaç ortancası" diye sattılar, beyaz beyaz çiçekleri oluyor üzerinde, pek de ortancaya benzemiyor o çiçekler. Bu halinden belli oluyorsa biri bana bu bitkinin ne olduğunu söyleyebilir mi acaba? ![]() Bu da boydan; ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Değilse, bilmiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
sevgili namtha: bu bitkinin adı Alocasia macrorrhiza' dır.Türkçesi fil kulağı olarak geçmektedir.Areacea familyasındandır.Gölge ya da yarı gölge ortam ister.Yıl boyu sıcak fakat direk güneş ışığı almayan bir ortamda tutulmalıdır.Köklerin faliyete geçtiği mart-ağustos döneminde az dozda bitki besin maddeleri verilmelidir.kökten ayırma yöntemi ile çoğaltılır.Umarım yardımcı olabilmişimdir. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Alocasia macrorrhiza isimli bitkiyi çok önceden sormuştum ve cevap almış araştırmıştım ama yinede teşekkür ederim.İsimlerini bilmediğimiz bitkileri buradan öğrenip araştırıp bitkileri daha iyi tanıyor ve daha iyi bakıyoruz.o zaman araştırdığımda kış sonrası toprağının değişmesi gerektiğini ve köklerinden verdikleri yumru ile çoğaldığını öğrenmiştim.Bu kış sonu toprağını değiştirdim ve üç tane yumru vermişti yumruları bir süre pamuklu suda tutup ayrı saksılara aldım.büyüyor gibi muhtemelen tutacaklar.toprak değişiminde kılcal kökler istenmesede koptuğu için ana bitki biraz zayıfladı ama oda toparlıyor.tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
agaclar.net
|
Namtha hoşgeldiniz. Lütfen yeni üyeler için kullanma kılavuzunu okuyunuz. Sorulara cevap alabilmeniz için yeni gelen arkadaşlar başlığında kendinizi tanıtmalısınız ![]() Bir de, her soruyu lütfen tek başlıkta sorunuz. Bu sorunuz iki başlıkta. Diğerini sileceğiz. Katılımınız bol olsun. Kahvemize de uğrayın. Yarışmalarımıza katılın. Keyif almanız dileğiyle. ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün şans eseri bahsettiğim bitkinin doğal olarak yetiştiği yerde fotoğrafını buldum http://onethumb.smugmug.com/gallery/78541/1/2725244 resmi bir fotoğraf sitesinde bulduğum için bitki hakkında ve çekildiği yer hakkında da bilgi yazmıyor.tabi tam olarak emin değilim ama çok benziyor.ismini bilen bir arkadaş varsa yazarsa sevinirim.ismini öğrendikten sonra internette araştırmasını yapabilirim. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. |
|