View Single Post
Eski 05-05-2007, 20:41   #725
küpeli
Ağaç Dostu

küpeli's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2007
Tekrar merhabalar,

İlk dört fotoğrafta görünen bitkiyi annanemin bahçesinden almıştım. Bu bitki çiçek açmıyor. Sadece yapraklarından çıkan kokusu biraz enteresan. Hafiften acımsı, hafiften limonumsu keskin bir kokusu var. Aslında güzel mi, kötü bir kokumu anlamış değilim. Annanem bu bitkinin adının "kolonya çiçeği" olduğunu söylemişti. Kokulu olması nedeniyle ıtır bitkisi ile bir akrabalığı varmıdır. **** bu çiçeğin tam adı nedir. Annanemin "kolonya çiçeği" derken bıyık altından gülüşünü gözümden kaçmadı. Sanırım benimle dalga geçti.

Son fotoğraftaki bitkinin ise nane olduğundan adım gibi emindim. Bir sabah poğaça almak için uyur uyanık pastaneye giderken, yol üstündeki bir çiçekçinin yanındaki ağacın kökünde farkettim bunu ben. "nanenin burda ne işi var" diye içimden geçirirken yanımdan geçen yaşlı bir amca bana bunun lavanta olduğunu söyledi. Ona ısrarla bu bitkinin nane olduğunu, nane bitkisini çok iyi tanıdığımı söyledim. Çaktırmadan kırdığım dal neticesinde büyüyen bu bitkiye dokunduğumda, arada lavanta, arada nane kokusu alıyorum. Nane gibi kolay büyümüyor. Boyuna uzuyor. Dediğim gibi hafiftende lavanta kokuyor. Gercekten lavanta olabilirmi acaba...

Eklenen Resimler

küpeli Çevrimdışı   Başa Dön