![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili habibe, resimdeki ağaç ilgili linkte geçen Cydonia japonica - Japon ayvası- Bahar dalı ismiyle bilinen bitkidir... |
![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Darla (106) Episcia olabilir diyorum. İnternetten bir bakının. Çünkü fotoğraf çok belirsiz. Eğer bu uymuyorsa Ruelia bitkisini de araştırın derim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba Sükran Hn. Episcia ya benziyor yaprakları biraz ama kesinlikle söyledğiniz iki tür de değil. Çünkü hem çiçeği hemde yaprakları çok tüylü yapıya sahip. Ben bitkimi büyütebilirsem biraz belki anlaşılabilir. Olmazsa aldığım yerden resmini çeker buraya koyarım. İlginiz için teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba aşağıdaki bağlantı adresinde yer alan resimde sol tarafta yeşil yapraklı kırmızı minik meyveli bir çalı var,bu çalıyı birçok bahçede gördüm aslında,uzakdoğu bahçelerinde sıkça kullanıldığını düşünüyorum ..onun adını öğrenmek istiyorum.Teşekkürler. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...and_Cranes.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Uzakdoğu Bahçelerinde Açelya-kamelya- Gardenya-ormangülü Gibi çiçekler Kullanilir. Ama Bunun Yapraklari (illüsrastyon Olmasi Sebebi Ile Değiştirilmiş De Olabilir) Net Olarak şu Bitkidir Demek Zor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#487 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Annemin bahçesinde yüzlerce çiçeği vardı. Eliyle toğrağa değdirdiği çiçek **** dal annemin hatırına yeşerirdi. Elinde bir sihir vardı sanki. Benim aklımda yanlış kalmış olabilir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Darla çiçeğiniz bu mu acaba? İsmini bilmiyorum ama yapraklarından anlayabildiğim kadarıyla bu çiçek olabileceğini düşünüyorum. Bu çiçeğin de hem yaprakları hem de çiçekleri tüylü tüylü. |
![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğinin tam açmış halini görsem aldığım yerdede yoktu. O zaman belki karar verebilirim. Şayet buysa bile çok güzelmiş gerçektende. Dediğim gibi yolladığınız resimdeki çiçeğe karakteristik olarak benziyor evet ama kesin bir şey demek çok zorlaşıyor sanırım. İlginize ve zamanınıza teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
bence aynısı bende de var bunun adı ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekleri çok şirin bitkinin. Adı tam belli değil galiba. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#492 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-02-2007
|
bnde bişi sormak istiyorum bir tarama yapmam lazım ve intte bulamadım bana bi adres verebilirmisiniz??konu 'glıycerin-jelatine methods in plant' |
![]() |
![]() |
![]() |
#493 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
ben bir sözlüğe göz attım, glycerine böyle yazılıyor. bulamama nedeni bu olmasın. gelatine bu da jelatin ilk taramada da "A Method of Preserving the Green Color of Plants for Exhibition Purposes " bu başlıkla bir yazı buldum |
![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
|
Sn Darla ve Çiçeksever, bu bitki Episcia ''Costa Rica'' dır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu.
|
nandina domestica imiş...biz buna Cennet Bambu'su da diyormuşuz... |
![]() |
![]() |
![]() |
#497 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Şükran Hn. bilgilendirdiğiniz için teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
|
ılgın : Tamarix ssp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#501 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2007
|
Değerli arkadaşım. Bizim oralarda bu çiçeğe "susam çiçeği" derler .Boyu 1 m. yi buluyormuş ve çiçeklerinin ağırlığından gövde dibinden kırılmış.Ben görmedim.Bu çiçek Uşak-Karahallı'da yetişmiş.Ama sizin resmi görünce olabilir diyorum.Bakalım,oralara da bahar gelsin,yeşerince görürüz.İlginize teşekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 |
Kaybettik...
|
Bu resimdeki kına çiçeği denen bitki bir yıllıktır. (benim bildiğim) olgun meyvelerini ellerseniz patlar tüm tohumları adeta el bombası gibi etrafa saçılır. çocukken hep olgun meyvelerini arardık. ... ancak bilmem başka iklim kuşaklarını ama burda istanbulda kalın sulu körpe gövdeleri kışın kırılır çürürdü vede kökünden bir daha filizlenmezdi. tohumdan çok kolay gelecek sene tüm bahçe fidelenirdi... yıllık olduğunu biliyordum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Doğa Sever
|
Bu çiçeğin adı nedir.
Merhaba, Aranıza yeni katıldım.Bir firmada yönetici olarak çalışıyorum.Yıllardır aşığı olduğum doğadaki yaşamı zaman buldukça incemeye ve fotograflamaya çalışıyorum.Edinimlerimi sizlerle paylaşmak tek gayem.Tabiat ve bitkiler konusunda yeterli bilgi sahibi değilim.Ticari amaçlı olanlar konusunda ailem ve yetiştiğim Köyün ( Çavuşçiftliği Köyü /Altınova / Yalova ) tarımla,Özellikle meyvacılık,sebzecilik ve süs bitkisi yetiştirici olması sebebiyle az çok bilgim var.Geçen hafta doğada karşılaştığım resmi olan bitkinin adı konusunda yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2007
|
![]() Bu bitkinin adı nedir bilen varmı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Mine hanım, biz arkadaşlarla 3 adet Colocasia( fil kulağı) satın aldık. Aldığımızda yaprakları kocamandı, yeni çıkan yaprakları çok cılız. Saksısını ve toprağını değiştirdik çare olmadı. bu olay 4 yıldır devam ediyor. gübre hiç kullanmadık ondan olabilirmi ? İyi çalışmalar. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|