![]() |
|
![]() |
#451 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Katmerliler tohum vermiyor. Renkleri de çok çeşitli oluyor. Üzerinde karışık yazan tohum paketlerinden çeşitli renkteki şebboy tohumları çıkıyor. Benim gördüğüm kadarıyla, şebboy sıcağı seviyor ve susuzluğa dayanıyor. Belki de Adana'da daha güzel olur. Serada yetiştirilip satılan, hazır, hatta çiçekli fideler, toprağa adapte olmakta zorluk çekiyor,alıştırmak lazım. şimdi tohum ekilebilir, çıkacak fideler seneye çiçek açar. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#452 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Peki bu çıkacak fideler, kışı geçirebilir mi, soğuktan zarar gelmez mi? Adana kışı ne kadar kıştan sayılır tartışılır tabi ama yine de sert günler oluyor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Adana'nın kışı limonata gibi gelir. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Ağaçsever
|
Sayın Vildan, Bilgi için teşekkür ederim. Verdiğiniz isme göre kitaplara baktım ve benim çektiklerim renkleri değil ama çiçek formu ve yaprak formu olarak "Kalanchoe blossfeldiana Hybrids"e benziyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Bendede bu bitkiden var acaba bunun bakımları nasıl yapılıyor?Bendekinin birkaç dalı kurudu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Anıl Özer kurumalardan dolayı endişe etmeyin. Bahçede yetiştirdiğimiz yoncanın bir alt türü olduğundan dışarıyı arzulayan bir bitki. Ben de henüz dışarı çıkarmış değilim, çoğaltmakşla meşgul olduğumdan dolayı, ancak bu yaz çıkaracağım ve denemesini yapacağım bahçede. Sizin bu sorununuzun içeriye adapte olamamsından dolayı kısmi şok yaşayıp durumu idare ettiğini düşünüyorum. Bendeki de öyle. Ama asla yaprağı eksilmiyor, çünkü yeniden çıkıyor. Bunu siz ürettiyseniz dibindeki yumrularını elinize alıp incelemişsinizdir. Önemli olan kısmı burası. Kuytu, hafif nemli bir bahçe toprağında çok daha iyi bir gelişim göstereceğinden adım gibi eminim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar , 2 yıl önce küçücük bir saksıda almıştım bu çiçeğimi.. Saksı küçük olursa yumrular büyür, saksıyı büyütürseniz yaprakları çoğalır demişlerdi.. Ben kıyamayıp minicik saksıda durmasına, değiştirdim hemen saksısını. Ama doğru söylemişler.. Bol bol yaprak verdi ama yumru büyüklüğü aynı kaldı. Aslında gayet sağlıklı ama ayırıp küçük saksılara dikmek istiyorum şimdi ![]() Çiçeğimin adını bilmediğim gibi; tahmini besleme ve yetiştirme yapıyorum benzer çiçekleri düşünerek.. Mesela güneşi direkt almayan bol ışıklı bir yerde ve çok su vermiyorum. 2-3 günde bir de yapraklarına su püskürtüyorum ortam kuru olduğu için.. Öncelikle çiçeğimin adını ve doğru bakımını öğrenip ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
agaclar.net
|
Sayın Balıkçı, narenciye tohumlarını sorduğunuz mesajları bu ne tohumu diye bir yarışmamız vardı oraya taşıyorum. Ben bilmece gibi sorduğunuzu anlamamıştım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-02-2007
|
Sanırım çiçeğinin adı yukka.Bakım isteklerine gelince:Aydınlık,doğrudan güneş ışığı almayan bir ortamda bulunmalıdır.Yazın bolca sulanmalı, yapraklara su püskürtülmelidir.Kışın su ihtiyacı daha azdır. İnşallah doğru bilgiler vermişimdir. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Bana kalırsa Yukka değil, Nolina. Nolina hindistan cevizine benzeyen, toprak üstünde gelişen bir yumruya sahiptir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
agaclar.net
|
Haklısınız bu bir Nolina nokka veya Beaucarnea recurvata. Bu vesileyle size çok nadir görülen bir durum sunacağım. Bu resimleri yeni çektim. Güzelim Nolina çiçek açtı. Belki 10 senedir bakıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#470 |
agaclar.net
|
Bitki benim değil. Baktığım bir bitki ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
Aslında şu sıralar çiçekçilerde oldukça sık görünmesine rağmen adını öğrenebilmiş değilim.Mevsimlik bir bitki olmamasını umuyorum çünkü çok güzel çiçekleri var.Ayrıca ana gövdeye bağlı dalları var ve herbirinin üzerinde ayrı çiçek demetleri bulunuyor hatta bir tanesi tek bir beyaz çiçek açtı.Sizce bu dallardan birini kırıp toprağa daldırarak çoğaltmam mümkün olurmu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
|
Bu bir Kalanchoe (Kalanşo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#474 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Merhaba ben bu çiçeği komşumuzdan aldım köklendirip bana verdi. Fakat adının e olduğunu bilmiyorum. Yaprakları çok tüylü ve çiçekleri minik kırmızı tüylü tüylü. İsminin ne olduğunu bilen var mıdır acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kardeş Kanı dediğinzi Drecena marginatadır, karıştırıyorsunuz veya sizinkiler o isimle de anıyor olabilir. Ancak esas Kardeş Kanı Drecena marginatadır... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2007
|
Benim çiçeğimi herhalde tanıyan yok pek fazla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Resimde eğer dikkat ederseniz ağaçcığın üzerinde çürümüş siyaha dönmüş elmacıklar var ![]() Bu ağaççığım her sene üçbeş çiçek açar, izlemeye doyamadan meyvaya döner. Hemde ikiz yanyana duran elmalar minik minik bi dolu elmalar, Tek dal üzerine dipten uca doğru ilerleyen çift sıra halinde meyvacıklar.. İnsanoğlu işte meraklı bir yaratık olduğundan, ben bu elmaya benziyen şeyi korkarak dişledim. Tadı mayhoş lezzetsiz bişeydi ![]() ![]() Reçeli şeftali reçeli kadar güzel görünüyordu ama tadı, onca şekere rağmen buruktu.. Kimse yemedi. Bende dahil. Döküldü. Bahçede buna benziyen 2 tane daha ağaç var onlarda bu yıl açtı. Fakat aynı türmü anlamadım. Onları oraya kim dikti onu da anlamadım ![]() ![]() Ayrıca dibinde ki bu arsız haylaz otlar tüm bahçemde var .. Düzenleyen habibe : 12-03-2007 saat 15:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|