![]() |
|
![]() |
#541 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
126 no'lu mesaja cevap alamadım arkadaşlar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2007
|
hepinize selamlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Merhaba arkadaşlar, bu bitkiyi bahçede uğraşırken yerde buldum. Yaprakları yoktu ben de hemen alıp köklendirdim ve saksıya ektim. Büyüdü fakat ne olduğunu anlayamadım. Fotoğraflar için özür dilerim bilgisayarın kamerasıyla ancak bu kadar çekebildim. Bana yardımcı olabilecek varmı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-02-2007
|
Bu gün sığacıkta dolaşırken kale duvarından inanılmaz güzellikte sarmaşık benzeri bitkinin çıktığını fark ettim.Önce biri ekti diye düşündüm daha sonra birkaç metre arayla olduklarını görünce böyle olmadığını anladım.Tam "acaba alsam saksıya eksem çıkarmı,büyürmü " diye düşünürken duvarın tam karşısındaki evin penceresinde saksı içinde görüp çok ama çok sevindim.Fakat bu nedir acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2006
|
passifloranın diger ismi çarkıfelek ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2007
|
çiçekleri aslanağızına çok benziyor ama emin değilim |
![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
Doğa Sever
|
Alıntı:
hepsi bitkinin üst bölgesinden tomurcuklanıp açıyorlar.Çiçeklerden sonra dallanma yok.İnternette yaptığım araştırmada sizin tarifinize ve türe uygun resimler tespit ettim.Belki bitkilerin biraz daha büyümesini beklemek lazım. Bölgede oldukça yaygın.Ayrıca bölgede yapılacak bir barajın ön prejesinde endemik bitki türleri arasında ismi geçiyor. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Ağaçsever
|
http://www.atamer.gen.tr/adine.jpg Bu çiçeğin adını öğrenmek istiyorum... Ankarada herdem yeşil bir bitki.. kokulu.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim aylin ![]() Bende çiçeklerini aslan ağzına benzettim fakat bunlar çok küçükler her bir çiçek yaklaşık 5mm. uzunluğunda ve sarmaşık biçiminde.Yapraklarıda oldukça küçük. |
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn İMO bu bitki cymbalaria. Türkçesi yok diye biliyorum. Taş diplerinde çok güzel gelişen ve yere yayılan bir bitki. Forumlardan birinde bir kişi daha sormuştu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
ada
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
Sayın mbilen, Bence Cardamine olduğu kesin ancak başka bir tür de olabilir. Eğer bulbifera ise ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
|
Bu cicegin ismini bilen var mi?
![]() Buna benzer genis yapraklisi da var lakin, bu cicek ince narin yaprakli pembe salkim cicek aciyor. Ismini bilen varsa simdiden tesekkürler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#555 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Ağaç Dostu
|
Çilli begonya diyeceğim ama benim bildiğim kadarı ile o böyle bir şey... |
![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Ağaçsever
|
Teşekkür ederim şükranayalp, Hemen bilgi edindim ,gölge seven ve sizinde dediğiniz gibi taş diplerinde yaşayan bir bitkiymiş.Bakalım evde yetiştirebilecekmiyim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
Merhaba, bu resmi internetde bulmuştum uzun zamandır araştırıyorum ama ne olduğunu bulamadım. Bilen ****,tanıyan var mı? Yaprakların altında sanki kırmızı biberler var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim bahçemden kırmızı ve sarısının yakın çekimlerini de sizin için ekliyorum... Selamlar... Düzenleyen aysemelike : 04-04-2007 saat 08:36 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#562 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Synadenium Grantii 'Euphorbiaceae' - Ülkemizde pek bilinmeyen bir Afrika sukulenti. Ağacımsı yapı oluşturabilen bitkinin her bir bölümü zehirliymiş. Asla yenmemesi gerekiyormuş. Diğer taraftan salgıladığı sütümsü sıvı temas halinde vücuda yanma, kızarma ve su toplaması şeklinde zararlar veriyormuş. Yabancı bir kaç site "zehirli bitkiler" katagorisinde sınıflandırmış. Bu arada çiçek de bana hediye geldi. Ne düşünsem bilemedim ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Sn Çiçeksever 144 teki çiçekten bende de var komşumuz kapının önüne atmıştı bende eve getirdim aldığımda çok harap bir haldeydi.Şimdi maşallah çok güzel büyüdü bu akşam işasllah bende resmini sizinle paylaşıcam.Bende adını sormak için resmini çekmiştim.Birde minik minik beyaz çiçekler açıyor (kokusuz)gündüzleri açıyor akşamları kapanıyor.Resmi yayınladıktan sonra lütfen sizde bir bakın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-02-2007
|
Merhaba, Benim çiçeğimle de beni tanıştırırsanız çok sevinirim ![]() Bir arkadaşımda görüp bir dal almıştım ama öldü. Sonra bir daha denedim zor zahmet tuttu ama beni çok yoruyor, çok nazlı. Daha doğrusu ben nasıl bakacağımı bilemediğim için iki de bir cansızlaşıveriyor. Yaprakları tüylü ve kırmızı çiçek açıyor. Adı nedir? Nasıl bakmalıyım? |
![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Otçu
|
Cytinus hypocistis subsp. kermesianus
Arkadaşlar fotoğrafta gördüğünüz bitkiyi İzmir Bornova Evka-3 tepelerinde Tüylü Laden'in (Cistus creticus) köklerinde buldum. Bu bitki yarı parazit ama türünü bilemiyorum. Eğer türünü biliyorsanız cevap gönderebilirmisiniz? Flora of Turkey kitaplarına bakacağım ama epifitlerin tayin anahtarını bilemediğimden yardım istiyorum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2007
|
Bendeki çiceğin resmini gönderiyorum. Çiçeğin adını bilen biri varsa ve söyleyebilirse çok sevinirim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2007
|
Sevgili Ayşemelike cevabınız için çok teşekkür ederim ![]() Bende tropik ithal bitki olduğunu düşünüyordum ki eşsiz memleketimizin bitkisiymiş ![]() Temin etme imkanımız varmı ? **** bahçenizden istesem arsızlık mı etmiş olurum ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
|
|