![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Zenferi ,bu gülden benim bahçemde de var.İsmini bilmiyorum ama 3-4 m.,çardağıma sardırdım,dikensiz,nisan gibi açıyor,hiç bitlenmiyor.Kısacası hiç bakım istemiyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2009
|
çiçeğin adı ne
bu çiçeği yeni aldım muhtemelen daha önce sorulmuştur sık rastlanan bir çiçek ama konu başlığı o kadar yoğun ki gözlerim yoruldu göremedim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın tubilubba, çiçeğiniz Schefflera |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-01-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Aloe vera değil, onlar kat kat yaprak çıkarmıyor, bir göbekte aynı seviyeden büyüyor yapraklar. Ananas gibime geldi, ananasgillerden birkaç tane daha bitkiye baktım (guzmania ve vriesea) ama onlar da değil. Yaprak uçlarında tırtık da varsa büyük ihtimalle ananas. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aloe vera değil onu andırıyor biraz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Lalecan'ın sorduğu bitki peperomia olduğunu sanıyorum sevgili İklimsiz. Tekin Bey, merhaba. yaprakları kopardığınızda sulu bir tabaka ile karşılaşıyor musunuz? Bunu cevaplarsanız tahminlerimiz artacak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
http://en.wikipedia.org/wiki/Agave Tekin Bey, link vermeye çalıştım ama, siteye uyugun şekilde oldu mu , onu blmiyorum. Agave olduğunu sanıyorum. Bu linkteki agave bitkilerine göz tabilir misiniz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Zenfree'nin sorduğu sarılıcı çiçek Jasminum mesnyi sanırım. Herbir yaprak boğumu 3 adet yaprakçıktan oluşuyor, yaprak dökmüyor, 3 m yükseğe kadar tırmanabiliyor, kış döneminde güle benzer çiçek açıyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Lalecan'ın sorduğu çiçek bende de var fakat adını bilmiyordum.Şükran Hanım'ın tesbiti doğru sanırım çünkü nette Peperomia obtusifolia ismiyle yer alan bitkinin aynısı.Ben de bu vesileyle öğrenmiş oldum.Teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Bu Bitkinin Türü?
Selamlar tohumlarından ektiğim fakat ne olduğunu anımsamadığım bu b itkinin adı nedir? Maydanoza benzettim tadına baktım ama zehir gibi tatsız bişeydi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asagidaki linkte bu bitki hakkinda bilgiler bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4190 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Evet, Kudret arkadaşımız doğru diyor. Bu varyetesi İstanbul bahçelerinde sıkça kullanılmaya başlandı. Nandina domestica Fire Power'' adı ile fidanlıklarda satılmakta. Yerörtücü olarak ön satıhlara dikiyoruz . Sonbahar-kış döneminin en güzel renkli yerörtücülerinden biri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sn Ozsagman, sanırım çiçeğiniz Aquilegia. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Bir ay kadar önce denizde sahile yakın bu bitkiyi görmüştüm üstü kıpkırmızıydı ve hiç yapragı yok sadece daldan ibaret fotograf makinası olmadıgından çekememiştim bu hafta tekrar aynı yere gittim üstünde çokaz kırmızılık kalmıştı bunu saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum fakat ismini bilmiyorum acaba tanıyan varmı . |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, bugün dağda görüp söktüğüm bu soğanlar ne soğanıdır acaba? Bulundukları bölgede çok fazla vardı, çiğdemlerle birlikte çıkmışlardı. Acaba çiçek açar mı? Yemlik otuna benzettim ama onun soğanlı olup olmadığını bilmiyorum, umarım çiçekli bir bitkidir.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğadaki kimi bitkilerin, özellikle soğanlı olanların, risk altında olduğunu biliyoruz. Yerinde çok gibi görünen bir bitki genelde zor yetişiyor, soyu risk altında olabilir. Konunun uzmanı olmadığımız için çıkardığımız türe zarar verebiliriz. En iyisi hiçbirine dokunmamak. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|