![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim Sayın Limon Kusura bakmayın sayın Ferda Ülkümen adını bilmediğim için burda aratmak aklıma gelmedi sayenizde buldum teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Mbilen, bitkinin adı Phytolacca americana. Peyzajda değerlendirilebilecek güzel bitkilerden biri. Şekerci boyası, acımur, dünya güzeli ve şerbet boyası adları ile yurdumuzda biliniyor.Meyvelerinden boyar madde elde ediliyor. Kuzey mıntıka bitkilerinden. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
Bu Bitkilerin İsimleri?
Bu bitkilerin isimlerini öğrenebilir miyim acaba??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Ecballium elaterium, Eşek hıyarı, Acı dülek, Ebucehil karpuzu http://www.agaclar.net/forum/showthr...lium+elaterium |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sn Nariel 1. foto salvia; adaçayı 2.foto Taraxacum officinalis; hindibağ 3. foto Plantago majör;sinir otu |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
ya da mimoza da denen Acacia dealbata veya Acacia sp. lerden biri? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Sn Ozsagman 1. foto: Plecranthus 2. foto : Lantana camara 3. foto:Lantana montevidensis 4. foto: Rumex olympicus 5. foto: emin değilim ama çiçeklerini Campsis radicans'a bezettim: acem borusuna |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Bence de Acacia sp.'lerden. Ama mimosa pudica'ya yapraklarının genişliğinden dolayı benzetemedim Sn Praecox. Caeselphyna da olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Todor Artemisia ailesine ait bir bitki galiba, ama türünü bilemiyorum. Bu ailenin bazı türlerinin (hepsinin var mı bilmiyorum) yaprak bitini çekme özelliği var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Cinsaçı
Alıntı:
Saplar bir vantuz gibi konuk olduğu bitkiye yapışarak beslenir. Klorofilsiz olduğu için asalak olarak yaşama devam eder.Bitki büyüdükçe kökler kurur ve emeç- vantuz- saç olarak adlandırdığımız kısımlardan beslenir. Bu kadar çok yaprak bitini çekme nedeni üzerindek cinsaçı çiçeklerinden kaynaklanmaktadır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sene güllerin yakınında 2 adet bu bitkiden vardı. Bu bitkilerin üzeri yaprak biti dolu olmasına rağmen güllerde ilaç kullanmayı gerektirecek kadar bir yaprak biti görmedim. Her yerde kendiliğinden çıkıyor ve ben istediğim yere şaşırtıyorum. Bu sene daha çok dikeceğim. Özellikle şeftalilerin yanına. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Arkadaşlar bu çiçeklerin adı nedir? Birinci resimdeki saksıda iki ayrı çiçek var. İkisinin de isimlerini biliyorsanız ![]() Düzenleyen susam : 13-10-2008 saat 09:27 Neden: Eksik bilgi verdiğim için. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2008
|
Ve bunların ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Sitede ve internette resmini cok aradim ancak bulamadim. Aldigim seradaki satici kiz da yeni basladigini o yüzden bitkinin adindan emin olamadigini söyledi. Bahcelerde yer örtücü ya da cali formunda görüp cok begendigim bu bitkinin adini biliyormusunuz? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Helianthemum veya Fumana yı andırıyor. Emin değilim. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
benjamina, çiçke, fucus benjamin, sarmaşık adı |