![]() |
|
![]() |
#931 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2010
|
Mammillaria gibi görünüyor. Çok beğenerek aldım. Tam ismini öğrenirsem çok sevineceğim. Sayın İpektuğçe Mammillaria tlalocii ye benzetti. ![]() Düzenleyen sonerordo : 21-07-2013 saat 09:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Ben daha yeniyim. Nasıl bakılacağını falan bilmiyorum. Cinsini nasıl bakıldığını öğrenebilirsem sevinirim |
![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2012
|
Bu kaktüslerin ismini öğrenebilir miyim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2012
|
En son olarak bu var, biraz fazla oldum ama kusura bakmayın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Ağaç Dostu
|
Sayın coskun8553, kaktüs fotoğraflarınız biraz daha net olursa isimlendirmek daha kolay olabilir. Diğer sormuş olduğunuz bitkiler sukulent olduğundan sözkonusu mesajlarınızı taşıdım. http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1130082 |
![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
Bu kaktüsün cinsi saguaro olabilir mi? ben tam karar veremedim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Ağaç Dostu
|
Mammillaria hidalgensis Fatih Teşekkürler... Geçen hafta Bauhaus'tan aldığım bu kaktüsün cinsi ve adı nedir ? Bunlarda dikenleri belli olmuyor ama daha büyük olanları oldukça dikenli idi. Düzenleyen syuksek : 06-09-2013 saat 15:48 |
![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Ağaç Dostu
|
"Mammillaria toluca" olabilir mi acaba ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-04-2013
|
Saguaro'ya benziyor lakin ben Saguaro olduğunu düşünmüyorum. Türü hakkında net bir bilgim yok ama forumu biraz karıştırırsanız bulabileceğinizi düşünüyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-01-2013
|
günlerdin türkçe ve yabancı sitelerde saguaro ile ilgili bütün fotoğrafları inceliyorum ve bu konuda bakmadığım fotoğraf kalmadı. ve iki tür arasında kaldım. bu kaktüs ya pachcereus pringlei ya da carnegiea gigantea. pachcereus pringlei daha yakın gibi geliyor ama emin değilim. ****** başka bir alt tür de olabilir ama en azından ben günlerdir aramam rağmen bulamadım. kaktüsü uzman birine göstermek en iyisi olacak galiba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Gizsu, bu bitkiyi ben de merak ettim doğrusu. Keşke anne bitkinin fotoğrafını da çekseymişsiniz. Pitaya cinsi bir şey olabilir, veya aporophyllum cinsi melez bir tür de olabilir. Eğer 2. şıksa bence mükemmel... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
benim kaktüsümün adı nedir acaba beş yıldır bende hiç çiçek açmadı.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Sevgi Yanılmıyorsam Mammillaria backebergiana yinede bakın. Selamlar |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sn. adneser, dediğiniz gibi biraz araştırdım ama Mammillaria backebergiana nın çiçekleri farklı gözüküyor. Benim kaktüsün üzerindeki tomurcukların çiçek sap uzantısı var. Ya da onun fotoğraflarında çiçekleri açtığı için mi sapları farkedemedim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2013
|
Fotoğraflar baya bi belli olmuyor ama telefondan çektim acaba bunların türü nedir çiçek açarlarmı biraz bilgi verirmisiniz lütfen şuan bursadayım dış tarafta pencerede duruyorlar silikon olanı bikaç ay önce aldım daha pembeninde yavrusunu ayırdım kök yoktu ama tutabilirmi birde siz söylemeden ben söliyeyim bugün saksılarını küçültüm büyük olduğunu anladım çiçek açmasını istiyorum ne yapabilirim 2 yıldır açmadılar aynı boydalar. Düzenleyen Taraxxx : 30-04-2013 saat 17:11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Taraxxx foruma hoşgeldiniz öncelikle. Kaktüslerinizin fotoğrafları pek net olmadığından (özellikle ilk iki kare) net birşey söylemek mümkün değil. Diğer sorularınızla ilgili alttaki linkler size yardımcı olacaktır. Alttaki başlıkları inceleyebilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/kaktus-...tim/1945-2.htm http://www.agaclar.net/forum/kaktus/5427.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2008
|
Bü gün aldığım kaktüs cinsi nedir ? http://o1305.hizliresim.com/19/2/mp3kw.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#958 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mammillaria Elongata. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2013
|
3. resim rebutia - Google'da Ara Rebutia albipilosa 4.RESİM http://www.cactus-art.biz/schede/FRAILEA/Frailea_pygmaea/Frailea_pygmaea_dadakii/Frailea_pygmaea_dadakii_04_810.jpg için Google Görsel Sonuçları resim 4 ten bi çok çeşit var karar kılmak oldukça zor birde burda fotosu yok ama yeni aldım 5 tl ye 2 sürgün lü 2kisindede çiçek var Mammillaria supraflumen - Google'da Ara bu türleri bulmak için baya bi zaman harcadım |
![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2013
|
Benim yavrucuklar
Arkadaşlar Merhaba, Kaktüs türlerim hakkında bilgi verebilir misiniz? Ben biraz araştırdım. Ama emin değilim pek bir acemiyim.. ![]() (1) Seticerus (2) Austrocylindropuntia Subulata (3) Gymnocactus diye düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|