![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sizin yazdığınız isimle google de arayınca çıkıyor. Yani google sağolsun ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba kardelen, 642 no.lu mesajınızdaki 1 ve 2 no.lu kaktüslerin Echinopsis olduğunu düşünüyorum. 3 no.lu kaktüsünüz sanırım bir Notocactus. 4.sü Mamillaria elongata.Türkçede kaynana dili olarak geçen kaktüsün latince ismi de Opuntia ) Karar vermek zor ama O.phaeacantha olduğunu düşündüm, Selamlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın oki_1655, 2, 5, 7 ve 8 nolu kaktüsleriniz Euphorbia türü olması gerek. Alt tür olarak bilemeyeceğim. Belki 1 nolu kaktüste aynı tür olabilir. 6 nolu kaktüsünüzde diken yapısı itibariyle benim avatarımdaki kaktüse benziyor. Ancak benim kaktüsümdeki etli çıkıntılar biraz daha uzun. Mammillaria cinsi. Alt türü bende bulamadım. Çıkıntıların kısalığı nedeniyle Mammillaria_compressa_curvispina gibi görünüyor. Bu linkteki fotoğraflar yardımcı olabilir size. Düzenleyen skaraca : 27-01-2010 saat 12:51 Neden: Ek bilgi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın kardelen 1 nolu kaktüsünüz Mammillaria_huajuapensis veya Mammillaria_polythele gibi görünüyor. 3 nolu kaktüsünüzde Mammillaria cinsi. Yukarıda sayın oki_1655'e yazdığım mesajdaki linki sizede öneriyorum. Ek. 642 nolu mesajınızdaki 4 nolu fotoğrafta bulunan (son) kaktüsünüz dikenlerinin rengi itibariyle bu linkte 1044 kod no ile yer alan mammillaria cinsine benziyor. 641 nolu mesajınız 5 nolu fotoğrafta yer alan ise lithops (taş kaktüsü), alt tür olarak bilmiyorum. Düzenleyen skaraca : 28-01-2010 saat 11:16 Neden: Ek bilgi |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Sevgili Süleyman Abi.Yardımların için çok teşekkür ederim.Verdiğin bilgilerle aramaya devam edicem... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
Sevgili Kardelen;641. mesajındaki 4.resimdeki kaktüsünün yerel adı " Kaynana Dili" . 642. mesajdaki 1. resimdeki kaktüsünün ise, Kaynana yumruğu" ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2009
|
641/2.resmide "kaynana kırbacı" mı yapsak acaba ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
Sevgili fatih 650. mesajında 2. fotoğraftaki Sedum nussbaumerianum.şuan yaprakları nasıl bilmiyorum ama soğukta kızardığını biliyorum.bendeki sürekli evin içinde ve evde çok sıcak olduğundan hiç kızarmadı.3.fotoğraftaki ise Crassula Perforata.bendeki nerdeyse son nefesini vericek ama artık kurtaramıycam heralde.hatalı sulamadan dolayı tamamen kurudu nerdeyse.sadece bunları biliyorum sağlıkla büyütmeni dilerim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo'nun gönderdiği kaktüs tohumlarından bir tanesi böyle bir şey oldu ama ben hala kaktüs olduğundan şüpheliyim. Bilen ya da tanıyan var mı acaba? Teşekkür ederim. Düzenleyen malbman : 19-02-2010 saat 11:42 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sayın Malbman sanırım yanılmıyorsam bu yeşeren leş kaktüs ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
resim nasıl yayınlaniyor benimde adını bilmediğim kaktüsüm var :S |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sayfadan öğrenebilirsiniz sayın venus trap. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Sn Kardelen ilk mesajınızdaki 5 nolu bitkinizin adı "Pleiospilos nelii" olmalı. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Merhaba arkadaşlar bende de 2 kaktüs var.Geçen hafta almıştım.Buradaki vermiş olduğunuz bilgilerden üzerindeki silikonla yapıştırılmış çiçeğin çıkarılması gerektiğini öğrendim ve çıkardım.Ancak hangi cins olduğunu bilmiyorum.Umarım banada yardımcı olursunuz. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Fatih bey 650. mesajdaki ilk resim bendeki Mammillaria heyderi ye benziyor. http://www.kaktusresimleri.biz/ adresinde istemediğiniz kadar kaktüs resim ve adları var. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-12-2008
|
Kaktüs isimleri konusunda bilgili olan arkadaşlar ninina84/kaktüslerim başlığına da bir el atarlarsa sevinirim Birçok kişiden yardım istememe rağmen kaktüslerimi etiketleme konusunda bir arpa boyu yol gidebilmiş değilim. Bu başlığın altına 40 tane resim eklemek istemediğim için kendi başlığımı açtım. Herkese şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Merhaba çiçek açmayan kaktüsün adını söyler misinz? stapelia, leş kaktüsü berduray isimli kullanıcıya teşekkürler. Düzenleyen Chlorophytum : 08-05-2010 saat 10:33 |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2010
|
Bu kaktüsümün adı nedir?çiçek açar mı yoksa öyle topurcuk gibi hep kalır mı?Sizce bir de saksısı ufak mı? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Arkadaşımdan aldığım kaktüsün ilk denemesinde çürüttüm, tutturamadım. Benim için kaktüsünden kopan parçasını suya koymuş bir kaç gün sonra getirdi. Getirdiğinde biraz yumuşaktı halada öyle tutmasını çok istiyorum. Bardağa koyduktan sonra ucundan uzadığını söyledi. Minicikte kök uzantısı var gibiydi. Adını bilmiyorum eğer bilen varsa söylermisiniz. Ayrıca tutması için ne kadar su vermeliyim veya vermemelimiyim toprağı kuruyana kadar? [ATTACH] [/ATTACH] |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Sayın ayse_afyonlu, Kaktüsünüz atlas'a benziyor sanki. İsterseniz bu başlığın altına bir bakın. Bir de keşke suda bekletmeseydiniz. Başka bir çelik alma imkanınız varsa onu 2-3 gün kuru bir yerde bekletip sonra dikin ve çok fazla sulamayın. Umarım tutar ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|