![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
Ben de herbaryum arkadaşımıza verdiğim cevapta demiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Yer : Sarılar - Ovacık yolu Tarih : 25 Haziran 2012 Kemalpaşa, İzmir Yol kenarında rastladığım bu yabani bitki/çiçek nedir acaba..? Saygılarımla, Silene compacta Sık Çiçekli Nıkıl, Sık Çiçekli Yapışkan Otu Sn. jineop çok teşekkürler. Saygılarımla, Düzenleyen edis2209 : 04-07-2012 saat 21:41 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Silene sp muhtemelen Silene compacta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Yer : Nif dağı etekleri. Esentepe Tarih : 04 Temmuz 2012 Kemalpaşa, İzmir Nif dağı eteklerinin ilçe merkezine yakın çalılık alanlarında rastladığım bir bitki. Nedir Acaba..? Saygılarımla, Salvia sp. Sn. herbaryum çok teşekkürler.Saygılar Düzenleyen edis2209 : 04-07-2012 saat 23:45 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Salvia sp. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Cevabınız için teşşekkür ederim, bu işten anlıyorsunuz. Ama bir badem çeşidi çıkmasına çok şaşırdım. Fotoğrafları doğal ortamda çektim. Bitki ile ilgili Türkçe olarak tek sayfa yazı çıkmadı, inglizce bol miktarda var, onu da biz anlamıyoruz. Daha çok İranla bağlantılı bir bitki . Tadı acı badem tadı, belki tatlısı da vardır. Acı olması çok miktarda yenirse zehirli olabileceğini gösteriyor bence. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Yer : Nif Dağı etekleri Tarih : 05 Temmuz 2012 Kemalpaşa, İzmir Tahminen Boyu 1,5 - 2 m. dikenimsi bir görünümü olan bu bitki nedir acaba ..? Saygılarımla, Cirsium vulgare Sn. herbaryum çok teşekkürler. Saygılarımla, Düzenleyen edis2209 : 07-07-2012 saat 23:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Cirsium vulgare sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Temmuz Çiçekleri-1 Bu bitkinin adı nedir? SAygılarımla ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Temmuz Çiçekleri-2 Bu bitkinin adı nedir? SAygılarımla ![]() Asyneuma rigidum Jineop Düzenleyen fsuzen : 16-07-2012 saat 18:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
217 nolu mesajda Sn. herbaryum'ca Cirsium vulgare olarak tanımlamış |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|