![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#241 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2012
|
Bu Bitkinin Adı Nedir ?
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Elballium Elaterium (Acı kavun) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Wildflowers of Turkey - Lythrum salicaria |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
bu nedir?
ölümsüzlük çiçeği diye bir bitkinin tohumunu diktiğim yerden aşağıdaki bitki çıktı. Netten araştırdığım kadrıyla bu ölümsüzlük çiçeği değil. Ayrıca çok hızlı büyüdüğü için yabani olduğunu düşüyorum. Bu bitkiyi tanıyan var mı acaba? Güzel bir bitkiyse dokunmayacağım. Yoksa sökeceğim. O kadar hızlı büyüyorki bahçemi ele geçirecek diye korkuyorum ![]() Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. ![]() By aigneis at 2012-08-01 ![]() By aigneis at 2012-08-01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-10-2006
|
Linkteki bitkinin adı nedir öğrenmek istiyorum ama bulamadım bir türlü. https://picasaweb.google.com/lh/phot...eat=directlink |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
|
Alıntı:
Sizin foruma fotoğrafı yükleme inceliğini göstermeniz dileğiyle. Astragalus sp muhtemelen Astragalus hamosus. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Alıntı:
Sulak alanlarda bu bitkilerden çokca var. Çoban değneği denilen sarmaşık çalı ise bu o değil. İlk fırsatta tamamen sökün. Kök bölgesinden parçalar kalmasın. Seneye tekrar çıkabilir.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Jineop Eklenti 325127 Periploca graeca Ormandan söktüğüm bitkinin toprağından çıktı.. Güzel bir şeyse bahçenin bir köşesine dikeyim.. Düzenleyen selis : 13-09-2012 saat 18:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | ||
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Alıntı:
Alıntı:
Teşekkür ederim. Sayenizde bu yabani ottan kurtuldum. Arada adını da öğrenmiş oldum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Yer : Akkaya, Yukarıkızılca, Kemalpaşa, İzmir İlkbahar aylarında doğa yürüyüşü sırasında kayalar üzerinde koloni halinde sık gördüğüm bu yabani çiçekler nedir acaba..? Endemik olup, olmadığı hakkında bilgi var mıdır. Saygılarımla, Aubrieta deltoidea Sn. Jineop Çok teşekkürler. Düzenleyen edis2209 : 07-08-2012 saat 20:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
|
Aubrieta deltoidea |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
okaliptusa benziyor. Türkiyeye bataklık kurutmak amacı ile getirilmiş. Ağaç olarak güzel görünebilir ama su ihtiyacı fazladır ve kökleri çok yayılır. Düzenleyen Mustafa Abdal : 07-08-2012 saat 19:37 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2012
|
Minik bir saksıda oldukça uzamış bu sarmaşık türü ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
|
Alıntı:
Periploca graeca çıktı. Güzel bir sarmaşık... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2012
|
Solanum nigrum L. subsp. schultesii Stifno, Bambul Jineop Ödemiş'de bahçemde bol miktarda var. Adı nedir ve yenebilir mi acaba? Düzenleyen mhmmtygt : 18-08-2012 saat 12:11 Neden: cevap alındı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
|
Alıntı:
Sizin bitkiniz İt üzümü, stifno denilen Solanum nigrum L. subsp. schultesii. Meyveleri yenilmemekte. Yanlız Güney Bölgelerimizde yapraklarının uç yeni sürgünlerinin yenildiğini şimdi okudum. İstifno Salatası (Stifno) Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-08-2012
|
Kuşadası'nda pazarlarda Bambul adıyla satıldığını şimdi hatırladım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaçsever
|
Bu yabani bitkinin adını merak ettim
Capparis ovata Desf. Kapari kelebek çalısı Not: Kapari olduğu kesin ama türünün "Capparis ovata Desf." olduğu sonucuna vardım. Bu kanıya bir belgedeki şu bilgiyle vardım: "Ülkemizde kaparinin iki türünün yaygın olduğu görülmektedir; Capparis spinosa L. ve Capparis ovata Desf. türleri arasında bazı belirgin farklılıklar vardır. Spinosa boyu 2.5 m kadar ulaşabilen çalı formunda, genelde kıyı şeridinde deniz seviyesinde gelişir. Çiçek tomurcukları iri ve gösterişlidir. C.ovata ise yatay olarak gelişen bir çalıdır. ------------ Hafif dikensi, beyaz çiçekleri var. 20-30 cm boyunda. Resimde kırmızı olarak görünen meyvesinin nar gibi yarılmış hali. Çekirdekleri sert. Kurtçuklar pek seviyor, çünkü daha meyve yarılmadan içine yerleşiyorlar. Düzenleyen xamid : 01-09-2012 saat 10:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Kapari dediğimiz Capparis spinosa ya benzettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Ağustos Çiçekleri-1 Bu yabani bitkinin adı nedir? SAygılarımla ![]() Echinops sp. Herbaryum Düzenleyen fsuzen : 14-09-2012 saat 09:13 Neden: . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|