![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
sedum
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzun zamandir adini merak edip, tohum ve ciceklerini ilgili basliklarda sormus, bir cevap alamamistim. Sayin kelebek calisi'nin verdigi bu cevap, benim sordugum bitkinin de cevabi olabilir mi? Staphylea sp. kelebek calisi Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 03-09-2013 saat 14:53 |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama sonuç olarak merak ettiğiniz bitki türü Staphylea sp. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
"Cionura Erecta (Bodur otu, Babrik, Dağ sarmaşığı) edis2209 Ormanda gördüğüm çiçekleri mürver çiçeğine benzeyen ve onun gibi kötü kokulu, kısa boylu bu beyaz çiçeğin adı nedir ? Düzenleyen syuksek : 21-06-2013 saat 10:17 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn.syuksek daha önceleri bende aynı bitkiyi sormuştum gelen yanıt "Cionura Erecta (Bodur otu, Babrik, Dağ sarmaşığı)" Saygılar. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
Bu yabani bitkinin adı nedir?
Paliurus aculeatus (veya Paliurus spina-christi) Karaçalı edis2209 Bu bitkiyi bir hafta önce görmüştüm. İnsan boyu kadar yükselebilen bir çalı. Dalları kızılımsı, gül gibi dikenli ve her yaprak kökünden sonrakine zig-zag çizerek ilerleyen çok hoş bir görüntüsü var. Ağaçların gölgesinde, tam gölgede yetişiyor ancak tam gölgede kalmış olanlarında meyve yoktu. Eminim çok yaygın bir türdür ama-benim şanssızlığım- bir hafta arayıp bulamadım. Aklımdan çıkmayınca da bugün ayrıca gidip fotoğrafını çektim. Huzura kavuşabilmem için cevabınızı bekliyorum. Teşekkürler. Düzenleyen fcı : 20-06-2013 saat 12:12 Neden: edis2209 tarafından cevaplandı. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Paliurus Aculeatus (Karaçalı) |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Nif Florası Kemalpaşa,İzmir 18 Haziran 2013 Sığırkuyruğunu andıran iri ve bol srı çiçekli görüntüsü ile dikkat çeken ; yapraklarından dolayı sığırkuyruğundan ayırt edilen bu yabani bitki nedir acaba ? Saygılar. |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
dediğiniz gibi sığırkuyruğu |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-05-2013
|
bu bitki nedir,ballıbabayada,ısırganada çok benziyor,ısırgan gibi uzun boylu bir bitki,ismi,ndir acaba,yardımcı olursanız çok sevinirim,bahçelerde çokça var,şimdiden teşekkürler....... http://www.hizliresimyukle.com/image...06/20/k81M.jpg http://www.hizliresimyukle.com/image...6/20/uplCr.jpg ballıbabadan tek farkı,çiçek açmıyor olması,ısırgan gibi yakmıyor,acımtırak bir kokuya sahip,bolca ,etrafta bulunan bir yabani ot... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar,ballıbaba tarzı bişey yardımlarınızı bekliyorum..... |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar ışık durumu nedeni ile çok istediğim gibi çıkmasa da aralarından seçtiğim resimler aşağıda. Eski bir evde görmüştüm. Yıkılmak üzere olan. Kayalık yamaçta da muhtemelen aynı çiçeği görmüş ve resimlerini uzaktan çekmiştim. O kadar maviş Campanula çiçeği aradıktan sonra tesadüfen resimlere bakarken aynı çiçek olduğunu düşünmeye başladım. Hava çok kötü olduğu için güve çok güzel görünmesi nedeni ile onu çekmeye çalışıyordum. Yabani halde çan çiçeği de başka bir yerde gördüm. Ancak onun resimleri de çok iyi olmadı. Benim yeni aldığım yerde oldukları için onlarda problem yok. Güzel resimlerini daha sonra yüklerim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Muda çok teşekkür ederim. Bahse konu bitkinin çekmiş olduğunuz fotoğrafları görmek isterdim.. Bulabilirseniz burada paylaşabilirmisiniz.. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
" Lythrum salicaria " olabilir mi acaba ? |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
bu ballıbaba arkadaşlar,işte diğer aynı resimlerden koydum,bu resimler sezon sonu kurumaya yüz tumuş,penbe çiçekli ballıbaba... ![]() ![]() ve arkadaşlar,ilk çıkanlar,bellide,bitki kurumaya yakın,ufalıyor,nerdeyse ayırd edilemiyor,eger yanılmıyorsam bu iki resimde,ilk iki resimde aynı ballıbaba türü,penbe ballıbaba,sizde bakın,karar verin.... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
bunlarda sezon başlangıcı bahar ballıbabası... ![]() ![]() kuruyunca bile degişebiliyor,bu arada çayı nı yaptım,içtim,oldukça hafif bir içimi var.... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Lythrum thymifolia Kaba aklarotu |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Edis2209. Çiçeklenmiş halde olan resmine bakamadım. Ancak pazar günü beni bir sürpriz bekliyormuş. Aynı çiçeğin sizdeki halde olanını benim bu yıl aldığım dağbağda dere kısmında gördüm. Tomurcuktan çiçek haline geldiği zaman ekleyeceğin. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
bu ballıbabaya ,benzer,bitkinin ismini arıyorum,arkadaşlar... ![]() ![]() sonunda,düzgünce resim yükleyebildim.... |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yalnız ballıbabadan tek ve en önemli farkı,sadece tepede çiçek yok,beş altı tane çiçek,üstüste sıralı olarak geliyor,yani bir degilde sıralı birçok kafa var aynı bu resim gibi,ballıbabada olabilirde,olmayabilir,belki.... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Lamium purpureum gibi. Bir de Monarda citriodora var. Türkiyenin endemik bir Monarda'sı olabilir ![]() Kıyaslayıp kendiniz karar verin. Alıntı:
|
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|