agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bu Bitkinin Adı nedir?
(https)

Beğeni Düzeni809Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2009, 09:08   #271
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Uçları aşırı susuzluktan kurumuş, daha da kurumaması için bitkiyi fazla susuz bırakmamanız gerekmektedir.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 21:35   #272
Ağaçsever

muyurdakul's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2007
Galeri: 1
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba; doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama split rock (Pleiospilos nelii) tohumlarım var, bir sukulent olduğunu biliyorum nasıl bir toprağa ekeceğimi aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama nasıl uygulayacağımdan pek emin değilim 5 tane tohumum var ve korkuyorum neler önerirsiniz? selam ile..

muyurdakul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 21:44   #273
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi muyurdakul Mesajı Göster
Arkadaşlar herkese tekrar merhaba; doğru yerde mi soruyorum bilmiyorum ama split rock (Pleiospilos nelii) tohumlarım var, bir sukulent olduğunu biliyorum nasıl bir toprağa ekeceğimi aşağı yukarı tahmin edebiliyorum ama nasıl uyguluycağaımdan pek emin değilim 5 tane tohumum var ve korkuyorum neler önerirsiniz? selam ile..
Selamlar bulunduğunuz ortam (sıcaklık ve ışık müsait değilse)mart ayının son haftası ekmenizi tavsiye ederim (şahsi deneyimim sonucu)Değişik tavsiyelerde bulunan olabilir.Şimdi ekerseniz 5/1 ihtimal olur Dediğim tarihte ekerseniz 5/4 olma ilimali yüksektir.Tabiiki tohum , ekeceğiniz malzeme kalitesi ve ortam sıcaklığı,ışıkla alakalıdır.
Saygılarımla

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 22:29   #274
Ağaçsever

attaleia's Avatar

Giriş Tarihi: 20-01-2008
kabak cinsi hakkında

****** karadeniz gezisinde aldığım ve tohumlarını ekip bahçemde yetişen kabağın cinsini merak ettim merakımı giderirseniz sevinirim...

attaleia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 22:33   #275
Ağaçsever

attaleia's Avatar

Giriş Tarihi: 20-01-2008
pardon resimler kaldı şimdi tamam şimdiden teşekkürler

Eklenen Resimler

attaleia Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2009, 22:52   #276
Ağaçsever

muyurdakul's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar Mesajı Göster
Selamlar bulunduğunuz ortam (sıcaklık ve ışık müsait değilse)mart ayının son haftası ekmenizi tavsiye ederim (şahsi deneyimim sonucu)Değişik tavsiyelerde bulunan olabilir.Şimdi ekerseniz 5/1 ihtimal olur Dediğim tarihte ekerseniz 5/4 olma ilimali yüksektir.Tabiiki tohum , ekeceğiniz malzeme kalitesi ve ortam sıcaklığı,ışıkla alakalıdır.
Saygılarımla

Johnny Guitar merhaba;

Isı ve ortam müsait gibi, evim güney cephe, eskişehirde oturuyorum, sıcaklık gündüz ortalama 22 derece gece de çok soğuk olmuyor ışık problemim yok gibi tohum sayısı az olduğu için tereddüt ediyorum ne dersiniz uygun mu ekeyim mi? ekmezsem tohumları nasıl muhafaza edeyim?

Eski 12-02-2009, 18:53   #277
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Johnny Guitar merhaba;

Isı ve ortam müsait gibi, evim güney cephe, eskişehirde oturuyorum, sıcaklık gündüz ortalama 22 derece gece de çok soğuk olmuyor ışık problemim yok gibi tohum sayısı az olduğu için tereddüt ediyorum ne dersiniz uygun mu ekeyim mi? ekmezsem tohumları nasıl muhafaza edeyim?
Isı müsait ama güneş ışığı bu günlerde kısa süreli önümüzdeki ay daha müsait diye düşünüyorum direkt güneşe maruz kalmayacak fakat ışık alacak bir bölge daha müsait olur.Ben ektiğimde 5 tohumdam 1 adet alabildim toprak ve aksesuar hepsi tamam fakat iş yerinde olduğu için 7.5 saat ışık alabiliyorlar oda havalar bulutlu ve yağmurlu olduğundan ışık yetersiz gelebiliyor.Bu işin uzmanı bir arkadaşıma danışarak oluşturduğum bir izlenim.Tohumları saklama konusuna gelirsek.10 derce bir ısıda olan nemsiz kuru ortamda saklarsanız iyi olur.Hem bir ay sonra beraber ekersek izlenimlerimiz birbirimize ve diğer arkadaşlara da tecrübe olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla Sümer ÇAVDAR

Eski 12-02-2009, 20:34   #278
Ağaçsever

muyurdakul's Avatar

Alıntı:
Isı müsait ama güneş ışığı bu günlerde kısa süreli önümüzdeki ay daha müsait diye düşünüyorum direkt güneşe maruz kalmayacak fakat ışık alacak bir bölge daha müsait olur.Ben ektiğimde 5 tohumdam 1 adet alabildim toprak ve aksesuar hepsi tamam fakat iş yerinde olduğu için 7.5 saat ışık alabiliyorlar oda havalar bulutlu ve yağmurlu olduğundan ışık yetersiz gelebiliyor.Bu işin uzmanı bir arkadaşıma danışarak oluşturduğum bir izlenim.Tohumları saklama konusuna gelirsek.10 derce bir ısıda olan nemsiz kuru ortamda saklarsanız iyi olur.Hem bir ay sonra beraber ekersek izlenimlerimiz birbirimize ve diğer arkadaşlara da tecrübe olur diye düşünüyorum.
Saygılarımla Sümer ÇAVDAR
Tamam Sayın Çavdar bir ay sonra için sizden haber bekliyorum ben 2 birim torf 2 birim ince kum 1 birim magmatik kayaç kırıntısı ve 1 birim mangal kömürü kırığından oluşan toprak harcımı hazırladım bile selamlar..

Eski 12-02-2009, 20:55   #279
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Tamam Sayın Çavdar bir ay sonra için sizden haber bekliyorum ben 2 birim torf 2 birim ince kum 1 birim magmatik kayaç kırıntısı ve 1 birim mangal kömürü kırığından oluşan toprak harcımı hazırladım bile selamlar..
Sayın muyurdakul çimlenmde kömür kullanmayın isterseniz
1-Saksının en alt kısmına Çiçekçilerde bulunan ince gözenekli file koyunuz karışımın saksı altına ulaşmaması için
2-Onun üstüne kalın çakıl taneleri 1 cm kalınlığında döşeyiniz.
3-Torfu kalın bir elekten geçirip 3 mm kalınlığında olabilir bunu sterilize edilmiş aynı kalınlıkta kumla karıştırıp dibine döşediğimiz çakıl ın üzerine çimlenmeden sonra bitkinin 1 yıl kalacağını tahmin edersek kök salması için kullanacağız.Bu karışıma %10 gibi perlit ve %10 gibi coca peat karıştırabilirsiniz.Köklerin hava almasını daha iyi sağlayabiliriz.
3-En üst kısma 1 veya 1.5 mm elekten geriçirilmiş torf ve sterilize edilmiş kum karışımı ekleyebilirsiniz.Fazla kalın olmaması şartıyla.
Bu karışımları hazırlayıp kutulara sınıflandırabilirsiniz daha kolay olur çimlendirme zamanında.Bu arada kum a dikkat ediniz inşaat kumu değilde akvaryumcularda her ebat kum ve malzemeler mevcut.Bunları temiz bir kapta yıkayıp 150 veya 200 derece fırında 20 dk bekletip soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta bekletebilirsiniz.
Saksının ağzında 3 cm kadar boşluk kalsın üstünü streçle kapattığımızda bir günlük oksijen yetecek miktarda olması lazım.
Tohum çimledirmeden önce ben size haber veririm.Zaten yeni bir kısım tohumlarım elime ulaşmadı.Bu hafta sonuna kadar gelir.
Sağlıcakla kalınız.
Saygılarımla

archangel beğendi.
Eski 13-02-2009, 20:45   #280
Ağaçsever

muyurdakul's Avatar

Alıntı:
Sayın muyurdakul çimlenmde kömür kullanmayın isterseniz
1-Saksının en alt kısmına Çiçekçilerde bulunan ince gözenekli file koyunuz karışımın saksı altına ulaşmaması için
2-Onun üstüne kalın çakıl taneleri 1 cm kalınlığında döşeyiniz.
3-Torfu kalın bir elekten geçirip 3 mm kalınlığında olabilir bunu sterilize edilmiş aynı kalınlıkta kumla karıştırıp dibine döşediğimiz çakıl ın üzerine çimlenmeden sonra bitkinin 1 yıl kalacağını tahmin edersek kök salması için kullanacağız.Bu karışıma %10 gibi perlit ve %10 gibi coca peat karıştırabilirsiniz.Köklerin hava almasını daha iyi sağlayabiliriz.
3-En üst kısma 1 veya 1.5 mm elekten geriçirilmiş torf ve sterilize edilmiş kum karışımı ekleyebilirsiniz.Fazla kalın olmaması şartıyla.
Bu karışımları hazırlayıp kutulara sınıflandırabilirsiniz daha kolay olur çimlendirme zamanında.Bu arada kum a dikkat ediniz inşaat kumu değilde akvaryumcularda her ebat kum ve malzemeler mevcut.Bunları temiz bir kapta yıkayıp 150 veya 200 derece fırında 20 dk bekletip soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta bekletebilirsiniz.
Saksının ağzında 3 cm kadar boşluk kalsın üstünü streçle kapattığımızda bir günlük oksijen yetecek miktarda olması lazım.
Tohum çimledirmeden önce ben size haber veririm.Zaten yeni bir kısım tohumlarım elime ulaşmadı.Bu hafta sonuna kadar gelir.
Sağlıcakla kalınız.
Saygılarımla

Efendim saygı bizden, sabırsızlıkla çimlendirme zamanını haber vermenizi bekliyorum..selam ile..

Eski 25-02-2009, 19:55   #281
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Name:  037.jpg
Views: 2449
Size:  44.1 KB Name:  038.JPG
Views: 2661
Size:  57.9 KB

Bugün rasladığım Sukulent olduğunu düşündüğüm bitkinin adı nedir acaba? Sukulentmidir ? Bir parça köklü kısmından alıp saksıya diktim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-02-2009, 21:42   #282
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Bitkiniz bir sukkulent.Türünün de Sedum album **** Sedum oreganum olduğunu düşünüyorum..kesin teşhisi çiçek rengi belirleyecektir.Çiçeği beyaz ise album ,sarı ise oreganum .

albiza Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 11:53   #283
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Teşekkür ederim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 21:57   #284
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2008
sukulent ama hangi sukulent?

merhabalar...

ben özgünce ...

ağaçlar net ailesine uzun bir zaman önce katıldım fakat daha önce yazmadan forumlarınızı takip ettim.****** bende bir çiçeksever ve doğa aşığıyım.sizlerden benimlede engin bilgilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
resimini gönderdiğim sevimli bitki bir sukulent fakat ben adını tam olarak bilmiyorum , nette yaptığım naçizane araştırmalarımda sedum isimli sukulent bitkiye benzettim fakat emin değilim lütven bu çiçeğimin ismi ve bakımı hakkında bilgilerinizi benimle paylaşın...

saygılarımla...

Eklenen Resimler

ozgunce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 12:45   #285
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sevgili ozgunce merhaba,
Öncelikle hoşgeldiniz. Sizin de dediğiniz gibi sukulentinizin Sedum. Türü konusunda da Sedum anglicum olduğunu düşünüyorum. Bakımı kolay bir türdür. Toprağını nemli tuttuğunuz sürece kayıp vermezsiniz. Sukulentler içinde bakımı en kolay ve zahmetsiz türdür. Yer örtücü özelliği olduğundan hızlı yayılım gösterecektir. Saksınızı büyük ve geniş turmanız bu açıdan iyi olmuş. Zamanla sarkacaktır. Budama yapabilirsiniz. Budanan parçaları köklendirebilir **** Kaktüs Kardeşliği başlığında paylaşabilirsiniz. Sevgiler.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 12:47   #286
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Sedum türlerinin tespiti için faydası olacak bir linki aşağıda sizlerle paylaşmak istedim. Fotoğraflar sayesinde rahatlıkla tespit edebilirsiniz.
Sevgiler.

http://www.sedumphotos.net/v/sedum-a/?g2_page=1

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 19:03   #287
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Sn.Selenn merhabalar...

yardımızın için çok teşekkür ederim. Sizinde belirttiğiniz gibi gönderdiğiniz site linki çok işime yaradı. tabiiki çiçeklerimi paylaşmayı çok isterim. herşey gibi çiçeklerde paylaştıkça daha da güzelleşiyorlar çoğalıyorl,gürleşiyorlar...

teşekkür ve saygılarımla...

ozgunce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-03-2009, 23:03   #288
Yeni Üye

sweet_cat's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2009
Aloe aristata
izzeterisen

resimdeki çiçeğin sukulent olduğunu düşünüyorum fakat türünü bulamadım.aloe vera olabilirmi acaba?

Eklenen Resimler

sweet_cat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 19:41   #289
Ağaç Dostu

osmann's Avatar

Giriş Tarihi: 19-06-2008
Sayın limon, o gördüğünüz sukulentten ben de birkaç dal istesem çok şey istemiş olur muyum? Sanırım siz bu sukulenti doğal olarak dışarda görüp edindiniz. Eğer size zahmet olmayacaksa bana da birkaç dal ya da kök gönderebilir misiniz?Bana özelden ulaşabilirsiniz.

osmann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 19:42   #290
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
Merhaba

Evimde uzun zamandır büyüttüğüm ama ismini bilmediğim çiçeğimin adı nedir?
Çok sevdiğim için işyerinede diktim.
Forumunuza yeni katıldım. İnşallah soruyu doğru yere sormuşumdur.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Eklenen Resimler

mozturkgss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 21:47   #291
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Sayın mozturkgss,çiçeğinizin adı spathiphyllum,arama kısmından ismi yazarsanız daha detaylı bilgilere ulaşırsınız..

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 21:55   #292
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Çiçeğinizin yapraklarında çok fazla kararmalar mevcut,okumanızı tavsiye ederim.[COLOR="Navy"]
Spathyphyllum bakımı hakkında ingilizce bir kaynağın çevirisinde bu tür bitkilerin yarı gölge ve gölgeyi sevdiğini,daha sağlıklı ve hızlı geliştiğini öğrendim.Aydınlık ortamlarda ise gelişimin yavaşladığı,çiçeklenmenin azaldığı ve yaprakların uçlarında önce sararmaların ve sonrasında telafisi mümkün olmayan kahverengi ve sert kurulukların düzeltilemeyeceğini öğrendim.

Bitkide problem varsa yapılabilecek en iyi şey bitkiyi daha az ışık gören gölge bir yere almak,mart-ekim aylarında 15 günde bir,kasım-şubat aylarında ise ayda bir kez gübrelemek tavsiye ediliyor.

Yapraklarda sararmalar ve kahverengi yanık tarzı lekelenmeler mevcut ise bitkinin toprak içindeki azotu daha iyi emmesi için yapraklarına birer hafta arayla toplam 3 hafta piyasada satılan tonikleri ince püskürten bir sprey kutusu ile sıkmakta yapraklarda oluşacak sararmaları ve lekelenmeleri önlüyor.

Ben bu tonikten sadece bir kez uygulamama rağmen değişiklikleri görebiliyorum.Kireçli suya karşı hassas bir yapısı var.

COLOR]
Sitede yelken çiçeği **** barış çiçeği olarakta bulabilirsiniz.

Eski 10-03-2009, 08:48   #293
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-03-2009
Çok teşekkür ederim.
Son bir senedir çiçek açmadığının nedeni galiba güneşli ortamda bulunması.

mozturkgss Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2009, 09:36   #294
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Bu konu başlığı bilmediğimiz sukulentlere ait.

Neden yelken çiçeği başlığı altında yazışmıyorsunuz?

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2009, 15:03   #295
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yamacsonmez Mesajı Göster
Merhabalar,

Evimin balkonunda yaklaşık 1 yıldır pek de özenle bakmadığım fakat resimlerde görünen çiçekleri verdikten sonra kesinlikle daha fazla özen göstereceğim çiçeğim Fakat açıkçası türünü bilmiyorum ve bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevnirim. Her ne kadar çiçeklerin görüntüsü "bence" mükemmel olsa da inanın kokusu hiç de öyle değil.

Not: Eğer konunun başka bir yerde açılması gerekiyorsa veya daha önceden açıldıysa,silip doğru yerde açabilirim.
Çok güzel bir bitki,dalları çok sade ama çiçeği çok ihtişamlı,İstanbul'da nerden bulabiliriz acaba?

Eski 01-04-2009, 23:30   #296
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Bu leş kaktüsü, konu başlığı altında İstanbul'daki arkadaşlara bir çağrı yapın, temin edemezseniz ben yollarım.

Eski 01-04-2009, 23:41   #297
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Teşekkürler sevgili Berduray..

Eski 05-04-2009, 16:12   #298
Ağaç Dostu

Emel's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2009
Kazayağı
berduray

Arkadaşlar bu fotoğraftakiler sukulentmidir? Eğer öyleyse türü nedir? Bu dalları bu sabah yürüyüşümde yolda sahil kenarından aşırdım eve gelince torfa diktim.. Acaba tutarmı ? Nasıl bakmalıyım, yardım ederseniz çok mutlu olucam

Eklenen Resimler

Emel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2009, 17:33   #299
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sweet_cat Mesajı Göster
resimdeki çiçeğin sukulent olduğunu düşünüyorum fakat türünü bulamadım.aloe vera olabilirmi acaba?
Aloe veraya benziyor ama değil. Şu linke bir bakar mısınız?
http://www.succulents.co.za/aloes/dw...e-aristata.php

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2009, 18:41   #300
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Emel Mesajı Göster
Arkadaşlar bu fotoğraftakiler sukulentmidir? Eğer öyleyse türü nedir? Bu dalları bu sabah yürüyüşümde yolda sahil kenarından aşırdım eve gelince torfa diktim.. Acaba tutarmı ? Nasıl bakmalıyım, yardım ederseniz çok mutlu olucam
Bitkiniz "kazayağı"dır.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025