Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar
Sayın muyurdakul çimlenmde kömür kullanmayın isterseniz
1-Saksının en alt kısmına Çiçekçilerde bulunan ince gözenekli file koyunuz karışımın saksı altına ulaşmaması için
2-Onun üstüne kalın çakıl taneleri 1 cm kalınlığında döşeyiniz.
3-Torfu kalın bir elekten geçirip 3 mm kalınlığında olabilir bunu sterilize edilmiş aynı kalınlıkta kumla karıştırıp dibine döşediğimiz çakıl ın üzerine çimlenmeden sonra bitkinin 1 yıl kalacağını tahmin edersek kök salması için kullanacağız.Bu karışıma %10 gibi perlit ve %10 gibi coca peat karıştırabilirsiniz.Köklerin hava almasını daha iyi sağlayabiliriz.
3-En üst kısma 1 veya 1.5 mm elekten geriçirilmiş torf ve sterilize edilmiş kum karışımı ekleyebilirsiniz.Fazla kalın olmaması şartıyla.
Bu karışımları hazırlayıp kutulara sınıflandırabilirsiniz daha kolay olur çimlendirme zamanında.Bu arada kum a dikkat ediniz inşaat kumu değilde akvaryumcularda her ebat kum ve malzemeler mevcut.Bunları temiz bir kapta yıkayıp 150 veya 200 derece fırında 20 dk bekletip soğuduktan sonra ağzı kapalı bir kapta bekletebilirsiniz.
Saksının ağzında 3 cm kadar boşluk kalsın üstünü streçle kapattığımızda bir günlük oksijen yetecek miktarda olması lazım.
Tohum çimledirmeden önce ben size haber veririm.Zaten yeni bir kısım tohumlarım elime ulaşmadı.Bu hafta sonuna kadar gelir.
Sağlıcakla kalınız.
Saygılarımla
|
Efendim saygı bizden, sabırsızlıkla çimlendirme zamanını haber vermenizi bekliyorum..selam ile..