![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-11-2023
|
Bu nasıl bir ağaç?
Sayın Arkadaşlar, Bunu bahçede buldum, bu bir ağaç mı? Sarmaşık mı? Bilen varsa yardımcı olabilir mi lütfen? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2015
|
İhtimal ki leylak |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bir ağaç. Ligustrum japonicum. Türkçe adıyla Kurtbağrı. Genellikle çit bitkisi olarak kullanılsa da park ve bahçelerde küçük ağaç olarak da bolca bulunur. Yaz başında salkım şeklinde kokulu beyaz çiçekler açar. Kurtbağrı çiçeğinin kokusu benim için yaz demektir çocukluğumdan beri. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2019
|
![]() Merhaba, Mersin Marina sahil yolu boyunca bu ağaçlardan var. Gölgesi harika, kökleri yüzeyde görünüyor. İlk defa Mersin'e geldim ve bu ağaçlar çok hoşuma gitti. Resim çekmek aklıma gelmediği için bu fotoğrafı belediyenin sayfasında bulabildim. Bir kaç kişi Kıbrıs kauçuk ağacı dedi, ama pek emin değildiler. Bilenler paylaşırsa sevinirim. Ayrıca, yetişme şartları hakkında bilgi veren olursa harika olur. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2016
|
Çitlembik Ağacı (Celtis aetnensis)
Teşekkürler. Forumda çitlembik için verilen bilgileri gezinirken farkettim ki bizim ağaç Celtis aetnensis türünde. Kışın yapraklarını döküyor ve meyveleri hep yeşil oluyor. Anladığım kadarıyla ülkemizdeki türlerin meyveleri genellikle mor. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2018
|
Merhaba , uzun süredir saksıda olan bu palmiyeyi toprağa diktim ancak hava şartlarına dayanıp dayanamayacağını öğrenmek için türünü öğrenmek istiyorum. Palmiye türlerine baktım ancak kıyaslama yapamadım.Yardımlarınızı bekliyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
TRACHYCARPUS FORTUNEI Çin Yelpaze Palmiyesi, Kıllı Gövdeli Palmiye (Chamaerops exelsa) |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Porsuk |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-04-2020
|
Bu çiçek açınca beyaz beyaz açıyor küçük küçük çok güzel kokuyor hanımeli değil ama. Adını biliyor musunuz |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Resim epey uzak kalsa da gardenyayı andırıyor. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Merhaba, saksılarımdan birinde kendiliğinden çıkan bu ağacın adını bilen var mıdır? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| hangi ağaç türüne ait, palmiye türleri, tür bilgisi |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|