![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-07-2020
|
Tekrar merhaba, 6 ay kadar önce bir seyyar satıcıdan 2 adet yukka benzeri bitki almıştım cinslerini bilmiyorum, satıcı da bilmiyordu. Sadece birisinin ağaç gibi büyüdüğünü diğerinin küçük kaldığını söylediğini anımsıyorum. Bir köşede unuttuğum bu bitkileri kışın saksıdan toprağa geçirmek istiyorum. Cinslerini veya türlerini bilenler söyleyebilir mi böylece dikim için daha doğru bir yer seçimi yapabilirim. Teşekkürler .) ''İlk iki resimdeki bitki, yaygın biçimde salon bitkisi olarak yetiştirilen ev yukkası (yucca gigantea ya da diğer adıyla yucca elephantipes), üç ve dört numaralı resimdeki bitki ise bahçe ve parklarda sıklıkla gördüğümüz yucca filamentosa... Yucca filamentosa soğuğa son derece dayanıklıdır ve içeride iyi ve sağlıklı gelişmiyor... Yucca gigantea Marmara'da dışarıda donuyor, ama sizin ikliminizde sanırım bahçeye de dikseniz sıkıntı olmaz...'' Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, sayın mesut temiz. (düzeltme ile nasıl alıntı yapılır bilmiyorum.) Düzenleyen Mihael Nasr : 12-08-2021 saat 23:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Alıntı:
İlk iki resimdeki bitki, yaygın biçimde salon bitkisi olarak yetiştirilen ev yukkası (yucca gigantea ya da diğer adıyla yucca elephantipes), üç ve dört numaralı resimdeki bitki ise bahçe ve parklarda sıklıkla gördüğümüz yucca filamentosa... Yucca filamentosa soğuğa son derece dayanıklıdır ve içeride iyi ve sağlıklı gelişmiyor... Yucca gigantea Marmara'da dışarıda donuyor, ama sizin ikliminizde sanırım bahçeye de dikseniz sıkıntı olmaz... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2021
|
Böbrek kumu düşürmek için çayını yapacaktım, bu ağaç avokadoya çok benziyor, bahçe sahibi; buna tarçın defnesi derler dedi, sizce türü ne? https://www.google.com/maps/place/%C...3!4d26.9286002 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-11-2012
|
Ağaç ismi
Cümleten hayırlı pazarlar. Bu ağacın adını bilen var mı üzerinde yaban mersinine benzer meyveler var bunlar yeniyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2016
|
Sokak benjamini (ficus microcarpa nitida) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2021
|
31 aralık 2021
Bu ağaç hangi tür? Yer: ANKARA |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2022
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
2. resim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bu ağacın adını bilen var mı?
Yer İstanbul. Boyu 4 m kadar. Geçen yıl bir hanım bu ağacın taze yapraklarını topluyordu şifalı diyerek. Adını da öğrenmiştim ama bildiğim bir ad değildi, unutmuşum. Öğrendim. Çitlembik ağacı imiş. Hani şu yapraklarındaki anomali yüzünden fark edilen çitlembik. Başlangıçta yeşil iken sonradan hastalanıp kırmızı kenarlı kıvrık ve süslü hale gelen yapraklar. Düzenleyen nil : 17-12-2023 saat 17:52 Neden: sorunun cevabını buldum, ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
pistacia atlantica imiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
|
bahçemde biten kırmızı yapraklı bu eriğin cinsini bilen var mı acaba? https://imgyukle.com/f/2022/04/16/RCL4V8.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Moderatör
|
Alıntı:
agaclar.net'teki sayfasının linki de şu: http://www.agaclar.net/forum/sert-ce...eler/17903.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ben de internette araştırınca bir şeyler bulmuştum ama bahçemde kendiliğinden bittiği için buna ihtimal vermemiştim doğrusu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2022
|
Bu ağacın adı nedir
Oya ağacı diye diktiğim bu ağacın oya ağacı olup olmadığından emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Moderatör
|
Bu bitki bahçede uygun olmayan bir yerde çıkmıştı, birkaç hafta önce küçük bir kaba aktardım... Bir ağaç türü olduğu belli de, nedir acaba? Topraktan çıkarıp kaba dikince yapraklarında biraz deformasyon oldu, ancak türü bilen birinin tanımasına yetecek kadar net göründüğünü umuyorum... (Bu arada, bitki sağlıklı durumda ve resimde de görülebileceği gibi yeni yapraklar da vermeye başladı...) Türünü bilirsem uygun bir yere dikme şansım olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2006
|
Tür Tespiti
Merhaba, Ekteki fotoğraflarda yer alan ağacın türünü kitaplarımdan tespit edemedim. Türünü bilen varsa şimdiden çok teşekkür ederim. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Moderatör
|
Antep fıstığı ya da yakın bir tür olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
|
üzerindeki kırmızı yapının daha yakından görünüşü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Moderatör
|
Antep Fıstığı veya aynı "cins"ten menengiç ağacı gibi türlerde yaprak bitlerinin yol açtığı yaprak mazısı o yapılar... Şu resimde gösterilene oldukça benziyor: https://upload.wikimedia.org/wikiped...ls%29_2601.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Bu ağaç ne ağacı? Üzerindekileri kuş yuvaları sandım ama değilmiş. Dal ve yaprak öbekleri.Top top duruyorlar. Ökse Otu Mesut Temiz Düzenleyen kartal124 : 08-12-2022 saat 20:55 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Moderatör
|
Alıntı:
En yaygın görüldüğü ağaçlar da Elma, erik, kiraz, kestane, akçaağaç, akasya, kavak, söğüt, meşe ve armutmuş... Daha ayrıntılı bilgi için sayfasına bakabilirsiniz: http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...kiler/2544.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-12-2022
|
Merhabalar. Bu tipik görünümlü sert kenarlara sahip kıvrılarak giden dallar/kökler hangi ağaca ait. Türkiyede yetişiyor ama hangi ağaç bulamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
Cok ilginc. Hangi sehirde gordunuz bu bitkiyi. belki iklimi ve toprak yapisiyla ilgili bilgi bulursak hangi bitki oldugunu da buluruz. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-03-2023
|
Almayı düşündüğüm arazideki ağaçlar
Ne ağacıdır acaba? Yardimci olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Resimler net değil ama ceviz gibi duruyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2023
|
Merhaba, bu fidan bahçede çok hızlı bir şekilde büyüyor, annem mayısta bir ağaçtan dal koparıp dikmiş, ne olduğuna emin değiliz. Altlardaki ilk yaprakları ilk fotoğraftaki gibi, üstlerde daha yeni çıkardığı yapraklar da ikinci fotoğraftaki gibi biraz farklı çıkıyor.. Sizce bu agaç nedir? ![]() ![]() Düzenleyen burakatas : 13-07-2023 saat 03:00 Neden: . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hangi ağaç türüne ait, palmiye türleri, tür bilgisi |
|
|