Bu ağaç türünün ismi?
Merhaba doğa tutkunları.Resimdeki tohumun hangi ağaç türüne ait olduğunu bilenler bu mesaja cevaben yazabilir mi?Tohumu döken ağacın tanıtım levhasında ağacın ismi ova akçaağacı diye geçiyordu.Ancak internette kısa bir araştırmada gördüm ki ova akçağaçlarının resimlerinde yaprakları çınar ağacı yapraklarına benziyordu ve ayrıca yapraklarını kış mevsiminde döktüğü söyleniyordu.Oysa bulduğum tohumların döküldüğü ağacın yaprakları daha çok iğne yapraklı ağaçların türünden geliyordu ve geçen kış yaprak dökmediğini de biliyorum.Sanırım bu ağacın bulunduğu bahçede ağaçların tanıtım yazılarında karışıklık var.Bu arada çekirdekten filizlendirdiğim Ginkgo Biloba-Maidenhair tree-fidanlarına bahçeler arıyorum.250 milyon yıldır değişmeden günümüze ulaşmış bu ağaç türü günümüzde ne yazık ki nesli tehlike altında olan türler listesinde.Nedenleri arasında çelikle çoğaltmanın tercih edilmesi ve betonlaşma ilk akla gelenler.Oysa bitki hastalıklarına ve şehrin olumsuz koşullarına-sözgelimi havakirliliğine karşı-dirençlidirler.40 m'ye kadar boylanabilirler ve binlerce yıl yaşayabilirler.Uygun bahçelere fidan paylaşabilirim.Saygılarımla..
|