![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Ardic oldugunu tahmin ettigim ama burada da arastirdigim resimlerden emin olamadigim agacim. Tam olarak cinsini ve budanip budanmayacagini ögrenebilirsem cok sevinirim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
|
Ayni sekilde ardic oldugunu düsündügüm yazin yesil olan yapraklarinin kisin sapsari oldugu cok sedigim agacim. Bunun da budanip budanmayacagini ögrenmek isterdim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Ağaç Dostu
|
Bu da cam benzeri kisin ignelerini döken, büyümeyen bir agac. Gecen yil bicimsiz uzadigi icin tepesinden biraz budamistim agaca bir zarari olmadi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Ağaç Dostu
|
ardıç
Bu diken ardıcı diye andığımız kırmızı nohut büyüklüğünde meyveleri olan. Bir tane evin önünde eskiden kalmış, dökülen ibreleri diken gibi rahatsız ettiğinden mecburen kestim. Ama tesadüfen bahçenin arka tarafında bir yenisi çıkmış kışın onu iyibir uygun yere taşıyacağım. Ama kestiğimin meyvesi hiç olmuyordu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
Ağaç Dostu
|
süs eriği
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#786 | |
Ağaç Dostu
|
sedir
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#787 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Ağaç Dostu
|
Yanitlariniz icin cok tesekkür ederim. Iklimimiz yumusak degil oldukca sert. Kisin hava sicakligi -20lere kadar inebiliyor. Genel olarak -10 civarinda. Ama cok dayanikli bir agac. Mazi dediginiz agacin budanip budanmadigini ögrenmek istemem cok boy atmasindandi. Tepesinden biraz budayip ´boyunu kontrol altinda tutabilirmiyiz diye merak etmistim. Saygilar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#789 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2007
|
Merhaba, Bayram tatilinde (30.09.2008), Çanakkale - Biga - Kepekli köyü kırsalında bir ağaca rastladım (40 derece 16 dakika 12 saniye Kuzey - 27 derece 29 dakika 39 saniye Doğu). Boyu ortalama 3-4 metre kadardı. Genç bir ağaç olduğu anlaşılıyordu. Misket büyüklüğünde, elmaya benzer kokusu ve ekşi bir tadı olan meyveleri vardı. Yerel olarak "Keçi elması" ya da "Yabani elma" olarak adlandırılıyormuş ancak ben "Malus" cinsine ait olup olmadığını anlayamadım. Bu ağacı tanıyan var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#791 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2008
|
Merhaba, Ben kitap çevirmeniyim ve zaman zaman ağaç ve çiçek isimleri konusunda zorluk yaşıyorum. Bu yüzden de bu foruma üye olmaya karar verdim. Bazen bir ağaçtan bahsediliyor, ve ben o ağacın türkçe ismini bir türlü bulamıyorum. Son örnek de şu: "Sycamore." Elimdeki sözlüklerde bu ağaca, "amerikan çınarı, frenk inciri, cümbez ağacı" gibi tanımlar yapılmış. Ama hangisinin doğru olduğunu bulamadım. Benim aradığım ağacın pervane benzeri tohumları olduğundan söz ediliyor. Tohumun otoğrafı da şu: http://www.dkimages.com/discover/previews/743/41294.JPG Bu hangi ağacın tohumudur? Beni bu konuda bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-10-2008
|
ağaç ismi
Sevgili arkadaşlar, Kıbrıs'ta beyaz çiçekleri güzel kokan bir ağaç gördüm, ismini bilen var mıdır? Yaprakları yenidünyaya benziyor |
![]() |
![]() |
![]() |
#795 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kıbrıs'ta plumeria alba (ingiliz yasemini) denilen ve sizin tanımınıza uyan ağaçlar var. Google'dan ingiliz yasemini yazarak bir sorun bakalım. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Sayın MSaygin, Türkçesi Mercan ağacı, Latincesi Erythrina galli. Trabzon da çalıştığım kurumun bahçesinde mevcut. Fakat sahilde yetişiyor, rakımı 200 m. olan yerlerde donuyor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |
Ağaç Dostu
|
bu misafir
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |