![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2009
|
Erguvan
Ekteki ağacı ben Erguvan olarak biliyorum. Normalde, nisan ayında açıyor ancak bu sene eylülde de açtı... Ancak tüm ağaç çiçekler ile bezenmiyor. Küçük olduğundan mı? Fasulyeleri de var. Bu ağaç erguvan'ın bir türümüdür? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Bu çok güzel bir ağaç, kuşlar bitirmişler meyveleri. Bilen var mi hangi tür? Tohum resmini çektim, belki şimdi bilen olur? Tohumlar yaklaşık 2mm uzunlukta. Düzenleyen istcallst : 13-10-2009 saat 09:03 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Merhaba arkadaşlar , bu bitkinin ismini ve nasıl çoğaltalabileceğimi bilen varmı acaba ? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bitkini adı, Callistemon Viminalis- Kırmızı fırça Çalısı-Afgan Sögüdü-şişe fırçası gibi adlarla bilinir. İlkbaharda çeliklerinden ve tohumlarından üretilebilir. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet, eğer yaprakları ezildiğinde limon kokusu veriyorsa, Sayın Volare' nin yazdığı gibi, Callistemon Citrinus' tur. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
çok teşekkurederım arkadaslar , evet mentollu bı kokusu var , bıraz okaliptus yapragının kokusuna benzıyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2009
|
![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşlar öncelikle merhaba, Bulunduğumuz yerin bahçesindeki ağaçlardan iki tanesinin türünü belirlemede sizden yardım istiyorum.Bunların ikisinin de altındaki bilgilendirme levhalarına ÇAM yazılmış ama ben yukarda resimleri olan (1,2,3 ve 4) ağacın Japon Çamı, aşağıdakinin (ABC)de Doğu Karadeniz Göknarı olduğunu düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca siteye emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara da teşekkür ediyorum. Görüşmek üzere. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Kastetiğim sadece 3 ve 4'cü resim . Evimdeki çamın dal ve iğnelerine benzer . Biz salonumuzda bakabiliriz , bu onun doğada yetişemiyeceği anlamına gelmez ![]() Bu linkte olduğu gibi . Dal ve iğneleri . Saygılar . Düzenleyen Volare : 15-10-2009 saat 01:21 Neden: link ekleme |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2008
|
Ali Bey, İlk tahmininiz doğru Japon kadife çamı.. ABC 'yi ise net göremedim.. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/attachm...8&d=1255356855 http://www.agaclar.net/forum/attachm...7&d=1255356855 Arkadşımdan aldığım bu fidelerin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Arkadaşım bir ağacın çiçeklerini kopardığını ve ekince bunların çıktığını söyledi. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu Ağacın Adı/Türü nedir?
Merhaba ağaç dostları Fotoğrafta görüen sadece kırmızı çok hoş görünumlu çiçekler ateş ağacınamı aittir.fotoğrafı olmayan tohumu ıse baklagıller famılyasına benzemektedır 10 cm uzunluğunda fasulye gibi bu konuda bigisi olan arkadaşların yardımcı olmasını temennı ederım şimdıden teşekkurler ağaç dostları... Erythrina crista galli Mercan Ağacı, horoz ibiği ağacı |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Merhaba arkadaşlar, Bu ağacı tanıyan var mı? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2009
|
Merhaba arkadaşlar bu ağacın adını bilen varmı acaba? Ağacın ismiÇin kavağı (Pawlonia tomentosa Düzenleyen godofwar : 29-10-2009 saat 10:05 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Godofwar; Çin kavağı (Pawlonia tomentosa) ağacı bence, tohumları ve yaprak şekli çok benziyor... Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2009
|
Alıntı:
Teşekkürler . İlginizden dolayı evet Çin kavağı dediğiniz gibi. |