![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Evet benziyor. Fidancı bana bunun bir çam türü olduğunu söyledi ama pek de inandırıcı gelmedi.. Gönderdiğin o ağaca benzer ağaçlar ibzim burda bazı evlerin bahçelerinde de var. O civarlarda birilerini görürsem soracağım o ağacın türünü de.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
oktars;ilginç olan bu ağaç için 'Japon Sediri' 'Japon Çamı' ve 'Kadife Çamı' diye farklı Türkçe isimler var farklı sitelerde. Yani kafa karıştırmak için birebir ![]() Yalova'da evlerin bahçelerinde gördüğümü söylediğim ağaçlar Cryptomeria japonica, ondan emin oldum şimdi. Ama benim ağacım konusunda halen biraz şüphem var. Çünkü Cryptomeria japonica'yı Arboretumda da görmüştüm ve ibrelerine dokunmuştum. Yumuşak bir plastik hissi veriyordu ibreleri. Oysa benim ağacınkiler insanın eline battı mı acıtıyor.. Yine de ben yılmaz'ın yazdığının doğru olduğuna inanarak ağacıma Cryptomeria japonica muamelesi uygulayacağım ![]() Yardımlarınız için teşekkürler |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2005
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
ardıç
Bu diken ardıcı diye andığımız kırmızı nohut büyüklüğünde meyveleri olan. Bir tane evin önünde eskiden kalmış, dökülen ibreleri diken gibi rahatsız ettiğinden mecburen kestim. Ama tesadüfen bahçenin arka tarafında bir yenisi çıkmış kışın onu iyibir uygun yere taşıyacağım. Ama kestiğimin meyvesi hiç olmuyordu. |
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler |
bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç |
|
|