![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Sayın balbay, Katalpa da Pavlonya'ya benziyor (gövde ve yaprak şekli) ama onun çiçekleri beyazdır. Bir de onu arasanız |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Teşekkür ederim Sayın makts61, Ege Ordu Komutanlığı bahçesine gidip baktım. Siz haklıymışsınız. Bu da paulownia imiş. Tek fark bu ticari amaçlı olan cinslerden değil daha çok peyzaj amaçlıymış. Tam adını da mail le yollayacaklar. Gelince size de bildiririm. Bu arada arıcılık için mükemmel bir ağaç. Sanki üzerinde 4 kovan arı vardı)) |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Cem bey merhaba, Resimlerdeki ağaç Quercus coccifera (Kermes Meşesi). Akdeniz bölgesinde çok yaygın olan bir ağacımız. Genellikle otlatma ve insan etkisi ile (Baltalık) hep çalı formunda görülür. Ancak mezarlık yatır gibi dokunulmayan yerlerde gayet büyük örneklerine rastlanmakta. Sizim fotoğrafladığınız ağaç da öyle. Anıt ağaç olma özelliklerine sahip gibi görünüyor. Bu konuda forumda ve web de araştırma yaparsanız anıt ağaç tescili ile ilgili dökümana ulaşabilirsiniz. İyi günler diliyorum. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bu ağaçla benim aşağıdaki linkte sorduğum ağaç aynı ağaç mı acaba? http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=22915&c= |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Ne tür bir turunçgildir bu?
Merhaba, Geçtiğimiz hafta ikea'da görüp aldığım fotoğraflardaki ağacın bildiğimiz mandalina olduğunu düşünüyorum, doğru mudur? Etiketinde yazan "citrus" ifadesiyle araştırma yaptığımda "citrus fotunella" beni bir şekilde bu siteye ulaştırdı. Kumkuat ile ilgili yirmiküsur sayfalık yazışmaları dün akşam okudum, acaba bu da onun "meiwa" cinsi olabilir mi diye, anladığım kadarıyla ilgisi yok. Fakat bu esnada kumkuat'a hayran oldum. Sizlere sorum; Bu ağacın ismi nedir? Nasıl bir ortam ister? Nasıl bir bakım yapmalıyım? Sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Kendi cevabımı kendim buldum. Tabi yine bu forum sayfalarından. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2495 Citrus madurensis (Calamondin) imiş. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı ağaç değil, sizin gönderdiğiniz Phillyrea latifolia (Oleaceae) Akçakesme. İyi günler diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2008
|
Merhaba
Bu bitkinin adını öğrenmem mümkün mü? Henüz yapraklı değil ama çok karakteristik bir dal yapısı var. Dört köşeli ve köşeler odunsu bir görünüm sergilerken araları yeşil. Umarım fotoğraflardan anlaşılıyordur. Çok teşekkürler ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() Saksılarımda çıkan hiçbir yabancı bitkiyi ot olduğundan emin oluncaya kadar kıyıp koparamıyorum. Sukulentin dibinde agaç olmaya başlayabiliyorlar Fotoğraflardaki bildik bir fidan mıdır? Oğlum kaysı olabileceğini söylüyor. "Balkonda meyve yerken dikmiş olabilirim" diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, söküp atamam. Bilinen bir tür ise bahçesi olan bir arkadaşımıza verebilirim. Yardımlarınız için teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
|
Bu ağacı tanıyan var mı?
Maalesef 40 yaşıma kadar hiç farkına varmadım ve o günden beri de bu ağacın ismini bilen bir kişiye rastlayamadım. Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayin Ayla Yildirim, bu sayfada 3-4 mesaj yukarisini okusaniz(914. mesaj) agacin Paulownia oldugunu gorecektiniz. 17 cesidi olan Paulownia hakkinda asagidaki linkten de bilgilere ulasabilirsin. http://en.wikipedia.org/wiki/Paulownia |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bunun bir ağaç olduğunu düşünüyorum. Belki akçaağaç ama emin değilim. Bilen var mı? http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1239688992 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Fotoğraftaki çiçek hangi ağaca aittir?
Arkadaşlar merhaba. Yeni üyeyim. Bir hata edersem şimdiden özür dilerim. Ekte bir fotoğraf gönderiyorum. Bu fotoğraftaki çiçeğin (ki şu sıralar açık vaziyetteler) ait olduğu ağacı bilen varsa bilgilendirebilir mi? Teşekkürler. Nazik ALTINEL |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Çam ağacımın türü
Herkese mutlu günler.Sitemize yeni üye oldum ve herkese merhabalar demek istiyorum. Aşağı resimdeki çam ağacını bir arkadaşım alışveriş sonrasında bir mağazanın hediye etmesiyle sahip olmuştu ve o da bu bitkiyi bana vererek bu hobiyle tanışmamı sağladı. ![]() Merak ettğim konu bu ağacın türü.Ağacın türü,bakımı,güneş isteği,gübreleme ihtiyacı,bakımı, su şartları gibi kıstaslarda yardımcı olursanız sevinirim. Dün toprak değişimi yaptım ve 12 litrelik bir saksıya aldım.Toprak olarak torf kullandım. Sağlıklı Bitkiler. Düzenleyen merenptah : 28-04-2009 saat 12:00 Neden: resim ekleme |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-10-2009
|
Ladine benziyo. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Bence 1. mesajdaki ağaç Chamaecyparis Lawsonia "Ellwoodii" 2. mesajdaki ağaç net görünmemekle birlikte Abies bronmulleriana" (Uludağ Göknarı) İkinci resimdeki ibrelinin lider sürgününün ucundaki gözler (3 ya da 5 göz var) göknarı andırıyor bence. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2009
|
bu ağaçın adı ve nereden bulabilirim?
Merhabalar, Ben bu ağacın adını ve fidanını nereden bulabileceğimi sormak istiyorum.. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2009
|
Sebahattin Bey, çok çok çok teşekkür ederim. Düzenleyen Fincan : 19-05-2009 saat 22:27 |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
Bu Ağacın İsmi Nedir
Sayın yetkili; Size Gaziantep ilinden yazıyorum. Ağaçlar ve bitkiler konulu bir sitenin olduğunu tesadüfen buldum. Siteniz özenle hazırlanmış, inanılmaz güzel ve faydalı bilgiler var. Apartmanımıza ait bahçede resimlerini gönderdiğim bir ağaç var. Akasyagillerden belki ama çiçekleri akasya çiçeklerinin yapısından farklı mor rengin yoğunlukta olduğu kenarları daha koyu renge sahip. Önce yeşil ardından sararan nohut büyüklüğünde salkım taneleri var. Ben ismini bilmiyorum. 10-12 metre boyunda baharda çok güzel kokan mor çiçekler açan bir ağaç. Çiçekleri o kadar güzel kokuyorki leylak kosunu andırıyor. Evim apartmanın 4.katında olamsına rağmen dairemizi geçen boya sahip. İsmini öğrenmemde yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Ayrıca yetiştirilmesi ne şartlarda olabilir, fidanını kolay temin edebilirmiyim. **** kendim genç sürgünlerinden yetiştirebilirmiyim. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-01-2009
|
Aynı ağaçtan manisada sigorta hastanesının bahçesinde var.Kış mevsiminde o altta gorulen tohumlarla doluyor üstü.Ama malesef bende adını bılmıyorum. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2009
|
Sayın Selahattin YILMAZ ilginiz için teşekkür ederim. Bahçemde yetişen ağacın ismini sayenizde öğrendim. Sizin aracılığınız ile siteyi hazırlayan ve ilgi gösterenlere de teşekkürlerimi sunarım. Saygılarımla. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bu ne ağacı, kennedy'deki ağaçlar, soru beyaz çiçekli ağaç |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|