![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Teşekkürler Mine Hn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-07-2007
|
Çok teşekkür ederim.Evet,bu ağacın meyveleri aynen böyle idi...Demek bu ağac Sophora Japonica imiş...Tekrar tekrar teşekkür ederim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Fotoğraftan çiçekleri tam seçemiyorum, galerideki fotoğraf ile karşılaştırmanızı öneririm. http://www.agaclar.net/galeri/showim...p?i=8122&c=462 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2008
|
Çok teşekkür ederim Mine Hanım, Resimlerin boyutlarını küçültürken netliklerini bozmuşum, ama kesinlikle haklısınız bu bir süs şeftalisi yolladığınız resimle de karşılaştırdım çok benziyor. Etrafımdaki bütün ağaçların, çiçeklerin isimlerini öğrenmek istiyorum, bir kısmını biliyorum ama eksiklerim var. Yardımlarınızla umarım başarılı olurum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
|
Bu ağaçları bana dün bir arkadaşım hediye etti. Aldığı yerden bitkinin adını öğrenememiş. Eklediğim fotoğrafta da görülebileceği gibi beyaz renk çiçekleri var. Birinci fotoğrafta arka planda görülen bir de pembe renginden aldı ama onun çiçeği henüz açmamış. Tarife göre bodur bir ağaç türü imiş. Acaba bu bitki konusunda bana yardımcı olabilecek olan var mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-08-2005
|
Bu ağaç erguvanın bir türümüdür?
Herkese Merhaba, Bu ağaç senelerdir Yalova Merkez'de derenin yanındadır. Baharları böyle güzel çiçekler açar. Acaba erguvanın bir türümüdür? Neyi sever, neyi sevmez? |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
|
sgokce, süs kirazı olabilir mi? http://www.agaclar.net/galeri/showim...s&cutoffdate=1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-03-2008
|
% 100 olmamakla beraber bende bitkinizin Süs Kirazı olduğunu düşünüyorum. Yani Prunus serrulata Birde bende Süs Kirazı,Süs Elması ve Süs Eriğini biraz karıştırıyorum ama kendimce şöyle bir ayrım yaptım; Süs eriğinin çiçeği diğerlerinden daha seyrek dizilişli, Süs kirazının çiçekleri de Süs elmasının(Malus sp.) çiçeklerinden daha açık pembe renginde ve bunlar daha sık dizilişli. Umarım yanılmıyorumdur daha bilgili kişiler yardımcı olursa bende sevinirim.Hoşçakalın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2008
|
bu ağacın ne olduğunu bilen var mı acaba ?
Antalya'nın kırsal kesimlerinde oldukça sık rastladığım bu ağaca halk arasında "Kurmut" deniliyor, ben bu ağaçtan bonsai yapmayı düşünüyorum. Bu ağaç hakkında ayrıntılı bilgi verebilecek arkadasım var mı ? ( Nasil bi ağaçtır, bakımı nasıl yapılmalıdır,bilimsen adı nedir gibi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#617 | |
Ağaçsever
|
Süs kirazı
Evet, sanırım süs kirazı. Benim fotoğrafını gönderdiğim ağaç Ev Bahçe Dergisi'nin Mart 2008 sayısının da kapağını süslüyordu. Linki : http://www.emecmua.com/DergiRead.asp...460&pn=Default: Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#618 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Galeriye yüklediğim ağaçın türünü bilen var mı? http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16320&c=191 Aşağıdaki fotograf sanırım ağacın altında kendi kendine çıkan filizleri. Düzenleyen zenfree : 17-04-2008 saat 22:16 Neden: ekleme |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Ağaçsever
|
Süs elmasımı?
Bu ağaç süs elmasımıdır? |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-12-2007
|
Alıntı:
Resimdeki ağaç türü değil, bu bence: keçi sakalı (Spiraea vulgare) bir çalı türü olsa gerek. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-06-2007
|
Bu Ağaçlar Bitkiler Ne Acaba?
Arkadaşlar, bulunduğum yerde aşağıda resimleri bulunan ağaçlar var ama ne olduğunu ve ismini bilimiyorum bilenler yazarsa sevinirim. 1.resim bi çam türü ve salkım salkım ? 2.resim önce yeşil olan sonradan kıpkırmızı yapraklı olan bir ağaç ? 3.resim küçük sarı çiçekleri olan ağaç ? Düzenleyen malina : 30-04-2008 saat 14:16 Neden: çift soru işaretleri ve tohum fotoğrafı silindi |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2.Berberis 3.Jasminum |
|
![]() |
![]() |
![]() |