![]() |
|
![]() |
#61 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-12-2009
|
Merhaba. Evime pencereden bir tırtıl girmiş. İlk gördüğümde sarmal bir haldeydi. Canlı olup olmadığından emin olmadığım için kendi haline bıraktım. Aradan zaman geçince uzun halde aynı yerde durduğunu fark ettim. Ama kıpırdamıyordu. Birkaç saat sonra bir üfleyeyim bakalım kıpırdayacak mı dedim ve artık sürekli geziniyor. Perdeye tırmanıyor, düşüp düşüp tekrar tırmanıyor. Bu karda kışta dışarı atmaya yüreğim el vermedi. Nasıl besleyebilirim diye foruma baktım. Bu dönemde gezinmesi pek de normal değil sanırım. Camın önünde bir dut ağacı var ama yapraklarını dökeli çok oldu. Marul mı almalıyım? Kırmızı biberi ince ince doğrasam yiyebilir mı? Kaş yapayım derken göz çıkarmak istemiyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Yeni Üye
|
Böcek dahi olsa hayvanları sevin dostlar. O tırtıl kozasını ördü, kelebek oldu, evimde bir kaç gün dolaştıktan sonra bitki dibinde cansız halde yatarken bulmuştum. Sonra toprak oldu tabi, doğaya karıştı. 8 yıl sonra konumu hortlatıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
Benimki kara lahanadan çıkmıştı tırtıl halini çekmedim ama buna benziyordu ![]() bikaç gün deli gibi yaprak yedikten sonra 1 gecede böyle oldu ![]() ![]() yaklaşık 2 hafta sonrada böyle ![]() ![]() İlk gün çok güçsüzdü misafirim oldu 2. gün saldım gitti ![]() Düzenleyen bergenia : 03-06-2017 saat 15:22 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Yeni misafirin öncesi ve sonrası ![]() ![]() ![]() Bunun kadar oburunu kaprislisini görmedim. Hergün 1 koca yaprak marul devirdi. Gece iğne kadardı sabah baktım 3 katı olmuş. Ertesi gün bi baktım hem büyümüş hem yeşermiş. (yeşil halini çekemedim) Sonra neymiş efendim koza örecekmişte kavanozu beğenmemiş. Büyük bi kavanoza geçirdim bende. Sonra bu bi örmeye başladı anam 1 gün geçti hala örüyor. Bu kadar yemeyle bu kadar örmeyle canavar çıkacak içinden herhal dedim. Neyseki güve çıktı rahatladım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-03-2018
|
Çok değişik bir uğraşı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2016
|
bakalım bu sene yaklaşık 10 tane tırtıl yakaladım domateste 1 tanesi hariç hepsini Venüs böcek kapana verdim imha etti sona kalanda bu gün itibari ile koza olmuş artık ne çıkarsa bahtımıza çok aşırı yediği kesin 57 cm yaprak 1 gün bile dayanmıyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-12-2009
|
Cok guzel bir ugrasi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-07-2018
|
Arkadaşlar bende mor ve turkuvaz bir tırtıl var ne zaman koza örer resmini atarım şimdi bilgisi olan lütfen cevap versin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2018
|
Merhaba
Dün köyde maydonoz saksısının içinde iki yeşil renk, turuncu ve siyah noktalı tırtıl buldum. Bahçenin sahibi onları öldüreceği ya da dışarı fırlatacağı için sahiplenmek istedim ve ortalama bir kavanoza koyup toprak + maydonoz karışımı bi yuva hazırladım. Ama ilk defa tırtıl bakacağım için gerekli temel bilgilerin yanı sıra şu bilgilere ihtiyacım var: -Rahatsız edilince turuncu boynuzu andıran bir kısımları çıkıp saldırıyorlar ve saldırırken portakal kokusu çıkartıyorlar tehlikelimidir? -Maydanoz dışında ne verebilirim -Ne kadar zamanda kelebek olurlar -Türleri nedir bunların dışında ekstra bilgi verirseniz güzel olur yanıtları bekliyorum ( fotoğraflarını atamadığım için internetten buldum) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-09-2018
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2018
|
Merhaba kızım için tırtıl veya yumurtasını arıyorum. Bize gönderebilecek bir arkadaş olur mu? Çevremizde bulamadık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-10-2018
|
Sayın kebelek avcısı biraz morphopeledies olduğundan şüpheleniyorum.değişik bir görüntüsü barsa kesin bir mavi pelediesdir. O şekilde bir koku saldıklarını bilmiyordüm ama o kokuyu salınca ordan çoıkmanız daha mantıklı olur ve marul verebilirsiniz Düzenleyen Tırtıl dostu : 20-10-2018 saat 23:01 Neden: Yanlış harf olduğu için |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-07-2019
|
Merhaba.Akvaryumda baktığım bir tırtılım vardı ve son zamanlarda pek hareket etmiyordu.Endişelenmiştim baya.Google de neden haraket etmediğine dair bir yazı bulamadım.Hep peçetenin altına saklanıyordu haraket etmemeye başlamadan önce.Öldümü diye bakıyordum ama hala yaşıyordu.Şimdi kahverengiye döndü.Ne olup bittiğini bilmediğim için dokunmadım neler oluyor söyleyebilirmisiniz fotoğrafını da atabilirim. Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-08-2019
|
Alıntı:
marulunu hergün değiştirmem dışkılarını temizlemem sinek olmasını engellemez değil mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Engellemez merak etme. Onlar yiyip yiyip ne olursa olsun dönüşmeye şartlamışlar kendilerini. ne kadar rahatsız edersen et buna engel olamıyorsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2020
|
Arkadaşlar evimde tırtıl besliyorum. Bir süredir hiçbir sorun yoktu kavanozda gezip yaprak yiyordu. Fakat üç gün önce kavanozun dibindeki toprağa kendini gömdü ve hâlâ çıkmadı. Toprağın altına koza yapmış olabilir mi sizce niçin çıkmıyor? İntihar mı etti acaba 😂 toprağın üstünde pamukçuklanma olmuş ama tırtıl altında toprağın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2020
|
Tırtıl bakımı
Herkese iyi günler. Evde bir tırtıl buldum ne yapacağımı bilemedim beslemeye karar verdim ama tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum. Bir kutuda besliyorum ve bu kutuya toprak dal taş vs koymalı mıyım? ![]() Teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2020
|
Merhaba benim de bi tırtılım var siz galiba bu konularda bilgilisiniz😊size sorularım var tırtılım çok büyüdü ve şişmanladı hiç bi şey yemiyor birgün yuvasına baktığımda her yerde beyaz saç gibi bi şeyler verdı (ismini unuttum o beyaz şeylerin ) ben koza örmeye başladı sandım ve hiç rahatsız ettmedin 1 saat geçtikten sonra tekrar batım ama hareketlenmişti 3 saat kadar dışarda durdu yani kendi halinde gezdi evde ama hiç bi şey yemiyor marol veriyorum yapraklar veriyorum yemiyor yardımcı olurmusunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2020
|
Tırtılım etrafına ince bir ağ ördü ne yapmalıyım?
Merhaba Üç gün önce bahçedeki kiraz ağacında orta büyüklükte bi tırtıl buldum bakmaya başladım gayet iyiydi iki gün boyunca durumu dün hiç bir şey yemedi dışkı yapmadı sonrasında gece yaprağın arasına bir ağ örmüş kendisini hareket etmiyor lütfen bir fikir verin koza örmek için daha küçük olduğunu düşünüyorum ama fikrinizi söylerseniz sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-10-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2020
|
Konya kelebekler vadisinde bir birinden güzel rengarenk kelebekleri gelip görmenizi tavsiye ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2021
|
Bunun cinsini bilen varmidir ?zararlimidir ?
Fotografini yukledigim tirtili kent ormaninda buldum sevinerek ogluma gorsun diye getirdim ama zehirli **** alerjen etkisi olan bir turmudur ? Yardimci olabilirseniz cok memnun olurum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-06-2021
|
Ben de dün bir tırtıl buldum ve ölmesinden korkuyorum acaba tecrübe edindiyseniz bana bilgi verir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaçsever
|
Yıllar önce mısır tarlasında parmak kadar kocaman bir tırtıl görmüştüm. Hangi tırtıl çeşidinden ne çıkar? Tırtıl beslemek için genel bilgiler var mı? Bu konuda bilgi bulabilir miyiz? Besliyorum zannedip zarar vermeyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2022
|
Cidden şu saate buradaki yazıları okumak o kadar zevk verdi ki bana. Ben de buradaki diğer insanlar gibi tırtıl beslemek istiyorum. Yapraklar yeşermeye başladığında tırtıl aramaya çıkacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2023
|
Tırtılım neden yemiyor?
Dün bu tırtıl buldum bakmak istedim eve geldik hiçbirşey yemiyor ve yaprakların altına girmek istiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2023
|
Tırtıl buldum ve süt yaprağıyla beslemek istedim ama hiç yemedin neden yanıyor ve neredeyse hep uyuyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
böcek, kelebek, koza, tırtıl, yumurta |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|