agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Yabani Hayvanlar > Börtü Böcek
(https)




Beğeni Düzeni7Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-10-2010, 21:27   #27
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 04-05-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 80
Ben bu yaz dağlarda aç kalınca çok çekirge yedim. İnsan sağlığı açısından bir zararı olmadığı gibi çok yararlı ve süper bir protein kaynağı. Atalarımızın besini.

Çiy yiyecek olursanız arka bacaklarının kürdan gibi ince olan kısmını kırıp atın. Bunu yapmazsanız, çiğneme zorluğu ve iyi çiğnenmediğinde yutma sorunuyla karşılaşabilirsiniz. Çekirgeleri yağda kızartacak olursanız bu bölgenin yenilmesinde de bir sorun yok.

Şu an böcek yeme alışkanlığımızı kaybettik, bu size iğrenç gelebilir. Önemli olan kafamızı değiştirmek, alışınca da bir problem yok. Yakın zamanda herkesin böcek ve larva yemeye başlayacağını sanıyorum.
Size zarar vereni siz de yerseniz avlanması yasak olmayan canlılarla mücadele ederken beslenmiş de olursunuz. Buna çifte kazanç denir.

meymun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:01.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026