![]() |
|
|
|
|
|
#1 | ||
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Daha önce resmini çektiğim uç aslen çok harika iş görmüyordu ama idare ediyordu. Şu an ise Graham Potter'in kullandığı "Terrier" uçları kullanıyorum ve çok da harika iş görüyor, uçları da sizin dediğiniz gibi sivri ve delici değil. Bir ara fotoğrafını eklemeye çalışırım sizin için. Alıntı:
Bu tür uçları kullandım ve bazen hala da kullanıyorum ama merlict'in aynen dediği gibi sık ve sığ olan diş araları özellikle ağacın canlı dokuları üzerinde çalışırken çok çabuk tıkanıyor, hele de zeytin, ardıç, çam gibi yağlı ve reçineli ağaçlarda iş görmesi çok zorlaşıyor ve 10-15 dakikalık işiniz 5-6 saatlik işe dönüşüyor. |
||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
Alıntı:
bu uçların sadece ahşap ve straforda kullanılan modelleride tercih edilebilir, ama az talaş kaldıracağı için profesyonellere cazip gelmeyebilir. o terrier ucları görmüştüm webde, lakin sapları 6.35mm diye yazıyordu? Arbortech firmasını duydunuzmu, sanırım ingiliz firması. bir video linki ekliyim, muhtemelen seversiniz aletleri Arbortech Mini-Carver from baileysonline.com - YouTube |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
Terrier uçların 2 ebatı mevcut; birisi İngiliz standardına uygun olan 6,35 mm, diğeri Avrupa standartlarına uygun olan 6mm. Bize uygun olan da Avrupa standardı boyutu. Arbortech'i duydum evet, zamanım ve fırsatım olsa tek tek bütün alet ve uçlarını alıp denemek isterdim doğrusu. ![]() Bu arada: Sık ve sığ dişli uçlar da pürüz gidermede ve düzlemede güzel iş görüyor. |
|
|
|
|
![]() |
|
|