agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai malzemeleri ve aletler
(https)

Beğeni Düzeni61Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-02-2013, 22:43   #1
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Hayırlı olsun,

Makinanın burnunun uzun olması iyi, bonsai için uzun burunlu olmasına ihtiyaç var.
Ucun kullanımı yüksek hızlarda sorun çıkarmıyorsa daha iyi ama açıkca belirtilmemişse makinayı biraz düşük devirde kullanmak gerekebilir. Makinada hız ayarı var, 13000 devire kadar düşürülebilir ama uç takılma yapıyorsa belki biraz daha yüksek hız gerekebilir.

Bir kütük üzerinde biraz alıştırma yapmak iyi olur el alışkanlığı kazanılıncaya kadar ben bir kaç dal kaybettim.

Ucun şeklinden anladığım kadarıyla iç bükey 90 derecelik bir şekil yapıyor.

İyi çalışmalar dilerim....

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sakaki Mesajı Göster
Sn sagol,

Size bahsettiğim ve sağolsun tourkanın elime ulaşması konusunda yardımcı olduğu makine (Bosch GGS 28 LC/LCE) ve uç ile ilgili fotoğrafları aşağıda veriyorum:

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 23:32   #2
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Hayırlı olsun,

Makinanın burnunun uzun olması iyi, bonsai için uzun burunlu olmasına ihtiyaç var.
Ucun kullanımı yüksek hızlarda sorun çıkarmıyorsa daha iyi ama açıkca belirtilmemişse makinayı biraz düşük devirde kullanmak gerekebilir. Makinada hız ayarı var, 13000 devire kadar düşürülebilir ama uç takılma yapıyorsa belki biraz daha yüksek hız gerekebilir.

Bir kütük üzerinde biraz alıştırma yapmak iyi olur el alışkanlığı kazanılıncaya kadar ben bir kaç dal kaybettim.

Ucun şeklinden anladığım kadarıyla iç bükey 90 derecelik bir şekil yapıyor.

İyi çalışmalar dilerim....
Evet, uzun uçlu istedim özellikle ve tourkanayı da biraz uğraştırdım
Devir 10,000 - 28,000 arası ayarlanabiliyor, çok kullanışlı.

Alıştırma için bir kütük buldum, üzerinde çalışıyorum hala, neredeyse bir heykel ortaya çıkardım sayılır

Uç dediğiniz gibi iç bükey, çok harika bir uç değil açıkcası ama kaliteli bir uç bulana kadar idare eder şimdilik.

sagol beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2013, 23:34   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Bence ucun üst kısmındaki rondeleyi sökünce daha kullanışlı olur.Nasıl olsa alyanla sıkılmış .

Sakaki beğendi.
mehmetali Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2013, 08:15   #4
Ağaç Dostu

merlict's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi *-*MEHMETALİ*-* Mesajı Göster
Bence ucun üst kısmındaki rondeleyi sökünce daha kullanışlı olur.Nasıl olsa alyanla sıkılmış .
Mehmet Ali sanırım o uç kısımdaki rulman.Bir noktaya dayama yapılarak salınımı azaltmak amaçlı takılmış.Veya düz plaka üzerinde kanal açarak ilerlemek için.Bu alet için birebir üretilmiş ekipman değil.Dediğin gibi sökülse her noktaya ulaşım kolaylaşır ama ben ağaç üzerinde çalışırken büyük darbeler yapıp kırılmalara, yaralara sebep olacak hissi taşıyorum.O hızda o aletin vereceği salınımı ortadan kaldırmak için güçlü kollar ve tecrübe ister.

Sayın Sakaki siz evde başka heykeller yapmadan sakın bu aleti ağaç üzerinde kullanmayın.)

Mehmet

Adem Keskin beğendi.
merlict Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2013, 08:56   #5
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Uç biraz kalın olduğundan istenildiğinden farklı bir şekil çıkarabilir. Büyük ağaçlar ve Kaba oymalarda güzel iş yapabilir. İnce islerde daha başka yöntemler kullanmak fena olmaz.
Her ne kadar makina olsa da bir kısım işin iskarpela, çekiç ve pense, törpü ile yapılması daha iyi sonuçlar veriyor. Birkaç denemeden sonra neyi nasıl nereye kadar yapacağı anlaşılıyor.

İyi çalışmalar dilerim...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi *-*MEHMETALİ*-* Mesajı Göster

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025