![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Hayırlı olsun, Makinanın burnunun uzun olması iyi, bonsai için uzun burunlu olmasına ihtiyaç var. Ucun kullanımı yüksek hızlarda sorun çıkarmıyorsa daha iyi ama açıkca belirtilmemişse makinayı biraz düşük devirde kullanmak gerekebilir. Makinada hız ayarı var, 13000 devire kadar düşürülebilir ama uç takılma yapıyorsa belki biraz daha yüksek hız gerekebilir. Bir kütük üzerinde biraz alıştırma yapmak iyi olur el alışkanlığı kazanılıncaya kadar ben bir kaç dal kaybettim. Ucun şeklinden anladığım kadarıyla iç bükey 90 derecelik bir şekil yapıyor. İyi çalışmalar dilerim.... Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Alıntı:
![]() Devir 10,000 - 28,000 arası ayarlanabiliyor, çok kullanışlı. Alıştırma için bir kütük buldum, üzerinde çalışıyorum hala, neredeyse bir heykel ortaya çıkardım sayılır ![]() Uç dediğiniz gibi iç bükey, çok harika bir uç değil açıkcası ama kaliteli bir uç bulana kadar idare eder şimdilik. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
Bence ucun üst kısmındaki rondeleyi sökünce daha kullanışlı olur.Nasıl olsa alyanla sıkılmış . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Alıntı:
Sayın Sakaki siz evde başka heykeller yapmadan sakın bu aleti ağaç üzerinde kullanmayın. ![]() Mehmet |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Uç biraz kalın olduğundan istenildiğinden farklı bir şekil çıkarabilir. Büyük ağaçlar ve Kaba oymalarda güzel iş yapabilir. İnce islerde daha başka yöntemler kullanmak fena olmaz. Her ne kadar makina olsa da bir kısım işin iskarpela, çekiç ve pense, törpü ile yapılması daha iyi sonuçlar veriyor. Birkaç denemeden sonra neyi nasıl nereye kadar yapacağı anlaşılıyor. İyi çalışmalar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|