![]() |
|
|
![]() |
#2 |
agaclar.net
|
Birinin yapraklarını eksiltmeyi denedim. Aynı zamanda gövdede kök oluşturmak istiyorum. Aralarına bir daha sonra bir taş yerleştirme planım var. Bu nedenle köklerin uzun ve çok olması gerekir diye düşündüm. Normalde Defne, kazık köke sahip. Ana kök çevresinde taşa saracak belirgin kökleri çok az. Bu yöntemle çıkacak olanlar belki işe yarayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
agaclar.net
|
Bu en eski olanı. Boyu epey uzundu, kesmeye kıyamadığım için döndürmeye karar verdim :) Hoş bir spiral oluştu. Sanırım 4 aylık kadar. İpler çıkarılsa bile, formunu koruyacak kadar eski yani :) Pet şişeler işe yaradı. İkiye kesince oluşan, yeterince sert olmama durumunu, kestiğim diğer yarıyı içine sokarak hallettim. Bonsai tellerine sahip olmadığım, gördüğünüz gibi çok belli :) Başka iplerle bu konuyu halletmeyi deniyorum. Sorun, bunların bağlanacağı yer olmamasıydı. Onu da, bir saksı altlığına 8 delik açıp ve bunlardan bir teli geçirip çözdüm. (Bu teli bitkiye sarmaya cesaret edemiyorum çünkü zarar verecek gibi görünüyor) Artık ipleri bağlayacağım yerler var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |