agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)

Beğeni Düzeni13Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-10-2005, 11:17   #1
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Tohumu da görünsün diye, başka saksının dibinde bulduğum henüz çimlenmemiş olanı da buraya koydum.

Eklenen Resimler

hira ve Dumlupınar beğendi.
malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-10-2005, 11:21   #2
agaclar.net

malina's Avatar

Birinin yapraklarını eksiltmeyi denedim. Aynı zamanda gövdede kök oluşturmak istiyorum. Aralarına bir daha sonra bir taş yerleştirme planım var. Bu nedenle köklerin uzun ve çok olması gerekir diye düşündüm.

Normalde Defne, kazık köke sahip. Ana kök çevresinde taşa saracak belirgin kökleri çok az. Bu yöntemle çıkacak olanlar belki işe yarayabilir.

Eklenen Resimler

Dumlupınar beğendi.
Eski 28-10-2005, 11:28   #3
agaclar.net

malina's Avatar

Bu en eski olanı. Boyu epey uzundu, kesmeye kıyamadığım için döndürmeye karar verdim :)

Hoş bir spiral oluştu. Sanırım 4 aylık kadar. İpler çıkarılsa bile, formunu koruyacak kadar eski yani :)

Pet şişeler işe yaradı. İkiye kesince oluşan, yeterince sert olmama durumunu, kestiğim diğer yarıyı içine sokarak hallettim.

Bonsai tellerine sahip olmadığım, gördüğünüz gibi çok belli :) Başka iplerle bu konuyu halletmeyi deniyorum. Sorun, bunların bağlanacağı yer olmamasıydı. Onu da, bir saksı altlığına 8 delik açıp ve bunlardan bir teli geçirip çözdüm. (Bu teli bitkiye sarmaya cesaret edemiyorum çünkü zarar verecek gibi görünüyor) Artık ipleri bağlayacağım yerler var.

Eklenen Resimler

Eski 16-06-2012, 17:13   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Birinin yapraklarını eksiltmeyi denedim. Aynı zamanda gövdede kök oluşturmak istiyorum. Aralarına bir daha sonra bir taş yerleştirme planım var. Bu nedenle köklerin uzun ve çok olması gerekir diye düşündüm.

Normalde Defne, kazık köke sahip. Ana kök çevresinde taşa saracak belirgin kökleri çok az. Bu yöntemle çıkacak olanlar belki işe yarayabilir.
bence bu işe yarayabilir sn.MALİNA... Çünkü köklendirme eyleminde ki köklerin büyümesi beklenen bölge -normallerde olduğundan farklı olarak-çok büyük.Umarım istediğini yaparsın.

ağaççı35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025