agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Bonsai ağaç türleri
(https)

Beğeni Düzeni17Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2008, 12:03   #1
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Teşekkür ederim yol gösterdiğiniz için, uzun dalı dediğiniz yerden kısaltacağım, kökten çıkan küçük dört dalcığa dokunmayı düşünmüyorum, bence hoş duruyor, kök budaması da yapacağım.

Kafamda henüz oluşmuş bir form yok, zamana bırakıyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 16:38   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-04-2010
Arkadaşlar. Bana da bu keyifli hastalık durup dururken ilham şeklinde geldi. Birkaç gün uykularım kaçtı bonsai düşünmekten. Hiç bilgim olmadığı için internetten tohum siparişi verdim. Acaba yanlış mı yaptım. Tohum çimlendirmek bonsai yapmak çok zor mu, ne kadar zaman alır.

sabrikasik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2010, 18:41   #3
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Aldığınız tohumlardan bonsai çıkmaz. Ne ağacının tohumuysa o filizlenecek. Onu bonsai olarak biçimlendirmeye başlamınız için birkaç yıl beklemeniz gerekecek.
Bir fidanlığa gidip oradan uygun bir fidan alarak başlamanız daha uygun olur.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2010, 02:37   #4
Ağaçsever

akinups's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 3
Biz şimdiye kadar boşuna durmuşuz ha. Bizim buralar dağ taş zeytin yahu

akinups Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2014, 10:00   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2014
buda bana hediye gelen bonsai. zeytin demişler ama yaprakları sizin eklediğiniz fotograflara göre çok ince.

Eklenen Resimler

Alrasmus ve mimARif beğendi.
pinholaroid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2014, 23:25   #6
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
Bu ağaç biberiyeye benziyor.
Sn.pinholaroid.
Ağacınızın iyi ve dikkatli bir budamaya ve iyi bir tellemeye ihtiyacı var gibi görünüyor.

badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2014, 10:31   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-01-2014
Sn. badrobot teşekkür ederim.
Bende bir türlü türünü anlayamıyorum ama Çanakkale'de sorduğum bir kaç çiçekçide zeytin dedi.
Budama ve tellemeye gelince, bu konuda çok acemi olduğum için açıkçası cesaret edemiyorum zarar vermekten korktuğum için.

pinholaroid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-02-2015, 00:10   #8
Ağaçsever

metulen's Avatar

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Merhaba arkadaşlar. 2 yıl önce koçtaşta bir kenara atılmış ve toprağı dökülerek kökleri açığa çıkmış bir zeytin fidanı almıştım. Durumu çok kötü değildi ama öyle görünce üzülüp almıştım(5tl). Yeni saksıya alıp torf karışımı toprak ekledim. Bu güne kadar bir kaç uzun sürgünü kesmek dışında hiç bir şey yapmadım. herhangi bir gübre de vermedim. Bu günlerde sevgilime kesim çiçek alma yerine bonsai aldıktan sonra bu işe merak saldım. Acaba bu zeytin fidanından bonsai yapılabilir mi onu merak ediyorum. Her yaz 8-10 tane zeytin veriyor onu da belirteyim

Name:  IMG_4024.jpg
Views: 3831
Size:  62.5 KB

metulen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2015, 15:08   #9
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi metulen Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar. 2 yıl önce koçtaşta bir kenara atılmış ve toprağı dökülerek kökleri açığa çıkmış bir zeytin fidanı almıştım. Durumu çok kötü değildi ama öyle görünce üzülüp almıştım(5tl). Yeni saksıya alıp torf karışımı toprak ekledim. Bu güne kadar bir kaç uzun sürgünü kesmek dışında hiç bir şey yapmadım. herhangi bir gübre de vermedim. Bu günlerde sevgilime kesim çiçek alma yerine bonsai aldıktan sonra bu işe merak saldım. Acaba bu zeytin fidanından bonsai yapılabilir mi onu merak ediyorum. Her yaz 8-10 tane zeytin veriyor onu da belirteyim

Eklenti 536880
Üzerinde bonsai çalışmaları yapmanıza henüz hiç elvermeyecek kadar genç bir fidan maalesef. Daha gelişmiş gövdeli zeytinlerle çalışmanız hem daha hızlı öğrenmenizi sağlayacaktır hem de hevesinizin kırılmasını önleyecektir.

Ayrıca, her ne kadar yetiştirilebilir olsa da İstanbul için zor bir ağaç türü, en azından başlangıç aşamasında İstanbul'a daha uygun türlere yönelmenizi öneririm.

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2015, 23:22   #10
Ağaçsever

leobiz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-08-2009

Merhaba,
Bir tanidigim yurtdışından getirip evde baktığı 70 yaşında olduğunu söylediği Zeytin bonsaisini satıyor. 500 TL istiyor. Sizce alınır mı? İçi oyuk çok güzel görünüyor. Ev içinde bakılır mı yoksa balkonda mi tutmak lazım?

leobiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2015, 14:29   #11
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi leobiz Mesajı Göster
Merhaba,
Bir tanidigim yurtdışından getirip evde baktığı 70 yaşında olduğunu söylediği Zeytin bonsaisini satıyor. 500 TL istiyor. Sizce alınır mı? İçi oyuk çok güzel görünüyor. Ev içinde bakılır mı yoksa balkonda mi tutmak lazım?
Merhaba sn leobiz,

Eğer tamamlanmış bir bonsai çalışması olsaydı birçok açıdan değerlendirip ne kadar değerli olup/olmadığını konuşabilirdik ancak konu bonsai adayı olunca değeri ile ilgili çok da bir kıstasımız yok maalesef

Kimisi için çok değerli olan bir aday başka birisi için çok şey ifade etmeyebilir. Şu anda bu şekilde görünen bir ağaç bonsaiden iyi anlayan birinin elinde 3-5 sene sonra çok harika bir ağaca da dönüşebilir.

Gövde şekli fena değil ama daha ziyade ağacın sağlığını dikkate almak gerekir. Bunun için de anlayan bir arkadaşınıza göstererek karar vermeniz daha uygun olur.

Not: Forum kuralları gereği fotoğrafları doğrudan forumumuza yüklemeniz gerekiyor.

leobiz beğendi.
Eski 07-06-2015, 16:32   #12
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2014
merhabalar, yaklaşık bir ay kadar once bir zeytin bonsai aldım, daha önce hiç bonsai yetiştirmemiştim, ama egeli olduğum için görünce dayanamadım İstanbulda birlikte tutunmaya çalışalım dedim, genelde penceresini açtığım güneye bakan kapalı balkonda tutuyorum, ama aldıktan sonra yaprakları kıvrıldı ve düzelmiyor, sorunun ne olduğunu bir türlü bulamıyorum, daha önce böyle bir sorunla karşılaştıysanız yardımcı olabilirseniz sevinirim, bakım önerileriniz de çok faydalı olur benim için, teşekkürler

heavenly Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2015, 07:53   #13
mgb
Yeni Üye

mgb's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2015
Arkadaşlar selamlar..
Geçen hafta urla bağ bozumu şenliklerind bir abla zeytin bonsai adayları satıyordu..bir tanesi çok hoşuma gitti, kök yapısı da farklı olduğundan satın aldım..yukarı doğru bir kaç sürgün çıkmış durumda..yalnız toprak bahçe toprağı ve çok sıkı..haliyle suladigim zaman suyu kolay emmiyor..aşağıya fotoğraflarını ekliyorum..öncelikle nasıl bir bitki?..saksı ve toprak değişimi için uygun zaman ne zamandır?..şu aşamada su vermekten başka bir sey yapmıyorum, yapabileceğim bir aktivite (gübre vermek vs) var mıdır?

Teşekkürler

Eklenen Resimler

mgb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-08-2015, 11:30   #14
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mgb Mesajı Göster
Arkadaşlar selamlar..
Geçen hafta urla bağ bozumu şenliklerind bir abla zeytin bonsai adayları satıyordu..bir tanesi çok hoşuma gitti, kök yapısı da farklı olduğundan satın aldım..yukarı doğru bir kaç sürgün çıkmış durumda..yalnız toprak bahçe toprağı ve çok sıkı..haliyle suladigim zaman suyu kolay emmiyor..aşağıya fotoğraflarını ekliyorum..öncelikle nasıl bir bitki?..saksı ve toprak değişimi için uygun zaman ne zamandır?..şu aşamada su vermekten başka bir sey yapmıyorum, yapabileceğim bir aktivite (gübre vermek vs) var mıdır?

Teşekkürler
Merhaba sn mgb,

Bonsaide uygun toprak kullanmak hayati öneme sahip bir konu. Toprak karışımıyla ilgili faydalı bilgiler forumumuzda mevcut, bunları okumanızı öneririm.

Toprak değiştirmek için en uygun zaman ise İlkbahar başlangıcıdır (iklime ve bölgeye göre değişiklik gösterdiğinden kesin bir tarih söylemek doğru olmaz).

Gübreleme zamanları, doğru gübreleme, gübre oranları ile ilgili bilgiler de yine bonsai bölümündeki başlıklarımızda mevcut.

Bitkinizin nasıl olduğuna gelince; konu bonsai olunca kimse hiç bir bitki için iyi veya kötü diyemez kolay kolay, çünkü 5-10 sene sonra bitkinizin nasıl görüneceği tamamen sizin azminize, öğrenme hevesinize ve hayal gücünüze kalmış bir şey, çünkü elinizdeki materyal canlı bit bitki ve zaman içinde istediğiniz şekle hatta şimdikiyle kıyaslanmayacak kadar farklı bir hale getirmek bonsai de mümkün

Bonsai bölümündeki konuları detaylıca incelemenizi ve okumanızı öneririm.

Başarılar!

dusunenadam beğendi.
Eski 25-01-2016, 14:16   #15
Ağaç Dostu

Alper's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2015
Delice zeytin almaya niyetlenip nette gezinirken karşıma çıktı sizce burada satılan delicelerden hangisi daha iyi bir bonsai adayı Fiyatları fena gelmedi bana nedersiniz.

BONSAİ DELİCE ZEYTİN - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 266487326

BONSAİ DELİCE ZEYTİN - Bahçe Malzemeleri sahibinden.com'da - 266483170

Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2016, 23:59   #16
Ağaç Dostu

dusunenadam's Avatar

Giriş Tarihi: 09-03-2013
Sn Alper, ikisi de güzel. Sizin zevkinize kalmış. Fidan alırken önce nebariye bakmalısınız. Daha sonra koniklik. Daha sonra gövde hareketi vs... Yalnız bu fidanlar Muğla'dan gelecek. İklim farkı fazla olacak.

dusunenadam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2016, 08:29   #17
Ağaç Dostu

Alper's Avatar

Haklısınız iklim farkının bi nebze önüne geçmek için sanırım baharda almak daha uygun olacak 2-3 ay sabredelim bakalım belki daha hoşuma giden adaylarda çıkabilir karşıma

Saygılar

dusunenadam beğendi.
Eski 26-01-2016, 15:48   #18
Ağaç Dostu

caglarxx's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2007
Sn .Alper zeytin törenle büyüyor haberin olsun

dusunenadam ve Alper beğendi.
caglarxx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2016, 16:54   #19
Ağaç Dostu

Alper's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi caglarxx Mesajı Göster
Sn .Alper zeytin törenle büyüyor haberin olsun
Hakkaten gövdeleri güzel görünce çok düşünmemiştim bu konuyu

dusunenadam beğendi.
Eski 26-04-2017, 11:55   #20
Ağaçsever

Kademli's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2017
İyi günler
Zeytinde havai köklendirme süresi tahmini ne kadardır.
Şubatta airlayer yaptığım zeytinimi ne zaman saksıya alabilirim. Umarım becerebilmişimdir.

Eklenen Resimler

Kademli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2017, 00:04   #21
Ağaç Dostu

sagol's Avatar

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Zannediyorum 6-8 hafta gibi bir sürede olur. Zeytinde kalın dallar incelerden daha önce köklendi benim denememde.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/29740.htm

Kolay gelsin,

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kademli Mesajı Göster
İyi günler
Zeytinde havai köklendirme süresi tahmini ne kadardır.
Şubatta airlayer yaptığım zeytinimi ne zaman saksıya alabilirim. Umarım becerebilmişimdir.

sagol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2017, 13:59   #22
Ağaçsever

Kademli's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sagol Mesajı Göster
Zannediyorum 6-8 hafta gibi bir sürede olur. Zeytinde kalın dallar incelerden daha önce köklendi benim denememde.
http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...lari/29740.htm

Kolay gelsin,
Sayın Sagol, sizin çalışmanızı daha önceden incelemiştim. Gayet güzel çalışma. Biraz dallar kalın sizdeki ondan dolayı burada sorma gerekliliği hissettim. benimkini 13.3.2017 de yapmışım. Yaklasık altı hafta olmuş iki gaftadaha bekliyeyim garanti olsun.

Kademli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2019, 14:49   #23
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-07-2019

Bulunduğu yerden fazla güneş alamamakta bir problem teşkil edermi saygılar.

Padron34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2019, 11:14   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-06-2016
zeytini bol, zeytinliği olan akhisarlı biri olarak memleket özlemimi gidermek adına odama bir adet zeytin fidanı aldım, kendisi delice dediğimiz yabani zeytinden aşılama şimdilik iyi bakarak biraz daha büyümesini bekliyorum. Bu arada siz ağaç dostlarının da tavsiyelerini beklerim.

Eklenen Resimler

recotto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025