View Single Post
Eski 24-08-2015, 11:30   #57
Sakaki
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mgb Mesajı Göster
Arkadaşlar selamlar..
Geçen hafta urla bağ bozumu şenliklerind bir abla zeytin bonsai adayları satıyordu..bir tanesi çok hoşuma gitti, kök yapısı da farklı olduğundan satın aldım..yukarı doğru bir kaç sürgün çıkmış durumda..yalnız toprak bahçe toprağı ve çok sıkı..haliyle suladigim zaman suyu kolay emmiyor..aşağıya fotoğraflarını ekliyorum..öncelikle nasıl bir bitki?..saksı ve toprak değişimi için uygun zaman ne zamandır?..şu aşamada su vermekten başka bir sey yapmıyorum, yapabileceğim bir aktivite (gübre vermek vs) var mıdır?

Teşekkürler
Merhaba sn mgb,

Bonsaide uygun toprak kullanmak hayati öneme sahip bir konu. Toprak karışımıyla ilgili faydalı bilgiler forumumuzda mevcut, bunları okumanızı öneririm.

Toprak değiştirmek için en uygun zaman ise İlkbahar başlangıcıdır (iklime ve bölgeye göre değişiklik gösterdiğinden kesin bir tarih söylemek doğru olmaz).

Gübreleme zamanları, doğru gübreleme, gübre oranları ile ilgili bilgiler de yine bonsai bölümündeki başlıklarımızda mevcut.

Bitkinizin nasıl olduğuna gelince; konu bonsai olunca kimse hiç bir bitki için iyi veya kötü diyemez kolay kolay, çünkü 5-10 sene sonra bitkinizin nasıl görüneceği tamamen sizin azminize, öğrenme hevesinize ve hayal gücünüze kalmış bir şey, çünkü elinizdeki materyal canlı bit bitki ve zaman içinde istediğiniz şekle hatta şimdikiyle kıyaslanmayacak kadar farklı bir hale getirmek bonsai de mümkün

Bonsai bölümündeki konuları detaylıca incelemenizi ve okumanızı öneririm.

Başarılar!

Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön