![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-07-2007
|
Teşekkürler Eylems, çok hızlısın biryandan diğer fotoları düzenliyorum, yani devamı var ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Burada kap olarak küçük bir plastik bardak kullandım. Dibine geniş delikler açtıktan sonra bir miktar sphag. ekleyip üstüne sarmaladığım kültürleri otutturdum, yanlarından yine yosunla destekledim. Klimatizasyon amacıyla kültür kabını cam behere koyup ağzını aliminyum folyoyla kapattım, bir süre bu şekilde ışık kaynağı altında inkübasyona devam edeceğim. Nemli bir ortamdan çıkan kültürlerin şoka girmemesi, yeni ortama adapte olabilmeleri amacıyla bu işlemi uyguladım. Daha sonraki haftalarda fasıllar halinde havalandırıp yavaş yavaş dış ortama alıştırmam gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik...
|
Sayın Cansunarya, neden parafilm veya strech-film ile kaplamadınız. Alu-folyo ışık geçirmeyeceketir. Bir de ben strech film gibi bir şey ile sarmaladıktan sonra bir hafta sonra bu filmi delmeye başlıyorum. Delikleri her hafta artırarak adaptasyonu sağlıyorum. Her yiğidin yoğurt yiyiş tarzı... derler ya hani.Bu da benim nacizhane deneyimlerim ve/veya fikrim. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Hocam, yanlardan nasılsa ışık alıyor diye folyalamıştım, ama sizin yaptığınız daha iyi, bende hemen değiştirip streç fimle kaplıycam, öneriniz için teşekkür ederim, sonuçta bu benim ilk deneyimim, sizin yardımlarınızı herzaman bekliyorum ![]() Saygılarımla Havalar iyice soğuduğu için kültürleri eve taşıdım, sıcağı sıcağına da kabı streçfilmle kapladım evde olunca hemen yapıvereyim dedim. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|